HRVATSKA EXPRESS!

subota, 21.10.2006.

DODATNE VARKE VEČERNJEG LISTA, T-COM-a....

Večernji list, na svom portalu, omogućuje, tri vrste oglasa od kojih je jedan besplatan do 16 riječi (makar kako s krećete naprijed s upisom oglasa i broj riječi varira). Na kraju, kada svoj mali ''bespaltni' oglas želite objaviti, cijena je:244 kuna.
Nek' se i to zna.

Smrdljivci iz T-Coma, predvodjeni tipom s navodnih 12 patenata iz Kanade, Mudrinićem, koji je u Hrvatsku stigao bez povratne karte (jer nije imao novaca za povratnu, a danas je kupio, izmedju inog,otok, kao nagradu od Deutsche Telekoma za pljačku Hrvata izvedenu u zajedništvu s tzv. političkom elitom,u iznosu od oko milijardu eura samo u svezi s vlasništvom nad kablovima) obavještavaju pretplatnike sljedeće:
"...pogodnosti posaljite SMS "A" na 3636 bez naknade do 31.12 2006".
Kada pošaljete A na 3636 dobijete instrukcuje od sedam mogućnosti, te da se odlučite, odnosno upisete redni broj one koju želite. tako sam upiosao 1, poslao na 3636, a poruka je bila da ne prepoznaje poruku.
Pa sam poslao s točkom iza 1, misleći da je to redni broj, ali opet sam precijenio nepismenost intelektualnih djelatnika i stručanjka iz tzv. T-Coma. I to SMS nije prepoznao.
Nabijem ih sve zajedno na... Neka vrate što su pokrali, uključujući i ekstra profite zaharačenim monopolnim statusom.

Potom, Chirac, to smrdljivo francusko pedersko i antihrvatsko smeće, ide kod Turčina na koljenima se ispričavati zbog donošenja zakona koji je konačno priznao masakriranje više od 1,5 milijunan Armenaca (katolika, uglavnom) početkjom XX stoljeća (!!!!).
I rek'o mi je da su Turska koji ima dva kilometra teritorija u Europi, i nijedan milimetar europske civilizcaije,te Islam, dio Europe oduvijek bili.
Nakon što su pobili i poturčili milijune ljudi tijekom stoljeća,osvojilki teritorije (od Hrvata-BiH, primjerice), a Hrvati i Austrijanci ih žrtvovanjem svoje mladosti zaustavili u prodoru na današnje političke EU monstrume.

O nizu semantičkih i lektorskih grješaka u najavama TV programa i tv vodičima, više ne treba ni govoriti, jer se iste uglavnomm javlju kada mikromozgovi tzv. novinara (koji su velikani u 'sportskomm novinarstvu', područje nogomet) sklapaju dužu rečenicu od prostoproširene.


- 09:34 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 10.10.2006.

NEPISMENOSTI U TZV. HRVATSKIM MEDIJIMA 'NA TONE'...

Osim tipfellera koji su prateća pojava čak i u najobimnije lektoriranim tekstovima, dogadaju se i nesuvisle grješke novinara i pratećeg osoblja čija je funkcija osposobljavanje jezika za čitanje u suglasju s pravilima sintakse i lijepog čitanja.

Već mi je bedasto ponavljati da, većinom, polupismni novinari griješpe svaku petu riječ u svojim tekstićima o privatnom životu i razmišljanjima Mine(j)e, stanara kuće Bigh Brothers i tome slično, ali redaktori moraju konačo shvatiti da se ne smije pisati:' Novi će Zagreb postati gradilište...'. Novi Zagreb je imenica koja se ne smije rastavljati. Pravilno: 'Novi Zagreb će postati...' ili u odredjenim slučajevima; 'Novi Zagreb postati će...', u skladu s pravilima uporabe pomoćnih glagola (ću,ćeš,će, će mo, će te), povratnih oznaka, odnosno naglaska na predikat ili radnju.

Potom, u izmetku 24sata, u najavi utakmice Engleska-Makedonija (7.10.2006), doslovce piše:"....Favorit skupine Gordi Albion je dosad neokrznut prošao kroz dvije utakmice kvalifikacija za Euro 2008, iako slove za favorite".
To je ono što je očigledno nejasno novinaru i lektorčićima. 'IAKO' se upotrebljava za opis logičke suprotnosti izmedju dva pojma,radnje, stanja itd. unutar jedne rečenice (Pr.'Iako je slijep, on hoda sam od kancelarije do kuće").
Shodno navedenom, Engleska je favorit pa je zbog toga jasno da će pobijediti odnosno kako je napisano u napadu metaforike sportskog novinara 'proći neokrznuto'. Pravilno: 'Iako je favorite grupe, Engleska se jedva provukla s pobjedama u prve dvije utakmice kavalifikacija za Euro 2008'.

I u glamuroznoj reklami za tzv. sitcom 'Cimer frej', u kojoj glavnu ulogu glumi musliman Zuhra,piše doslovce: "...Vlasnik hotela je bivši 'galeb' Joško Macoal (Zuhra) i njegova žena bez dlake na jeziku gdja Anđa....". Ukoliko postoje dva ili više vlasnika hotela ili bilo čega drugog, upotrebljava se množina (što je za rulju na Novoj TV očigledno čista nepoznanica) pa je ispravno:" Vlasnici hotela su bivši 'galeb'.... i njegova žena...".
Dragi kolega novinar, k tome još i komentator, T. Židak, u poplavi svoje jezične ignorancije i neshvaćanja čak ni vulgarizama na engleskom jeziku, na trećoj starnici 'Jutarnjeg lista' (12.10.2006) citirajući engleski tabloid i navodnu izjavu Slaven Bilića - "shitt", umjesto "shit".
Naši mediji su uronili u toliko u antihrvatski i antiurbani drek da ocakbe stupidarije nitko niti ne primijeti, poglavito ne novih 150.000 stanovnika 'metropole' Zagreba, koji su sa sobom onijeli smrad i civilizacijski zadah mentalne močvare iz zabiti u kojima su živjeli i u kojima na žalost više ne borave, kao njihovom najpripadnijem staništu.
Zamislite, svatko od njih želi živjeti u Zagrebu, dakle velikom gradu koji im vokacijski uopće ne pripada, (niti oni njemu), te valjda ugrožavanje urbanosti smatraju svojim ljudskim pravom..

- 10:12 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< listopad, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Ministarstvo... i poduzetništva ne prihvaća kreditne zahtjeve za medije, unatoč činjenici da je medijski sektor prepustila strancima i onima koji su opljačkali Hrvatsku 'kupovinom' ili pretvorbom medija.
    Danas se pripremaju tri tabloida u Hrvatskoj, ali zajedničko im je da su sve samo ne-hrvatski.
    Hrvatska Express! će biti nešto posve novo na tržištu zasićenom medijskim 'pranjem mozga' hrvatskim gradjanima.
    I dio izvoznog medijsko-financijskog programa.

Linkovi