HRVATSKA EXPRESS!

petak, 30.12.2005.

GRJEŠKE -nastavak


Gluposti se dogadjAju i najboljima. U filmu 007 Goldeneye, James Bond je zavezan u helikopteru s programerkom Simonovom koja ga je i probudila iz nesvjestice dok su bili na zemlji.Njene ruke su bile vezane čeličnim lancem, a nakon što je 007, kada su poletjeli,pritisnuo izbacivanje padobranom putnika,dogadja se čudo. Tek što su se spustili na zemlju, Simonova je iz kabine izišla totalno slobodnih ruku.

O debilizmu i amaterizmu tvoraca sssapunjare 'Ljubav u zaledju' jednostavno nema dovoljno loših riječi.Tako gledam u četvrtak 29. 12.05 patvorinu od tobožnje redakcije u kojoj nitko ništa ne radi i koja sliči na EPH . 'Poslovna žena' i 'velika urednica',kako se ono zove, Ksenči, našvrlja par redaka nakon dva sata, margina s desne strane nije pravilna što tehnička grješka u novinarstvu vrste kao da vozite automobil i ne stavite gume.

Trošiti vrijeme za tu imbecilnu tvorevinu odista je suvišno jer u njoj u šest mjeeseci neć biti pet ili šest promjena situacije uzrokovanih konfliktom, koliko u prosječnom nehrvatskom i neeuropskom tzv. art filmu koji služi kao lutka za masturbiranje redatelja (koju,pak, plaćaju porezni obveznici,nap.p.) filmu unutar pola sata.

U bilježnici imam popis od 30-ak grješaka od kojih su neke grotreskne, poput one EPH i Globusa, jer su isti proslavili u društvu tzv. visokog političkog vodjsva uvodjenje web stranice jutarnji.hr, pet do sedam godina nakon svake ozbiljnije novinske kuće i medija.

Uz to Lider proglašava negdašnjeg partijskog trčarala, pa ulizivača kod Kutle i prekonoćnog Hercegovca, Nina Pavića- vizionarom.
A taj Nino Pavić sadržajno i tehnološki kasni, primjerice iza mene, točno onoliko koliko mu treba da shvati ono što sam mu predložio za suradnju pet,šest ili osam godina ranije.Toliko o EPH, WAZ-u i sličnim kontaminatorima.

Potom, Globus je izašao obogaćen za CD u Božićnom broju, ali naravno nekoliko urednika tzv. web mastera i slične bagre, nije moglo formatirati sliku CD-a tako da stane unutar ekrana što je manja grješka. Kretenizam dostojan Pavića, Wrussa i sličnih uvećava činjenica da se CD aplikacija ne može zatvoriti (close) i maknuti s ekrana, jer stranica na ekranu jednostavno bježi van svih kutova, otvara se počitavom ekranu tako se ne može zatvoriti ni desnim gumbom miša, niti iz toolbara..

Kakvi debili! Dostojni mentora Sanadera!!!

Nadalje, u filmovima i serijama pojavljuju se takvi idiotski propusti producentra, redatelja i scenariste da na sve njih treba povratiti. Nitko nikad ne zaključava auto kada ide u kuću, zgradu itd. kada idu na put od mjesec dana ili dva tjedna nose torbicu veličine aktovke, a tijekom boravka savršeno su odjeveni.Kada odlaze zauvijek iz kuće radi toga što su uhićeni u preljubu i tome slično, spakiraju dvije torbice veličine aktovki i odlaze sa svim svojim imanjem. Nitko još nije oprao zube nakon doručka ili nekog drugog jela s obitelji, nego svi operu zube nakon što se dignu iz kreveta.Nijedan provalnik ne zatvori ladice koje je nasilno otvorio niti išta vraća na svoje mjesto.Itd itd.


- 13:52 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 08.12.2005.

ELEMENTARNE GRIJEŠKE MEDIJA

Hrpe ljudi i tzv. stručnjaka u novinama, filmovim, tv projektima itd. stalno se iščitavaju kao totalni debili.

Od oko 250 zapisanih katastrofalnih griješaka u posljednjih dvije godine počnimo s James Bondom čiji je scenarist - štoviše bila su dvojica - u filmu, mislim da je riječ o filmu 'Octopussy' - napravio stravičnu griješku u sceni u casinu kada je početno bacanje dvije kockice u igri backgammon označio kao pobjedu u to dvostruku, s ogromnom svotom novaca.
Kakav kretenizam!Naime, početno bacanje kockica služi da se vidi tko će prvi bacati kockice i početi pomicati svoje figurice, a igre nerijetko traju po pola sata i više.

'Ljubav u zaledju',telenovela kako sad zovu sapunsko tv smeće prema nebuloznosti trajanja pojedinih situacija, dokazuje i mentalnu nemoć scentista, redatelja, asistenata, kamermana da pogode tzv. vremenski kontinuitet, za kojeg nevedene spodobe očekuju da ga izmediokreti(ni)zirana publika neće ni uočiti.
Riječ o danu i noći, tj. tri radnje se odvijaju istovremeno na tri lokacije u gradu, samo u jednoj je dan, skoro jutro, drugoj mrkla večer, a trećoj kasno popodne. Slušajte riječi pjesmuljaka Tonćija Huljića i njegove žene pa će te vidjeti da je to veliki napor za tu ekipu od oko 80-ak ljudi.
Tako i jučer (8.12.05) na pitanje kako je 's Markom', Nina (Markova kao djevojka) odgovara prijateljici 'kako je bila na ručku kod njegove majke', makar je dan (epizodu) ranije najavljeno i otišli su (Nina i Marko) na večeru kod Markove majke.

Kriminalna organizacija koju nazivaju EPH, osvajanjem Slobodne Dalmacije,za što su podmitili prevaranta, lažova, lopova i izdajicu Ivu Sanadera, otpustila je nisku mladjih nepismenih nadobudnih novinarčića koji se preseravaju i preseravaju. Tako jedan danas u tekstu o redatelju Timu Burtonu piše '....megahit težak od 250 milijuna samo na domestikalnu tržištu...' Kakav moron! Tih par ameba nauči nekoliko žargonskih, posve neprimjenjivih riječi i onda masturbiraju njima po tzv. recenzijama novih albuma, filmova i sl.

Uz Zagrepčanina Miću Dušanovića i njegovu lavinu tenisoidnih nebuloza, pogled na komunističku lopovsku seljačinu kojeg su dva puta izabrali za gradonačelnika Zagreba kako kopa nos, izgledao je kao medijska bajka.

- 13:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< prosinac, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Ministarstvo... i poduzetništva ne prihvaća kreditne zahtjeve za medije, unatoč činjenici da je medijski sektor prepustila strancima i onima koji su opljačkali Hrvatsku 'kupovinom' ili pretvorbom medija.
    Danas se pripremaju tri tabloida u Hrvatskoj, ali zajedničko im je da su sve samo ne-hrvatski.
    Hrvatska Express! će biti nešto posve novo na tržištu zasićenom medijskim 'pranjem mozga' hrvatskim gradjanima.
    I dio izvoznog medijsko-financijskog programa.

Linkovi