petak, 27.03.2015.

Opća planinarska škola




HRVATSKO PLANINARSKO DRUŠTVO SV.ILIJA ORGANIZIRA OPĆU PLANINARSKU ŠKOLU OD 09.04.2015 DO 10.05.2015


Škola se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela, teoretski dio će se obavljati četvrtkom navečer u Orebiću. Škola polaznicima pruža osnovna znanja potrebna za sigurno i ugodno planinarenje, te je usklađena s preporukama o izvođenju općih planinarskih škola Komisije za obrazovanje HPS-a.

Cijena opće planinarske škole iznosi 250 Kn s tim da je obavezno učlanjenje u planinarsko društvo pri HPS-u i tekuća „markica“ HPS-a, što je dodatnih 50 Kn .Za učlanjenje u društvo potrebna vam je 1 fotografija i osobna iskaznica, a učlaniti se možete prilikom upisa u školu. U cijenu škole je uključeno vodstvo škole, organiziranje predavanja, terenskih vježbi i izleta i osiguranje polaznika. Nisu uključeni troškovi izleta (prijevoz, hrana, smještaj u domu i sl.)

Polaznici će u sklopu školovanja dobiti „Planinarski udžbenik“ autora Alan Čaplar, zamku (uže 6 m/6mm). Preporučena potrebna za pohađanje škole je: ruksak, gojzerice, čeona svjetiljka i vreća za spavanje. Ostala oprema se nabavlja i upotpunjuje postupno, kao i planinarsko iskustvo. Ako su vam potrebni bilo kakvi savjeti vezno uz opremu, vrlo rado ćemo vam pomoći. Ukoliko pojedinac želi prekinuti školovanje zbog privatno-poslovnih-zdravstvenih razloga, HPD SvIlija nije dužna refundirati novac za školovanje i članarinu u HPS-u.

Polaznici pohađaju školu na vlastitu odgovornost, osobe mlađe od 18 godina, a sa napunjenih 15 godina na dan početka škole uz dodatno pisano odobrenje roditelja.

Kako upisati planinarsku školu?

Upisi u planinarsku školu vršiti će se 01.04 i 08.04 2014 s početkom u 18:00 h u prostoru društva(Kralja Zvonimira 8, 20250 Orebić ). Sve zainteresirane se moli da se prijave na mail adresu ( pdsvetiilijaorebic@gmail.com ili na broj 0995734135 te ostaviti podatke: ime i prezime, broj mobitela i mail adresu. Nakon prijave kandidati će biti obavješteni o prvom sastanku.

Škola započinje 09.04.2014. u 19:00 h uvodnim predavanjem. Predavanja će se održavati četvrtkom s početkom u 19 h, dok će se za vikend koji slijedi održavati praktični dio nastave.

Školu izvode Gorski spašavatelji te iskusni planinari HPD Sv.Ilija sa višegodišnjim iskustvom. Predavanja drže članovi društva koji po područjima obuke imaju veliko iskustvo i znanje.
Teorijska i praktična predavanja te vježbe na terenu pokrivaju područja: Općeg znanja o planinarstvu, Hrvatskog planinarskog saveza,opasnostima u planinama, opreme, planinarskog duha, orijentacije, meteorologije, prve pomoći i pristupa unesrećenome, HGSS-a i Vodičke službe, poznavanja čvorova, bivakiranja, visokog gorja, ekspedicija itd.

HPD Sv.Ilija zadržava pravo izmjene područja terenske edukacije što je uvjetovano vremenskim (ne) prilikama, naravno uz prethodnu najavu. Za dobivanje prava pristupa završnom ispitu potrebno je sudjelovati na najmanje 70% vježbi i predavanja. Polaznici su dužni potpisati izjavu o preuzimanju odgovornosti i rizika kao i pristupnicu sa osobnim podacima. Za maloljetnike izjavu o odgovornosti kao i privolu za pohađanje škole trebaju potpisati roditelji. Predavanja se održavaju četvrtkom s početkom u 19:00, a vježbe na terenu se dogovaraju poslije predavanja.


Kontakti i informacije: osobno – u prostorijama

e-mail: pdsvetiilijaorebic@gmail.com

Web: www.svetiil98.blog.com

Facebook: Hrvatsko planinarsko društvo sv.Ilija-Orebić

Mob: 0995734135-Ivan Vekić

Pozivamo sve zainteresirane, planinare i one koji to žele postati da nam se pridruže.
Dobrodošli!

- 18:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>