HRVATSKA EXPRESS!

četvrtak, 02.10.2008.

Gluposti, gluposti, grješke, nepismenost....TV, filmovi itd


Ljeto 2008 - grješke na (H)TV:

Izgubio sam pozamašan popis profesionalno i civilizacijski nedozvoljenih grješaka na (H)TV-u og ljeta, ali po sjećanju samo tri-cetiri:

-Hrvatska-Kazahastan: obje vrste igraju u svijetlim dresovima, ne mogu se razlučiti jedni od drugih, makar filmska i tv slika počiva na razlici svjetlog i tamnog.

- Na Olimpijskim igrama u Pekingu na stolnom tenisu umjeto set, oni pišu game. Game znaci da je natjecatelj dobio utakmicu, igru, a kod tenisa jednu igru od 6 ili 7 u setu.

- Na dan otvaranja OI u Pekingu na teletekstu HTV pojavila se dramatična vijest da je potres pogodio Beejing, odnosno okolicu tog grada (bivšeg Pekinga). U tekstu, pak, čitamo da je riječ o potresu pored Tokya, ali to za pogodovani kadar HTV-aša ionako zemljopisno jedva da pravi neku razliku. Osim toga, najmanje polovina zaposlenih su boljševici, pa su valjda pustili neku suzu za gradom Mao Tze Tunga koji je u ime komunizma i naroda ubio, osakatio i tome slično, više od 25 milijuna ljudi.

- Na HTV nakon nesreće na autoputu Split-Zagreb, i na RTL-u, Novoj TV, nakon što je češki vozac autobusa iz subjektivnih razloga skrivio nesreću i udario u stup mosta, pobio veliki broj putnika, svi su 'stručnjaci' i 'komentatori' s tih televizijica govorili kako novi 'zakon o pometu nije polučio očekivane rezultate'(??????!!!!)

Potom, tamošnji lektori i veliki voditelji kažu kako idu 'van Hrvatske', umjesto 'izvan Hrvastke'
Govore i u 'ti' formatu, a naravno padeži su im problem poput onog namisterioznijeg nuklearne fizike. Ti tzv. voditelji ili kako se već naziva to blebetanje, sliče na najnepismenije goniče nogometne lopte, čime zapravo te televizije dokazuju što misle o svojim gledateljima: da su primitivčine, seljačine, smrdljiva imbecilna masa ljigavog mesa koja po mkosi, dvije ruke,dvije noge i crtama lica nalikuje na homo sapiense.

Tzv. voditelji kažu, 'Domagoj, gdje ćeš ti ići?' - umjesto Domagoje,....., ' Ivan, što sada radiš?' - umjesto Ivane, očitujući nepoznavanje padeža koji se uče u drugom razreedu osnovne škole


A sada opet malo o grješkama, nebuloznim klišejima u americkim filmovima:

- Nakaradno je i suludo da svi odmah isključuju kompjutera putem struje, a ne postupkom gašenja kompjutora.To su stvarno scene za kretene, jer u slučaju starijih kompjutera (filmovi of 1983-20000) programi i operativni sustavi (tzv. 'save setting' ili 'back up'), nisu pamtili posljednju situaciju u zapisano bi bilo izgubljeno.
Zamislite, čak i to radi pisac u filmu 'Ubojstvo vrana', kao i drugi koji pisu i važne knjige ili dokumente.

- Tko god udje u svoju kuću, može i nakon mjesec dana, uvijek zatekne televizor upaljen - kakav bijedni kliše.

- Seks je uvijek na nogama, ona se oslanja na zid, što je praktično teško izvediva situacija i štoviše uopće ne sliči na seks kojega bi netko (uopće) poželio.

- Sv odreda piju pivo iz boce, bez obzira jesu li u društvu važne klijentice, gospode ili djevojke kojoj se upucavaju (pr. Tjelohranitelj).

- Prije tzv. seksa svi bacaju robu po hodnoicima i podovima spoba što nitko (osim bolesnika) barem tako cesto ne radi. I uvijek svi bacaju robu, nitko je ne složi. U nijednom filmu još nitko nije bio uredan, osim u idiotskim kliše scenama kada netko uzima sve što ima i seli se od muža, žene i sl. A sve što ima stane u jedan ruksag nabacane robe.

- I opet: kada detektivi, lopovi i slični kradomice ulaze u kuću, ured ili stan, te traže nešto otvarajući ladice, nikad te ladice ne zatvaraju, odnosno sve pobacaju uokolo, iako im je cilj ostati nezamijećen (jer čemu onda provala osim ako nije radi neke tajne informacije ili pljačke bez tragova).

Zlo mi je. Idem povraćati od gluposti nižih primata koje danas, k tome, još nazivaju i ljudima (scenaristi, producenti, gledatelji...)



- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< listopad, 2008 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Ministarstvo... i poduzetništva ne prihvaća kreditne zahtjeve za medije, unatoč činjenici da je medijski sektor prepustila strancima i onima koji su opljačkali Hrvatsku 'kupovinom' ili pretvorbom medija.
    Danas se pripremaju tri tabloida u Hrvatskoj, ali zajedničko im je da su sve samo ne-hrvatski.
    Hrvatska Express! će biti nešto posve novo na tržištu zasićenom medijskim 'pranjem mozga' hrvatskim gradjanima.
    I dio izvoznog medijsko-financijskog programa.

Linkovi