Kada dođeš do kraja svog svjetla koje poznaješ,
i kada znaš da iza toga postoji samo mrak,
sjedni i smiri svoje srce.
Oslušni tišinu u sebi, zavoli tišinu pored sebe,
i uđi unutar svog srca.
Hodaj očiju otvorenih, slušaj ritam svojih koraka.
Hodat ćeš dugo, sama, put će biti težak
ali na kraju njega vidjet ćeš svjetlo.
Malo žmirkavo sunce na kraju mračnog i bolnog puta,
malo zlatno zrnce nadanja i budućnosti.
IZA TOG SVJETLA ČEKAM NA TEBE...
< | kolovoz, 2008 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
MISA U DOMU SVJETLOST
SVE O USLUGAMA I POTREBAMA OSOBA 3. ŽIVOTNE DOBI...
Osiguravamo dnevni, tjedni,vikend i smještaj po potrebi sve u dogovoru sa ravnateljicom doma Ljubicom Čolakovac.
Ipak nije sve crno,na čelu Slavonske banke u Županji, gđa MARIJA ŠIMIĆ prepoznaje kvalitetu projekta izgradnje doma
gosp Nenad Jerković ,
susretljivošću i naputcima usmjerio na bržu realizaciju kredita ,VELIKO HVALA!!!
OSAM PREHRAMBENIH PRAVILA ZA STARIJE OSOBE
1. Prehrana starijih treba biti usklađena s općim preporukama zdrave prehrane, njihovim energetskim potrebama, kao i tjelesnom aktivnošću;
2. Svakodnevno jesti što raznovrsniju hranu uz obvezan doručak. Doručkovati voće i bezmasne mliječne proizvode. Ručati što više povrća i ribe uz najviše jedan decilitar crnoga vina. Večerom unositi što manje namirnica, najkasnije 3 sata prije spavanja, po mogućnosti uvijek u isto vrijeme;
3. Dnevno uzimati 8 čaša od 2 dl vode ili negazirane i nezaslađene tekućine koji se umanjuje unosom tekuće hrane;
4. Sezonsko voće, povrće, klice i integralne žitarice unositi u povećanoj količini;
5. Crveno meso svakako zamijeniti bijelim mesom peradi bez kožice i osobito plavom ribom;
6. Primjeren unos nemasnoga mlijeka, nemasnoga sira, jogurta, kefira, tofua, orašastih plodova;
7. Posebno ograničiti unos soli, šećera, bijelog brašna i masnoća u hrani
(zamjensku masnoću nadoknaditi uljem buče, masline ili suncokreta).
8. Povećati unos brokule, cvjetače, prokulice, cikle, crvenog i bijelog luka, sojinih proizvoda, te bučinih koštica u cilju sprječavanja bolesnoga starenja.
FAZE IZGRADNJE DOMA