Taajni svijet

Voće

Pa fino je...
I rijetko koje mi ne odgovara.
Ali kad određenu voćku stave u proces proizvodnje... bude tu svega.
Pa tako imate sušeno voće.
Voće se uglavnom suši u... da, da SUŠARAMA. Posebnim sušarama. (VODE NI KAPI)
Naravno, može se voće sušiti i na zraku, tamnim komorama, ali kažu da je ipak najbolje ono sušeno u... naravno, sušarama.

Onda imate i voće u kompotu,
u pekmezu,
u kolaču,
u čokoladi,
u sladoledu,
u voćnom kupu,
u sokovima,
u piću,
u...
i to vam je uglavnom, sve KUHANO voće...

Ma gdje god se okreneš, evo ti neke voćke.
Neke se voćke čak nalaze i u bunaru!!
Je, je, istina je... stari ljudi su tako po ljeti hladili voće, posebno l(j)ubenice. MLJAC!
I sad... tko nebi bacio voćku u bunar??

Imate i ucrvanog voća, Netko bi možda pomislio da je takva voćka najslađa... kad je crvić polako izjeda.
To je za one koji vole kombinaciju - voće/meso.

No, meni je ipak najbolje ono upravo ubrano sa stabla iliti sirova voćka... ma nema ništa finije kad zagrizeš u pravu (sirovu), zrelu... jabuku.

31.03.2009. u 19:00
| Šta ti misliš? (0) | Tko printa? |