04

petak

svibanj

2012

7000 km, potrošnja, dojmovi, pohvale

Pozdrav

Eto, dopalo je da se sa autom malo prelazi tako da se još nema puno toga za reći.
Potošnja, izvanredna, dakako uočili smo rast i pad neovisno o benzinskoj, tako Petrol, Tifoni, Ina (ovdje govorim o skupljem 95, Inin Super 95, sada preimenovan u Eurosuper 95 je čisto smeće , Eurosuper 95 je sada valjda Class) uzrokuju najmanju potrošnju dok je Lukoil bio katastrofa. Ovdje moram napomenuti da su to benzinske u mom kraju, dok u Dubrovniku recimo je možda najbolji Lukoil tko zna.
Ah da potrošnja, dakle sad po ljetnim temperaturama prosječna potrošnja je oko 4,3-4,5. Ovo nije gradska vožnja i uključuje relativno malu težina putnika. Put u Italiju po autoputu je iznosio 5,7, u svakom slučaju ja sretan jer uglavnom je ispod 5,0:)
Potrošnja ulja, unatoć mom skepticizmu, je da još ima 3/4 ulja do minimuma što stvarno znači da se može bez ikakvih briga voziti od servisa do servisa bez nalijevanja.
Ovdje moram izreći jednu pohvalu djelatnicima Furlana u Sloveniji gdje smo kupili Aluminijske felge A prije toga i gume. Djelatnica je na nas potrošila pola sata vremena kao da smo jedini kupci, bez nervoze i sa super ljubaznošću usprkos relativnoj gužvi, jer smo imali izričit zahtjev što se felgi tiće.
Desila se i jedna nezgoda, umjesto šarafa dobili smo matice (SVAKAKO SAMI POGLEDAJTE ŠTO VAMA TREBA kad kupujete felge jer svaki auto ima drukčije) a to smo shvatili tek pri montaži u Hrvatskoj. Nakon traženja kod nas i dolaženja do cifre od oko 250-350 kn za šarafe, u slučajnom razgovoru sa Furlanom saznajemo da nema nikakvog problema, da dođemo i zamijenit će nam matice za šarafe bez problema:)
Dakle svaka pohvala Frulanu i toplo preporučamo, što po cijenama što po ljubaznosti, prava Europa

05

ponedjeljak

prosinac

2011

Prvih 500 km - 5,5 l

Pozdrav svima

Eto malo recenzija o prvih 500 km. Odakle da krenem, što se tiće udobnosti i elegancije tu nemam baš nikakvih zamjerkibelj Buka je također minimalizirana (barem naspram mog auta), mada to pretpostavljam dosta ovisi i o gumama.Tu moram napraviti mali osvrt da smo u 11 mjesecu dobili ljetne gume gume (koje nisu ni bile tako loše ali zbog brdovitih predjela smo ipak morali kupiti zimske). A sad najbitniji segment - potrošnja. Usprkos mojoj skeptičnosti (razumljivoj) potrošnja je u prvih 500 km bila: 4.2-4.7 na otvorenoj, 4.7-5.3 mješovita i 6-7 gradske (ne baš previše gradske). Ovdje trebam napomenti da je ukupna prosječna potrošnja nakon 500 km iznosila 5,5 l (uključujući svakodnevno jutarnje odmrzavanja, paljenje klime i lera 3-5 min)
Ovo je bilo sa gorivom Super 98, načuli smo da je sa Super 95 još manja pa ćemo isprobati i to.
Konačan sud nakon 500 km - fenomenalan auto za te novce, da se ne ureknem :).

14

ponedjeljak

studeni

2011

Auto Kuća Remetinec - Suzuki - nezadovoljstvo

Pozdrav svima

Malo novosti i da izrazim svoje nezadovoljstvo Auto kućom.
Mogli ste vidjeti da u prošlim objavama da nisam htio reći koja je Auto kuća dok ne vidim konačno odvijanje situacije.
Pa stanje je slijedeće, Auto još nije stigaoheadbang (nadam se za cca tjedan dana maksimum) što je po mom pitanju daleko od onoga štoje dogovoreno.

Najviše me ljuti nepoštivanje roka isporukelaze koji je produžen za tri tjedna od dogovorenog tako da se vrijeme dostave vozila protegnulo na 2 mjeseca. To možda i ne bi u normalnim okolnostima bio problem ali da nam je prodavač rekao da auto dolazi tek za dva mjeseca, a ne za mjesec, najkasnije mjesec i pol, jednostavno ga ne bi uzeli. Da naglasim nije samo rekao nego je i na službenoj ponudi mjesec i pol.
Osim problema nestizanja auta na vrijeme kod dizanja kredita (vađenja istih papira do 3x) zbog vjerovanja u riječ i pisani dogovor prodali smo jedan auto pa možete zamisliti koliko je problema nastalo jer su nam za potrebna dva auta (cura i ja).
Jedinu pohvalu za prodavaća, barem pri kontaktu, da je bio ljubazan, ali isto tako vrlo neodgovoran i neprofesionalannamcor prema meni kao prema klijentu (neću sad nabrajati što jer ipak cijenim barem ljubaznostthumbup)...
Još moram napomenuti da zbog čekanja auta su prošli rokovi akcijskih kreditaheadbang (doduše produžili su ih) pa smo si našli sami banku, i sve za kredit ustvari napravili sami. Ironično je što smo još nakon dva mjeseca čekanja morali trčati vamo-tamo ali dobro...
Usprkos svemu, tražili smo eventulano za sve probleme da nam barem daju 2x zimske gume (čak nismo tražili ni 4x) jer za one koji neznaju auto dolazi samo sa ljetnim gumamanamcor ali ništa od toga, e moja Europphrvatska

Pa nadajmo se da će bar auto ispuniti očekivanja i pretrpljene probleme.

Ah za one koje zanima Solemnizacija kredita kod javnog bilježnika je koštala oko 1100kn.

17

ponedjeljak

listopad

2011

Još se čeka....

Hm

Toliko o obećanjima iz auto kućeno. Nažalost usprkos uvjerenju da će auto stići najkasnije u roku mjesec dana rolleyes(koje je prošlo) auta još neće biti 3 tjedna blabla(dobro, rekao je čovjek najkranji rok 45 dana koje još nisu istekli ali kao jako rijetko se tako dugo čeka)rolleyes.
To mi iskreno nije baš jasno jer ja sam kupio auto iz Japana, složili ga, dofurali, homologirali, i sve u roku mjesec dana a ovdje se sklapa u mađarskoj pa im treba više od mjesec i pol.
Normalno da smo malo nervozni jer polako prolaze akcije banaka za povoljnije kreditepuknucu.
Nažalost (možda griješim) ali mislim da bi sve išlo brže da nismo ostavili kaparu.)lud
Još jedna ne baš ugodna stvarhrvatska (ali hrvatski biznis), budući da auto kuća nema ugovor sa bankom koja je trenutno naša želja sve si oko kredita moramo sami napraviti (normalno ako i ta akcija kredita ne istekne dok auto stigne)namcor.
Za sada još uvijek neću reći koja je to auto kuća jer subjektivno mišljenje je za sada 60/40 u korist lošega (pretpostavljam i zbog nervoze čekanja) pa ću dati priliku za popravakparty.

15

četvrtak

rujan

2011

Kapara je plačena..:)

Pa auto je zakaparenbelj i sad se ćekasmokin. Obečan je do 1.11 a sad ćemo vidjeti.
Za sada neću spominjat gdje smo ga kupili niti bilo što dok ne obavimo prvu vožnju.

13

utorak

rujan

2011

Početak...

Prilikom kupnje novog Suzuki Swifta naišao sam na blog o Suzuki SX4 koji me oduševio sa svojim opisima servisa i općenito vožnji tim autom pa sam odlučio napraviti i ja nešto slično za moguće kupce da im pomognem u izboru.
Dakako ujedno će ovo biti reklama (ili anti reklama) samom autu.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.