utorak, 07.01.2014.

Kyushu 2013 - Put do vrha (yushio race)

Okinoumi protiv Tochiozana

Sekiwake Tochiozan je već u trećem danu sakupio drugi poraz ispao iz borbe za naslov. zacijelo neće biti previše zadovoljan ishodom na ovom prvenstvu, jer je stigao tek do sedme pobjede, ali neće biti pretjerano nezadovoljan. Nije nadjačao borce iznad sebe - ozekije koji su preostali i yokozune - ali se ravnopravno borio sa sebi ravnijima, pa čak i "nagradio" Goeida u zadnjem danu. Sa sedam pobjeda je skliznuo u kategoriji, ali i dalje ostao sanyaku!




Goeido protiv Kyokutenha

Sekiwake Goeido nemože biti sretan kako se razvio njegov ishod. U šestom danu je završila njegova borba za naslov, sa porazom od Aminishikija dan ranije i ovim ogledom sa Kyokutenhom. Nije okrznuo niti yokozune, pa i uz još dodatne poraze od Takekazea i Okinoumija, nekako je uspio doći do osme pobjede. Pozitivan dio njegovog Kyushu-basha 2013 biti će pobjede nad obojicom preostalih ozekija, posebito ona nad Kisenosatom.




Dvojica ozekija Kotooshu i Kotoshogiku brzo su i ozlijeđeno izašla sa prvenstva. Punih 8 godina i 47 prvenstava je Kotooshu proveo kao ozeki, a ima još i priliku vratiti tu kategoriju ako na ovom prvenstvu osvoji deset borbi. Kotoshogiku ih treba barem osam ili će se na slijedećem turniru naći u istoj situaciji.


Kakuryu protiv Goeida

Jedini put kada je ozeki Kakuryu sudjelovao u utrci za pobjedu bilo je na njegovom najuspješnijem nastupu, u ožujku 2012. U doigravanju mu je tada izmaknuo pobjedu iz ruku, iako ga je već bio nadvladao na turniru. Tada osvojenih 13 pobjeda, koje su mu donje naslov ozekija, nikako da se ponove, pa je tako i ovaj put zastao već u trećem danu! Prvo ga je Okinoumi uspio udaviti svojom upornošću, da bi zatim naišao na odlučnog Goeida.




Kisenosato protiv Goeida

Kisenosato je ostvario jedan od svojih najboljih turnira, po četvrti put u nizu stigavši na drugo mjesto. Sa druge strane, njegovo nastojanje za osvajanje samog vrha ne ostavlja njemu svojstvene "nepotrebne" gubitke. Ovaj turnir je to najviše dokazao - porazi od Aminishikija i Goeida bili su odlučujući!




Uz sve ovo jedno je postalo jasno - yokozune odlučuju prvaka!

Besprijekorno su krstarili svojim borbama. Već kada smo pomislili kako će odluka pasti u njihovom međusobnom ogledu i borbi za petnaestom pobjedom, jedan drugi igrač se odlučio umiješati!


Kisenosato protiv Harumafujia

Umirio je Harumafujiev početak, prigrlio ga, a kada je yokozuna promijenio strategiju i pokušao Kisenosata uhvatiti za pojas, izdržao je sva naguravanja i mirno priveo borbu kraju!




Hakuho protiv Kisenosata

Jedan od najboljih ulazaka u borbu. Ozeki nije skidao pogled! Odmjeravanje pred borbu sastavni je dio svakog ogleda, ali ovaj put ozeki nije imao namjeru popustiti! Zatim obojica kreću po ručnike i završno sučeljavanje! Ozeki je izdržao nalet yokozune i sve je postalo vrlo jednostavno! Yokozuna pokušava povlačenjem i prebacivanjem Kisenosata i dovodi oba borca u nepopravljivu neravnotežu, obojicu katapultira prema tlu!!!




Hakuho protiv Harumafujia

Pobjednički niz velikog yokozune Hakuha od 18 pobjeda bio je prekinut, no ostao je niz od četiri uzastopno osvojena prvenstva koje je definitivno nastojao nastaviti. Na kraju je ogled dvojice yokozuna ipak sve odlučivao! Možda je samo pitanje vremena kada će oni izazivati Kisenosata u zadnjem danu, no ovaj put ih je ozeki samo ravnomjerno okrznuo - sve je ostalo u njihovim rukama!

Harumafuji je imao brži početak! Zavrtio je Hakuha! Otjerao ga do ruba! Borba se vraća prema sredini borilišta, ali sudac je prekida!




- 20:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.