NA KAVI BEZ PREDSJEDNIKA

srijeda, 24.03.2010.

JEDAN OD GLUPLJIH DANA U GODINI (AKO NE I NAJGLUPLJI!)Zapalim cigaretu svaki put kad počnem brojiti one dane u godini, koje je zapravo trebalo prespavati, preskočiti, zaobići u širokom luku ili barem istrugati iz memorije. Pretjerivanje u „zlim“ ugljikohidratima ili u „Max Mari“ sasvim su legalne metode za bijeg, osim ako poslije toga nemate prokletu grižnju savjesti kao u mom slučaju, pa počnete u sebi marljivo „uzgajati“ svoj alter ego čangrizave babe.

Najviše „volem“ one dane koji se, k tome, periodično kreću jednogodišnjom frekvencijom počevši od Božića. Tome valjda pribrojiti pet dana (pokušaja) priprema za predstojeće „duhovne i ine izazove“, kao i mjesec (do dva) oporavka od istih. Ili recimo – moj rođendan! Što je već prošla godina dana?! Grrrrrr...

Naravno, od glupih uvijek postoje gluplji. I to ne samo u vašoj radnoj okolini! Kad bolje porazmislim, moj „favorit“ definitivno postaje rođendan Onog Sa Kojim Više Nisam U Kontaktu Iz Za Sad Neutvrđenih Razloga. To se odnosi na sve u kutiji „Bivši“: susjedi, najmodavci, frizeri, prijatelji (vulgaris i oni „morski“), prijatelji od prijatelja i, posebno, Bivši Bivši. Razlog prekida: prozaičan, kao i uvijek. Preglasno im centrifugira veš-mašina, onoj glupači je odrezao „simetričnije“ šiške nego meni.

Ili, Nikad mi se više nije javio (a čežnja je poprimila njegovu siluetu).

Ono iritantno cupkanje prstima, koreografija a la doktor Baltazar, smišljanje „prave“ čestitke koja se redovito pretvori u pravu grešku, udubljena tipka „delete“.

I, što sad?! Napisati mu „Jebi se do nagodinu“ ili mu jednostavno servirati intiman susret na Youtubeu sa Lily Allen u izvedbi podjednako prigodnog pjesmuljka? I onda onaj najmizerniji dio: ni hvala, ni odjebi. Stoga, hvala bogu na blogu.

Eh... Što bi bilo kad bi bilo? Možda u predvečerje pozvoni nenajavljena gošća iz udaljenog grada sa nekom smiješnom tortom, u najljepšoj haljini u gradu, jer „Dragi, za mene nema svečanijeg dana od tvog rođendana“. Chanelov "Mademoiselle" na lijevom zapešću (i negdje u kosi).

Eh...

***

(iz meni vrlo dragog filma, umjesto čestitke)

U najjezivijoj noći godine
Mene plaši samo jedna pomisao:
Da smo se mogli nikad ne sresti.

***

Večeras krećem na Yogu. Kakva bi to bila žena kad ne bih mogla napraviti špagu?!

24.03.2010. u 09:55 • 6 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 01.03.2010.

BEZ KLJUČAIzmeđu ostalog, prošle su dvije godine kako sam kupila prekrasnu stolnu lampu, koja je postala samo jedna u nizu od onih sakupljača prašine, jer je prizvođač, ljubi ga majka blentavog, predvidio umetanje žarulje nakon što se dio svjetiljke odšarafi uz pomoć nekog magičnog ključa! Pokušala sam sa svim mogućim jednoznamenkastim odvijačima, isprobala ključeve svih nacionalnosti (uključujući i onaj "francuski"), polomila sam pola jedaćeg pribora, testirala krajnje domete ženskog stvaralaštva na temu "Uradi sam(a)". Uzalud...

***

Uskoro će i godina dana otkako sam zadnju put srela Proljeće. Činilo mi se da sam ga viđala na trenutke u prosincu i siječnu. Koja zabluda! Bila je to samo Zima na LSD-u.
Primjećujem: ljubavnici su ponovno izašli na ulice kao da za ljubav stoji "držati na sobnoj temperaturi". Jedina korist tih parova leži u činjenici da su oni najbolji indikator kolika je vjerojatnost da će vas u roku od 15 minuta na datoj klupi zasrati neka ptičurina. Nisu naivni kako izgledaju... Ne, ne! Oni točno znaju, preciznije od NASA-e ili bilo kojeg seizmološkog centra, koordinate i tajming sljedećeg udara. Mislim, nikad nisam bila u vezi. Postoje li neke brošure sa rasporedom sjedenja za zaljubljene? Razumijem, mi ostali nismo niti zaslužili bolje.
Ionako, uhvatim li slobodnu klupu u parku, dođe mi da se počnem ispričavati. Ili mi se, kao prošli vikend, jednostavno pridruže. To je jedna od onih situacija na koje bi vrlo vjerojatno moj prijatelj-respirator rekao: "Poželio sam imati kapke na ušima".

***

Još uvijek mi odzvanjaju fragmenti "more je zamirisalo", "ribe skaču", "dođi, bit će ti lijepo".

Hmm... Biti će još prekrasnih stolnih lampi u mom životu.

01.03.2010. u 11:20 • 5 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


Komentari da/ne?

Free Web Counter

hit Counter

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se