četvrtak, 30.07.2009.

PLAMEN

Bljesak munje
baci iskru,
zapali plamen.
Velik požar
sve spali.
U sjećanju
ostaju samo
prah
i
pepeo.

Image and video hosting by TinyPic cry Image and video hosting by TinyPic

| 21:47 | Komentiraj (4) | Print this! | #

nedjelja, 26.07.2009.

SVETI JOAKIM I ANA

Sveti Joakim i Ana su kršćanski sveci, supružnici, roditelji Blažene Djevice Marije. Spomendan im je u Katoličkoj Crkvi 26. srpnja.

O Joakimu i Ani u Bibliji nema spomena, no zato se njihovo ime prvi put spominje u jednom apokrifnom spisu iz II. stoljeća. U prvih osam poglavlja toga spisa iznesene su neke pojedinosti, što se odnose na Marijino čudesno rođenje. Taj spis govori o sv. Joakimu kao o vrlo bogatu čovjeku, ali koji je bio i pobožan i dobar pa je prihode svojih dobara dijelio u dvoje: jedan je dio davao narodu, a drugi prinosio kao žrtvu Gospodinu za otpuštenje svojih grijeha. Kad se jednog dana nalazio u hramu, prinoseći svoju žrtvu, neki Ruben, predbacivao mu je nevrijednost, zbog koje sa svojom Anom nema djece. U Izraelu, naime, nijedan pravednik nije ostao bez potomaka. To je Joakima vrlo pogodilo pa se za četrdeset dana povukao u pustinju posteći i moleći kako bi od Gospodina isprosio potomka.

U međuvremenu je i Ana vapila Gospodinu moleći za plodnost. Ukazao joj se Božji anđeo i navijestio da će dobiti dijete. Po anđelu bio je obaviješten i Joakim te pozvan da se iz pustinje vrati kući. Poslušao je te u zahvalu prinio Gospodinu za žrtvu deset jaganjaca. Bogato je nadario i svećenika i narod. Ana je u velikoj starosti rodila kćerku i dala joj ime Marija. U trećoj godini roditelji su je prikazali Gospodinu.

Sveta Ana, moli za svoje imenjakinje!
A ima nas puuunooooo...
wavewavewavewavewave

Image and video hosting by TinyPic
Ivo Juroš - Mili, vitraj iz Svetišta Gospe od čudesa u Ogulinskim Oštarijama

| 08:48 | Komentiraj (7) | Print this! | #

subota, 25.07.2009.

(NE)MOGUĆA BUDUĆA GRADONAČELNICA

wave BROJAČICA KOMARACA

Prije nekoliko dana imali smo priliku vidjeti TV prilog o curi koja broji ubode komaraca na vlastitom tijelu. S osmijehom na licu Monika Klepac je izjavila kako joj je drago učiniti nešto dobro za svoje sugrađane i kako joj nije problem žrtvovati se za dobro zajednice.

S obzirom na vlastito iskustvo susreta s ovim sitnim napasnicima uz veliku alergijsku reakciju, zbog koje sam morala i na Hitnu pomoć, moram priznati da me cura fascinirala.

Budući da je Osijek zadnjih godina često mijenjao gradonačelnike, pada mi na um ideja kako bi ova cura ili netko od njenih kolega bio dostojan gradonačelničkog mjesta. Pokazali su spremnost žrtvovati se za sugrađane što nije bio slučaj s dosadašnjim gradonačelnicima.

Pa, dragi Osječani, kad opet budete birali vlast u svome gradu, možda ne bi bilo loše sjetiti se hrabrosti i požrtvovnosti vaših mladih sugrađana. thumbup

Evo jedan link za one koji mrze komarce! Uništite mrskog neprijatelja barem virtualno. mad

Image and video hosting by TinyPic

OKUŠAJTE SE I VI U IGRI "LUPI KOMARCA!"


Image and video hosting by TinyPic

| 09:35 | Komentiraj (2) | Print this! | #

nedjelja, 19.07.2009.

GDJE OTPOČINUTI?

waveNAJSAMOTNIJE MJESTO

Uto se apostoli skupe oko Isusa i izvijeste ga o svemu što su činili i naučavali. I reče im: "Hajdete i vi u osamu na samotno mjesto, i otpočinite malo."
Mk 6,30-31

Razmišljajući o današnjem Evanđelju pada mi na um misao o mjestu na kojem je Isus otpočinuo. A istovremeno, to je i samotno, najsamotnije mjesto.
Isus je bio sam na svom križu. Nitko drugi nije mogao biti na njegovom mjestu.

Povlačeći paralelu s vlastitim životom, vidim da je najsamotnije mjesto za mene upravo moj križ. Ali, taj križ je i mjesto mog susreta s Bogom.

Gospodine, hvala Ti što si mi providio mjesto susreta s Tobom!

Image and video hosting by TinyPic

| 12:39 | Komentiraj (4) | Print this! | #

subota, 18.07.2009.

'KO TO MOŽE PLATIT?!

waveDALMATINSKI IZUM

Kao jedna od antirecesijskih mjera spominje se i skraćenje radnog tjedna.

Netko se davno dosjetio kako odrediti radno vrijeme prema trenutnoj situaciji i nadahnuću. Kao da je pjesnik, a "pjesnici su čuđenje u svijetu". Prednost je što se zadržava sloboda (ne)rada u bilo koje vrijeme.

Naravno da je dotični mislio i na turiste pa je obavijest o radnom vremenu stavio i na engleskom jeziku. Da ne bude nejasnoća!party

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

| 17:14 | Komentiraj (1) | Print this! | #

četvrtak, 16.07.2009.

SJEĆANJA...

BIVŠIM SUP(U)(A)TNICIMA

Dragi moji,
sjetih se jednog uzbudljivog i veselog ljeta koje sam tada nazvala "Na krstarenju". Kad bih mogla ponoviti jedan period života, to bi ljeto sigurno ušlo u uži izbor. Hvala vam na riječima ohrabrenja i spremnosti da me često nasmijete! Zaista je bilo nezaboravno! party

Ne znam gdje se sad pojedinačno nalazite, ali sad i uvijek radosna srca i nasmijana lica pozdravlja vas vaša djevojčica!

Neka vam zvuci ove pjesme pjeva osvježe sjećanje i izmame poneki osmijeh sretan i / ili suzu cryImage and video hosting by TinyPic

| 09:09 | Komentiraj (1) | Print this! | #

nedjelja, 12.07.2009.

NAJLJEPŠI DAR

Evo jedan osvrt na samo jednu rečenicu iz današnjeg Evanđelja

"I zapovjedi im da na put ne nose ništa osim štapa: ni kruha, ni torbe, ni novaca o pojasu, nego da nose samo sandale na nogama i da ne oblače dviju haljina."
Mk 6, 8-9

ŠTO ILI KOGA DONOSI KRŠĆANIN?

Postavlja se pitanje zašto Isus šalje dvanaestoricu, ljudski gledano, nepripremljene. Ne dopušta im da ponesu niti osnovne stvari potrebne za jedno putovanje u ono doba.

Jedno od mogućih objašnjenja jest da se oslone na Oca koji će im dati sve što će im na putovanju trebati. Zato nose štap.

Drugo moguće objašnjenje je da se ne opterećuju sa suvišnim stvarima. Ako pretpostavimo da ljudima dajemo ono što imamo, onda bi apostoli možda ljudima ponudili upravo te stvari koje imaju, dok bi Isusova poruka pala u drugi plan. Ipak je ljudima puno prihvatljivije ono vidljivo. Danas bi to bio novac, cvijeće, knjige te nezaobilazne suvremene napravice o kojima smo ovisni.

Ako čovjek ide ususret čovjeku bez ičega, može mu darovati sebe, svoju ljubav, pažnju, utjehu, podršku.

Isus želi da apostoli ljudima donesu ono bitno zbog čega ih šalje tj. njegovu poruku.

pjevaKada kršćanin ide ususret bratu čovjeku, pozvan je donijeti mu Krista raspetog i uskrslog. Zar to nije najljepši, najkorisniji i najvrjedniji dar? Ujedno je i jedino što nam na životnom putovanju treba, a s Njim ćemo dobiti i sve ostalo. kiss

Image and video hosting by TinyPic

| 13:49 | Komentiraj (3) | Print this! | #

petak, 10.07.2009.

LUD, ZBUNJEN, NORMALAN?

waveKad nebo potamni i ponestane smijeha, dobro je pročitati i "Narodne novine" (koje uglavnom čitaju oni kojima je to u opisu radnog mjesta), jer i nazivi zakona znaju biti šaljivi. Ovo je iz službenog lista RH (NN 65/09).
Hvala dopisnici iz sjedišta EU!

HRVATSKI SABOR

Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim

rofl:ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O STAVLJANJU IZVAN SNAGE ZAKONA O PREUZIMANJU ZAKONA O RJEŠAVANJU SUKOBA ZAKONA I SUKOBA NADLEŽNOSTI U IZVRŠENJU KAZNENIH SANKCIJArolleyes

Proglašavam Zakon o stavljanju izvan snage Zakona o preuzimanju Zakona o rješavanju sukoba zakona i sukoba nadležnosti u izvršenju kaznenih sankcija, kojega je Hrvatski sabor donio na sjednici 22. svibnja 2009. godine.

Klasa: 011-01/09-01/74
Urbroj: 71-05-03/1-09 – 2
Zagreb, 28. svibnja 2009.

Predsjednik
Republike Hrvatske
Stjepan Mesić, v. r.


roflZAKON O STAVLJANJU IZVAN SNAGE ZAKONA O PREUZIMANJU ZAKONA O RJEŠAVANJU SUKOBA ZAKONA I SUKOBA NADLEŽNOSTI U IZVRŠENJU KAZNENIH SANKCIJA rolleyes

Članak 1.

Ovim se Zakonom stavlja izvan snage Zakon o preuzimanju Zakona o rješavanju sukoba zakona i sukoba nadležnosti u izvršenju kaznenih sankcija (»Narodne novine«, br. 53/91.).

Članak 2.

Ovaj Zakon stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«.

Klasa: 730-04/09-01/01
Zagreb, 22. svibnja 2009.

HRVATSKI SABOR
Predsjednik
Hrvatskoga sabora
Luka Bebić, v. r.

Image and video hosting by TinyPic

rolleyes Meni ovo izgleda kao još jedan u nizu predsjednikovih viceva. rofl

| 15:51 | Komentiraj (3) | Print this! | #

četvrtak, 09.07.2009.

TKO ME VODI, KOGA SLIJEDIM..?

Ovu pjesmu prvi put sam čula 25.06.1994. Tekst me toliko oduševio da sam je dugo bezuspješno pokušavala pronaći. Nakon puno godina opet sam je čula u izvedbi Saše Lozara. I naravno, opet sam bila oduševljena. Žao mi je što se češće ne vrti po našim radio-postajama. Ali i sam tekst je nekad dovoljno pročitati i zapitati se koga slijedimo. Zaista je slojevit.

TI ME VODI PREKO VODA

Glazba: Zdenko Runjić
Stihovi: Zdenko Runjić

Ti me vodi preko voda
putem drevne kule tvoje
jer su u njoj otpočela
okovane misli moje
ja ću kucat na to drvo
što kroz prostor grane širi
na to drvo, drvo prvo
kojem korijen vječno živi

Ti me vodi preko voda
bile mirne, bile marne
budi pramac, svjetlo broda
otkri meni luke stvarne
ti me vodi makar pao
ti što imaš prava druga
jer si malo do sad dao
vodi mene kralju pruga

Ti me vodi preko voda
da upoznam sebe sama
tu gdje vječna gori vatra
samo iskru traži tama
ako jesi snaga svega
ako čuvaš ključe znanja
ti me vodi meni treba
u toj tmini svjetlost danja
Image and video hosting by TinyPic

| 18:51 | Komentiraj (2) | Print this! | #

utorak, 07.07.2009.

BOŽJA ŠALA…

njamiDEBLJINA NIJE VRLINA, A NI MRŠAVOST NIJE RADOSTnjami

U zadnje vrijeme i ja se borim s kilogramima, točnije manjkom kilograma. Tražim savjete kako riješiti problem. Ali, nema baš puno mogućnosti. Više je onih kako se riješiti suvišnih kilograma.
Neki od savjeta kako dobiti koji kilogram su sljedeći:

1. Češće posjetiti mjesto «Gdje jaganjci utihnu» - Boraja
2. Manje nerviranja i stresa
3. Početi piti pivo
4. "Govedina-junetina-teletina-bravetina-janjetina-kozletina. Volim meso i volim ga jesti." Često ponavljanje ovih riječi i prakticiranje garantira uspjeh.

Jutros se probudim i prvo što čujem jest refren pjesme koji glasi otprilike ovako:
" Ja sam na dijeti i ne jedem ništa cijeli dan."
Pomislih kako Bog baš ima smisla za humor kad mi ovako započinje dan.

Hvala svim savjetnicima!rofl
Mislim da je meni najprihvatljiviji prijedlog br.2.
Možda uspijem sa "stressless" ili "stress free".

Image and video hosting by TinyPic

| 20:16 | Komentiraj (2) | Print this! | #

ponedjeljak, 06.07.2009.

VEZA JE VAŽNA...

waveNAJJAČA VEZA"

"Ako želiš bilo što postići u ovoj državi, moraš imati dobru vezu."

Ovako glasi rečenica koju bi potpisao popriličan broj Hrvata. Moram reći da se i ja u potpunosti slažem. Prošla sam zahtjevnu selekciju upravo zahvaljujući "dobroj vezi".

Ali, moja veza nije veza s nekom osobom na "visokom položaju".
Ili, zapravo jest. Ne želim lagati. Moja veza je najjača. Nije to neka zemaljska veza nego (ni manje ni više) nebeska tj. jedan prijatelj na najvišem položaju.

Moja veza je Isus Krist.

Pa, što drugo reći nego: "Hvala ti, Prijatelju!" sretan

Image and video hosting by TinyPic
wave Ovo je moja najjača veza!

| 16:17 | Komentiraj (1) | Print this! | #

subota, 04.07.2009.

VJEČNOST...

LJUBAV TVOJA

Jedna duša izgubljena
luta i moli
da pokaže joj put
Ljubav Tvoja.
Isuse,
pobjegnimo Ti i ja,
zajedno zauvijek
u prostranstva nebeska,
gdje ne postoje ni jučer ni sutra,
nego postoji vječno sada.
Pobjegnimo tamo
gdje jedino Ljubav Tvoja
suvereno vlada.

Image and video hosting by TinyPic

| 21:39 | Komentiraj (2) | Print this! | #

srijeda, 01.07.2009.

MALO ŠALJIVIH STIHOVA...

rolleyes O JEDNOJ LJUBAVI BEZ KRAJA (I PAMETI)

Naša je ljubav sveta i čista.
Na kugli zemaljskoj ne postoji slična ni ista.
Samo ona kao najdragocjeniji biser u povijesti blista.

Ova se istina ne smije skriti našem prijatelju dragom,
koji će uvijek najdraži nam biti
i kojeg smatramo osobitim blagom.
Iako on nije pjesnička duša,
o ljubavi našoj uvijek rado sluša.
Misli da razumije pa se opet čudi,
umuje i mudro zbori:
-Ovih dvoje sigurno su ludi!
Opet misli i ništa ne shvaća.
-Mislio sam bit će ljubav ljetna ili nešto kraća.
Ljudi moji, što da mislim sada?
Izludili su me pa se pitam
da li razum mojom glavom vlada?!

Budući da za nas boljeg prijatelja nema,
odlučismo istinom osloboditi te svih dilema.
Sve meksičke i brazilske sapunice tek su obična šala,
jer njihova najveća ljubav prema našoj tako je kratka i mala.
A naša već dugo traje i trajat će, znaj!
U ovom životu nećeš joj dočekati kraj.
Poanta naše ljubavi je u tome što njena istinska narav seže u zonu svetosti,
nema rok trajanja,
pa je njeno pravo mjesto u samoj vječnosti.


P.S. Dragi naš prijatelju, ponekad kao i u ovom trenutku u mislima odlutamo do tebe jer, ti si (ipak) važan začin našoj ljubavi.wave

Image and video hosting by TinyPic

| 16:26 | Komentiraj (4) | Print this! | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

Copyright © TAMO GDJE JE SRCE - Design: Tamo gdje je srce.
Hosted by Blog.hr
Komentari On/Off

< srpanj, 2009 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Veljača 2013 (1)
Prosinac 2012 (1)
Kolovoz 2012 (1)
Lipanj 2012 (1)
Travanj 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Siječanj 2012 (2)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (2)
Rujan 2011 (1)
Kolovoz 2011 (2)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (1)
Svibanj 2011 (3)
Travanj 2011 (5)
Ožujak 2011 (3)
Veljača 2011 (2)
Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (3)
Studeni 2010 (3)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (4)
Srpanj 2010 (4)
Lipanj 2010 (4)
Svibanj 2010 (4)
Travanj 2010 (4)
Ožujak 2010 (5)
Veljača 2010 (3)
Siječanj 2010 (4)
Prosinac 2009 (5)
Studeni 2009 (5)
Listopad 2009 (3)
Rujan 2009 (5)
Kolovoz 2009 (10)
Srpanj 2009 (13)
Lipanj 2009 (5)
Intrade - koncert


sretan Image and video hosting by TinyPic pjeva


zujomajica za blogodruženjethumbup

Image and video hosting by TinyPic


OPIS BLOGA
Kamenčići radosti, tuge, iznenadjenja, suza, smijeha, ljutnje, šale, nade, vjere, ljubavi, susreta u mozaiku Ljubavi Božje na životnom putovanju radnog naziva "Isus-tour".

Image and video hosting by TinyPic


waveDragi posjetitelji,
dobro mi došli,
dušu obogatili,
sretniji otišli
pa se opet vratili!


Image and video hosting by TinyPic

KONTAKT:

Reci mi tiho, tiho,
reci mi najtiše,
samo ja ću sve to znati,
samo ja i nitko više.
e-mail:
tamogdjejesrce@yahoo.com

Piši, piši mi...My statusSkype Me™!

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic

O, kako se lijepo
vratiti Gospodinu!!!
U Gospodinu je snaga
I milina
I radost
I tišina
pjeva yes
("Staza", Tignarius)
ZA MOG TATU

"Naši pokojnici nisu odsutni,
nego samo nama nevidljivi.
Svojim očima punim sjaja
oni gledaju u naše oči
pune tuge."

/sv. Augustin/

Image and video hosting by TinyPic

POKOJ VJEČNI DARUJ MU, GOSPODINE!
I SVJETLOST VJEČNA SVJETLILA NJEMU!
POČIVAO U MIRU!
AMEN!


pjevaZA LIJEPE SNOVE poželio @Tignarius pjeva
U šumoru mora tišina odzvanja,
okus i čežnja modrog putovanja.
Okupaj se mirisom algi
i ogrni sjajem bisera! wave
(Međugorski glas)

Ostavi otvorena vrata
i nemoj tražiti da budeš sama!
Danas će netko trebati
tvoju toplinu.
Pripravi srce za dar
i čekaj!
Ostavi otvorena vrata!
(objavljeno 25.07. Helenin dom)
Web Hrvatska   Map IP Address
Powered byIP2Location.comBlog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se