HRVATSKA EXPRESS!

ponedjeljak, 16.09.2013.

16.09.2013: Greške, grješke, griješke, koliko ih je....

A) Naši, mahom polupismeni, čitači TV dnevnika u elitnim terminima (i sličnih emisija) dozvoljavaju si sljedeću glupost pri objavi športskih rezultata (primjerice, nogometnih) za utakmice u kojima je pobijedila gostujuća ekipa:
"Rijeka je kao gost pobijedila Slaven Belupo s 0:1..."
????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Debilizam na n-tu!

Pobjedjuje s 1:0, a ne 0:1. S 0:1, tim moronima i imbecilima treba očitati bukvicu.
Doslovce!
Idiom 0:1 služi isključivo kod napisa o rezultatu.
Primjerice, Slaven Belupo-Rijeka 0:1. S 1:0 se pobjedjuje. S 0.1 se gubi, stoko odvratna , tko vas je doveo na medije!!!


-- Nadalje, u Velikoj svjetskoj rock enciklopediji Zlatka Galla, dakle monumentalnom djelu za ove prostore, vrsta i veličina slova su ekstremno sitna i tanka, bez ikakvove 'težine', koje omogućavaju nofmalno čitanje.
Kakav katastrofalni i neodgovorni odabir! Tog urednika (figurativno) na vješala...


- U svjetskim filmovima, čak i najkomercijalnijim i visokokobudžetnim,i dalje se potkradaju standardne grješke koje vrjedjaju zdrav razum, a te su greške postale modus operandi tih inače - u pravilu - filmova napravljenim za ljude s izraženim poteškoćama uz razvoju. I to dramatičnim poteškoćama s funkcijama njihova mozga....

Kojega možda (ili možda očito?) uopće i ne trebaju. Posebice ukoliko rade u državnim službama. Ukoliko su, primjerice, premijeri. Jer, kako kaže, 'poturčeni' RTL 2, sve je to "Samo zabava". Za koga? U u čiju korist? iI načiju štetu? (potonje pitanje je čista entropija).

Tako, primjerice, nerijetko se u filmovima čija se radnja odvija u malim, čak i izdvojenim, sredinama (pr. Sumrak), odjednom u noćnom kadru pojavi panorama centra nekakvog megalopolisa (s neboderima od 100 i više katova) u koje 'zalutaju' junaci tih filmova...
Mein lieber Gott, zavapio bi A....

Ma, mali milijun griješaka u svakodnevnim medijima, od teleteksta, do dnevnih novina i magazina, u kojim novinari ne znaju razlikovati padeže, prijedloge, kao što niti ne poznaju materijal kojega 'obradjuju'...

Ali, postoji pravilo. Ako neki islamista pobije 100 ljudi u Europi ili SAD-u, onda se govori o 'anonimnom teroristu'. Kao čuvaju se nejghova 'vjerska prava?....(?????)
Ako neki Srbin s kupljenim hrvatskim državljanstvom (početkom i tijekom 1990-ih (primjerice Nemanja Jovanović) počini nek,u pljačku ili zločin u Velikoj Britaniji, svi TV mediji odmah skoče i govore o 'hrvatskom razbojniku', 'hrvatskom teroristu' i sl.... I sin UDBAša Josipović počne kenj...i o ustaškim zločinima....Srpsko-HTV odmah pozove i (četnika) Pupovca kao glavnog gosta u središnji TV Dnevnik kako bi osudio 'hrvatske zločine' i 'hrvatskio terorizam'.
A jedini državni i državnički terorizam u RH danas je prema Hrvatima i hrvatskim interesima....

- 10:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< rujan, 2013 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Ministarstvo... i poduzetništva ne prihvaća kreditne zahtjeve za medije, unatoč činjenici da je medijski sektor prepustila strancima i onima koji su opljačkali Hrvatsku 'kupovinom' ili pretvorbom medija.
    Danas se pripremaju tri tabloida u Hrvatskoj, ali zajedničko im je da su sve samo ne-hrvatski.
    Hrvatska Express! će biti nešto posve novo na tržištu zasićenom medijskim 'pranjem mozga' hrvatskim gradjanima.
    I dio izvoznog medijsko-financijskog programa.

Linkovi