HRVATSKA EXPRESS!

ponedjeljak, 14.10.2013.

PIŠEM STUDIJU " TIPIČNE GREŠKE U VISOKOKOMERCIJALNIM MEDIJIMA U SUPROTNOSTI SA ZDRAVIM RAZUMOM"

Dakako, da se u tu studiju uključuju i zlodjela na (igranom, 'mainstream' filmu)...

>> Hipnoza, karikatura od te psihološke vještine, pojavljuje se prećesto u filmovima, praveći istinske debile od gledatelja, odnosno zahtjevajući od njih da to budu (s obzirom da su scenarist, redatelj i producent upravo takvi).

'Uže' filmskog genija Afreda Hitckocka (1948). Mentalis (TV serija,2009-2012...),dokazi su uz desetke drugih idiotizma njihovih scenarista, režisera, producenata...
Slučaj je da lik odmah uleti u krevet i zaspe. Ili uzme Valium i dok je još na nogama gotovo da zaspe. Glumac koji glumi psihologa par riječi kaže i njegov pacijent već je zacementiran.

>> Potom Piše na filmu Lost Earth, an HYSTERIA PRODUCTION, što je pravopisno posve nepoismo. Treba pisati A HYSTERIA PRODUCTION, iz razloga što se 'H' čita kao suglasnik (pod uvjetom da ta gamad razlikuje suglasnike i samooglasnike).

>> Koliko sam grješaka u padežima, nastavcima, promjenama (bitki umjesto bitci, Liki umjesto Lici....) po teletekstovima, te koliko nepoznavanje osnova onome o čemu pišu, uračunajući tradicionalno očajno poznavanje engleskog jezika koji je u životima tih bijednika zaposlenih po televizijama svedeno mahom na SMS i mail skraćenice koje predstavljaju jezično (i civilizacijsko) smeće (kojem oni sveudiljski pripadaju, kao i gamad koja ih je zaposlila).

Hipnoza, karikatura od te psihiloške vještine, pojavljuje se prečesto u filmovima, praveći istinski neuke debile od gledatelja, odnsono zahthevajući od njih da to budu ukoliko žele prihvatiti radnju tog medijskog (zlo)djela.

Uže, inače redateljskog filmskog genija Alfreda Hitchkocka (1948), potom Mentalist (TV serija- do 2012)., dokazi su uz desetke drugih idiotizma ponajviše scenarista koji su nekako dospjeli na film, umjesto u duševnu bolnicu gdje im je po umnom kapacitetu mjest.o..

>> Potom, piše na filmu 'Lost Earth', AN HYSTERIA PRODUCTION, što je pravopisno posve nepismeno. Treba pisati A HYSTERIA PRODUCTION', iz razloga se H čiota kao suglasnik

>> Koliko sam grješaka u padežima, nastavcima, promjenama (pr. bitki umjesto bitci) po teletekstovima , te koliko nepoznavanje osnova oonga o čemu pišu, uračunajući tradicionalno očajno poznavanje engleskog jezika koji je sveden na SMS i mail skraćenice, drugim riječima- na jezično smeće.

>> Greške u mnogim igranim filmovima predstavljaju opće logičke postavke vremena i hoda radnji. U mnogim se epizodama TV serija, u zaista brojnim primjerima, miješaju vremenske postavke nekih radnji, očekivanja i sl.
Tako se ponekad čini da su u pitanju sati da se riješi neka dramatična neugodnost, da bi za onda za kadar-dva vidjeli kako je taj čovjek zaaradio već 2 milijuna USD na burzovnim transkacijama (makar kadar-dva ranije nije imao ni za platiti - što se kaže - kavu, a lijekovima koji mu potenciraju inteligenciju i pretpostavke na osnovu kojih je zaradio novac u stvarnom životu ipak treba malo duže vremena (farmakološki gledano) za polučenje tako spektakularnih rezultata nego tih misterioznih - nikad objašnjenih - nekoliko sati i sl.

>> I još jednom. U tzv. športskim igranim filmovima, prije svega američkim (ni engleski film 'Goal' u tome ne izostaje), neobjašnjiva (zdravom umu) čuda se dogadjaju (ponajviše u američkom nogometu),kada se u par sekunda - i to u pravilu na samom kraju utakmice- zabije nekoliko desetaka poena (putem touchdowna; pucanja i sl.), makar je isto - kao što je prije napisano - suprotno zdravom (ili bilo kojem) razumu djeteta s ogromnim poteškoćama u razvoju.

>> U odvratnom scenarističkom smeću tzv. fila katastrofe, tv-izmeta 'Kategorija 7....', u filmu se na početku neki turisti i slilčni krevelje od radosti u Parizu, makar je tjedan prije toga polovina SAD-a stradalo od oluja, potresa, tsunamija i sl.

>> U, inače jednoj od mojih omiljenih TV serija, 'Ubojstvo, napisala je', miješaju se vremenski odmaci, periodi...
Lik je ubijen ((ili kao što se sprva bilo vjerovalo, počinio je samoubojstvo), a u sljedećem kadru osiguranje je već isplatilo štetu (a gdje je sprovod, obdukcija, istraga, vrsta štete - ubojstvo, samoubojstvo, nesretan slučaj i sl.?)...
Takvo nešto se nikada ne dogadja s osiguravajućim društvima, čak ni u filmovima znanstvene fantastike.Štoviše, taj postupak traje mjesecima, pokušavaju se osporiti i utvrditi činjenice i sl. ..

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< listopad, 2013 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Ministarstvo... i poduzetništva ne prihvaća kreditne zahtjeve za medije, unatoč činjenici da je medijski sektor prepustila strancima i onima koji su opljačkali Hrvatsku 'kupovinom' ili pretvorbom medija.
    Danas se pripremaju tri tabloida u Hrvatskoj, ali zajedničko im je da su sve samo ne-hrvatski.
    Hrvatska Express! će biti nešto posve novo na tržištu zasićenom medijskim 'pranjem mozga' hrvatskim gradjanima.
    I dio izvoznog medijsko-financijskog programa.

Linkovi