Članovi KUD-a Tomislav iz Županje izveli igrokaz u našem domu
Božiću prethodi priprava. Crkvena priprava se zove advent ili došašće, a počinje prvom nedjeljom adventa. Nekoć su je posebno označavale mise zornice, danas sačuvane po selima. U naše vrijeme sve prisutniji znak adventa, koji ukazuje na Božić, postaje adventski vijenac, posebno u gradskim sredinama,pa tako i kod nas u Domu za stare i nemoćne osobe Svjetlost .
Nekoć i danas u adventu vjernici pristupaju ispovijedi i pričesti, da bi tako slavili blagdan Božića u punoj vjerničkoj opredijeljenosti.
Naš adventski vjenac izradile vrijedne ruke Danijele iz Salona cvijeća FLORA -Županja
subota,01,12,2007
u prostorijama Doma Svjetlost, okupile su se med.sestre iz zdravstvene njege u kući , med. sestre djelatnice Doma i naša suradnica vms Katica Oreč iz Doma zdravlja Županja(patronaža) kako bi saznali nešto više o oblogama za zbrinjavanje rana,ulcusa i decubitusa
telef. 032/827-333
fax: 032/827-330
cro:098/217-701
cro: 098/528-668
web: www.svjetlost07.blog.hr
web:www.dom-svjetlost.hr
e-mail:svjetlost07@net.hr
< | prosinac, 2007 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
MISA U DOMU SVJETLOST
SVE O USLUGAMA I POTREBAMA OSOBA 3. ŽIVOTNE DOBI...
Osiguravamo dnevni, tjedni,vikend i smještaj po potrebi sve u dogovoru sa ravnateljicom doma Ljubicom Čolakovac.
Ipak nije sve crno,na čelu Slavonske banke u Županji, gđa MARIJA ŠIMIĆ prepoznaje kvalitetu projekta izgradnje doma
gosp Nenad Jerković ,
susretljivošću i naputcima usmjerio na bržu realizaciju kredita ,VELIKO HVALA!!!
OSAM PREHRAMBENIH PRAVILA ZA STARIJE OSOBE
1. Prehrana starijih treba biti usklađena s općim preporukama zdrave prehrane, njihovim energetskim potrebama, kao i tjelesnom aktivnošću;
2. Svakodnevno jesti što raznovrsniju hranu uz obvezan doručak. Doručkovati voće i bezmasne mliječne proizvode. Ručati što više povrća i ribe uz najviše jedan decilitar crnoga vina. Večerom unositi što manje namirnica, najkasnije 3 sata prije spavanja, po mogućnosti uvijek u isto vrijeme;
3. Dnevno uzimati 8 čaša od 2 dl vode ili negazirane i nezaslađene tekućine koji se umanjuje unosom tekuće hrane;
4. Sezonsko voće, povrće, klice i integralne žitarice unositi u povećanoj količini;
5. Crveno meso svakako zamijeniti bijelim mesom peradi bez kožice i osobito plavom ribom;
6. Primjeren unos nemasnoga mlijeka, nemasnoga sira, jogurta, kefira, tofua, orašastih plodova;
7. Posebno ograničiti unos soli, šećera, bijelog brašna i masnoća u hrani
(zamjensku masnoću nadoknaditi uljem buče, masline ili suncokreta).
8. Povećati unos brokule, cvjetače, prokulice, cikle, crvenog i bijelog luka, sojinih proizvoda, te bučinih koštica u cilju sprječavanja bolesnoga starenja.
FAZE IZGRADNJE DOMA