ponedjeljak, 09.07.2012.

Kako gledati sumo?

Trenutno postoji više načina kako gledati sumo. Neki su besplatni, neki visoko kvalitetni, a neki svakome dostupni. Na vama je samo da odaberete.


NHK World Premium

Najkvalitetniji prijenosi suma bez sumnje su u organizaciji japanskog tv kanala NHK. Razina prijenosa i komentara, sa usporenim snimkama i do detalja analiziranim borbama, predstavlja svojevrsnu "ligu prvaka" kvalitete prijenosa. Na žalost, prisutna je pretplata, a čini se kako im nismo ciljani dio tržišta, pa ih nema u ponudi lokalnih kablovskih uslužitelja.



ESPN

Prema izvorima na internetu ovaj televizijski kanal ponekad pokazuje snimke, slične svojevremenim emisijama na Eurosportu. Sretan ulov!



Nihon Sumo Kyokai

Japanski Sumo Savez na svojim stranicama omogućava live stream video! Potpuno besplatno i svima ponuđeno, odete, uključite se, gledate! Makuuchi borbe bi trebale biti negdje u sasvim dostupnim kasno jutarnjim satima.



Jubito!

Mnogi dragi sumo ljubitelji stavljaju pojedinačne borbe na javne servise i sve što trebate napraviti je upisati podatke o borbi i gotovo uvijek ćete je i pronaći. Za to će vam koristiti i popis borbi za svaki dan (sa prethodno navedenog Nihon Sumo Kyokai). Zatim upišete - ime turnira sa godinom - dan prvi - ime borca - i borba je pred vama! Na primjer:

Nagoya basho 2012 day 1 hakuho

Kao bonus navedeni popis borbi sadrži mnoštvo statističkih podataka o samim sumo borcima i razvoju njihove karijere!



Sumo database

Sumo database je stranica koja prati sve podatke pa i pojavljivanje video zapisa sa youtube-a. Tu je popis borbi, tu su statistike, tu su video zapisi, tu je mogućnost sakrivanja rezultata (bitno), tu je sve i besplatno je i vjerojatno je najbolji najjeftiniji način za praćenje Suma! Sami odaberete turnir, dan, i ako postoji zapis borbe samo je kliknete!



- 10:45 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.