Tradicionalni uspon i akcija za 1.maj 2015

04.05.2015.

Tradicionalno pa i ove godine smo organizirali uspon na sv.Iliju ali uz jednu "malu" promjenu.
Akcija koju smo najavili "KAD SE MALE RUKE SLOŽE" u sklopu tradicionalnog uspona sa ciljem pravljenja ljudskog lanca da bi se prebacile cigle za dovršetak "NOVE KUĆE" je bila i više nego uspješna.
Premašila je očekivanja nas organizatora,iako sa grahom smo bili spremni,još ga je malo i ostalo :)U petak 1.maja na nasoj planini je bilo oko 300tinjak planinara od kojih je 200tinjak pomoglo našoj akciji.
Uspjesno je prebaceno 140 komada cigle do cilja dok je nekih 120 komada ostalo na pola puta do Nove kuće,sto ne mislimo da je problem jer najgori dio smo prošli,sad je lako.
Pa i ovim putem možemo pozvat ljude kad budu šetali da uzmu ciglu pod ruku i iznesu je.

U radnoj akciji uz naše članove i naše mještane posebno hvala društvima koji su došli iz raznih društava iz Hrvatske i podržali nas.
HPD Elektroistra,HPD Međimurje,HPD Dubrovnik i našim dragim susidima HPD Mareta iz Vela luke.

Za uspjeh ove akcije zahvaljujemo se svim ljudima koji su na bilo koji nacin pomogli.
Veliko hvala Opcini Orebić,TZ Orebić,Dvd Viganj,Grand hotel Orebić,Udrugi za tehničku kulturu Orebić,Slobodnoj Dalmaciji,Radio Korčuli

U ovoj cijeloj priči trebamo se zahvaliti i HGSS tocnije stanici Orebić koja svake godine pa i ove osigurava ovaj događaj i brine o svim sudionicima,naravno i oni su prenosili cigle ali ovaj 1.maj nece zaboravit jer su imali akciju i uspješno pomogli mlađoj ženskoj osobi koja je bila iscrpljena te je transportirali na daljnu skrb u HMP Orebić,te se sada uspješno oporavlja.
Ovaj put si imali i cast da ih posjeti pročelnik HGSS Vinko Prizmic.

Ovaj dogadaj će obiljezit povjest našega društva i mi smo se potrudili da ovjekovječimo to sa fotografijom
Još jedanput bravo i veliko HVALA SVIMA :)

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se