sve za zdravlje

utorak, 06.02.2007.

dnevnik prehrane


Kažu da je kod regulacije tjelesne težine dobro pisati dnevnik prehrane, kako bi se osoba osvijestila o tome što ustvari pojede tijekom dana.njami Često znamo nešto prigristi usput, a da to ni ne primijetimo, a kada se to sve zbroji...ispadne da to nije baš zanemariva količina hrane. Zato, pisanjem dnevnika prehrane možemo uočiti te nepotrebne "obroke" za koje ni ne znamo da postoje.eek Osim toga, iz dnevnika možemo lijepo vidjeti čega jedemo previše, čega premalo, jedemo li u pravo vrijeme...sve u svemu, pruža nam svakakve informacije. Odličan temelj za odluke o promjenama prehrane.

E, sad...Meni je to malo zamorno. Pokušala sam jednom pisati taj dnevnik, u davna vremena kada sam bila petnaestak kg lakša, tek tako da vidim kakva je moja prehrana. Ali, nisam dugo izdržala. nut Bilo mo je to previše naporno. Mislim, nije mi problem zapisati što sam pojela, nego me sve to previše opterecivalo (već i prije nego bi popila kavu mislila bih si dal cu zaboraviti zapisati kad dođem doma i sl.). Razmišljala sam o prehrani po cijele dane, nisam se mogla opustiti, a tako ne želim živjeti. no Jer, koliko god mislila da je jako važno ispravno se hraniti, isto tako mislim da je važno uživati u životu. cool A ako sam cijeli dan opterećena sa tim hoću li se sjetiti nešto zapisati i sl., normalno da ne mogu biti opuštena i posvetiti se i drugim stvarima.

Evo, vama predlažem da ga pišete ako vas to neće previše opterećivati. Vjerujem da će koristiti. Možda i ja ponovno pokušam, tko zna, možda bi ovaj put bude i zanimljivo.mah
- 20:25 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.