U Domu Svjetlost veliku pažnju posvećujemo prevenciji decubitalnih rana:
•Sestrinske intervencije :
–promatramo rizična mjesta i pravodobno uočavamo crvenilo
–palpiramo područje radi procjene topline
–procijenjujemo da li je koža oštećena
– procjenjujemo činitelje rizika
–smanjujemo pritisak
– mjenjamo položaj svaka 2 sata, koristitimo pomagala
–izbjegavamo trenje i razvlačenje kože
– podižemo, a ne povlačimo pacijenta
– spriječavamo isklizivanje
–redovno održavamo higijenu i integritet kože
–uspostavljamo kontrolu nad inkontinencijom
–održavamo svijesti, budnosti, orijentaciju
–osiguravamo adekvatnu prehranu (visokoproteinska, vitamin C, po potrebi željezo)
-i provodimo redovite masaže predilecionih mjesta uljem kod nepokretnih korisnika
< | listopad, 2007 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
MISA U DOMU SVJETLOST
SVE O USLUGAMA I POTREBAMA OSOBA 3. ŽIVOTNE DOBI...
Osiguravamo dnevni, tjedni,vikend i smještaj po potrebi sve u dogovoru sa ravnateljicom doma Ljubicom Čolakovac.
Ipak nije sve crno,na čelu Slavonske banke u Županji, gđa MARIJA ŠIMIĆ prepoznaje kvalitetu projekta izgradnje doma
gosp Nenad Jerković ,
susretljivošću i naputcima usmjerio na bržu realizaciju kredita ,VELIKO HVALA!!!
OSAM PREHRAMBENIH PRAVILA ZA STARIJE OSOBE
1. Prehrana starijih treba biti usklađena s općim preporukama zdrave prehrane, njihovim energetskim potrebama, kao i tjelesnom aktivnošću;
2. Svakodnevno jesti što raznovrsniju hranu uz obvezan doručak. Doručkovati voće i bezmasne mliječne proizvode. Ručati što više povrća i ribe uz najviše jedan decilitar crnoga vina. Večerom unositi što manje namirnica, najkasnije 3 sata prije spavanja, po mogućnosti uvijek u isto vrijeme;
3. Dnevno uzimati 8 čaša od 2 dl vode ili negazirane i nezaslađene tekućine koji se umanjuje unosom tekuće hrane;
4. Sezonsko voće, povrće, klice i integralne žitarice unositi u povećanoj količini;
5. Crveno meso svakako zamijeniti bijelim mesom peradi bez kožice i osobito plavom ribom;
6. Primjeren unos nemasnoga mlijeka, nemasnoga sira, jogurta, kefira, tofua, orašastih plodova;
7. Posebno ograničiti unos soli, šećera, bijelog brašna i masnoća u hrani
(zamjensku masnoću nadoknaditi uljem buče, masline ili suncokreta).
8. Povećati unos brokule, cvjetače, prokulice, cikle, crvenog i bijelog luka, sojinih proizvoda, te bučinih koštica u cilju sprječavanja bolesnoga starenja.
FAZE IZGRADNJE DOMA