Mratovo

petak, 02.12.2011.

http://www.nasa-obitelj.com/hr/zarucnici/crkveno+vjencanje/

http://www.nasa-obitelj.com/hr/zarucnici/crkveno+vjencanje/

- 20:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 17.12.2010.

Sila Duha Svetoga

Iz: Duhovni kutak na web stranicama Radio Marije
http://www.radiomarija.hr/Naslovnica/Duhovni-kutak/Sila-Duha-Svetoga.aspx
SILA DUHA SVETOGA
Tvoja je molitva svemoćna! Iskoristi je!
Svjesni smo da u nama i u svijetu djeluju dobre i zle sile. Mi smo slobodni i pozvani odlučivati se za dobro i protiv zla. To svakom čovjeku jednako nalaže savjest. Crkva nam prenosi vijest da je istočnim grijehom ušlo zlo u čovjeka, ranilo ga gotovo na smrt, kaže sv. Pavao, oplijenilo ga od ljepote Božjeg susretanja te je čovjek izbačen iz tog iskonskog prostora ili raja gdje se s Bogom susretao. Čovjek je postao sklon grijehu, požudama, zlim govorima, mislima i djelima. U njemu je čežnja za dobrim i plemenitim, za pravdom i ljubavlju, ali on to može željeti ali ne i ostvariti, kaže poslanica Rimljanima. Da bi čovjek bio ono za čim čezne potrebna mu je nova snaga Duha. Isus je stoga poslao Crkvi Duha Svetoga da ga ona dijeli ljudima. Tebi dakle na raspolaganju stoji svemoćna snaga Duha, koja može iscijeliti slabosti tvoga duha, osnažiti te za dobra djela, misli i riječi, te biti uz tebe da te vodi, poučava, ohrabruje, tješi, uvodi u istinu i svjedoči ti da si Božji miljenik. Potrebno je samo zamoliti Duha Svetoga da se u tebi nastani, da izliječi tvoje biće od trenutka začeća do danas, da te ispuni silom svojom protiv svakog zla, da možeš u sebi i u drugima lomiti snagu grijeha, mržnje, zločinstva, laži i pretvaranja. Ti možeš biti daleko bolji i snažniji, daleko kreativniji i slobodniji, ako zamoliš Duha Svetoga za stalnog vođu i nadahnitelja. Na raspolaganju ti je da budeš bolji čovjek. Ti nikada ne smiješ biti nemoćan i slabiji od napasti na zlo. Ti si jači u onome koji te jača. Moli Duha Svetoga: Dođi Duše Sveti, ispuni me svojom milošću, užezi u meni snagu svoje ljubavi. O dođi Stvorče Duše svet, vodi me, osnažuj me, oživljuj me, nosi me, pouči me da budem nada svijetu. Kako vidiš, tvoja je molitva svemoćna. Iskoristi je.


datum 11.11.2010
kraj citata

- 00:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 15.10.2010.

duhovni naputak

"Neka te ništa ne zbuni, Ništa ne uplaši! Sve prolazi; Bog se ne mijenja - ostaje uvijek isti. Strpljivost sve postizava. Tko posjeduje Boga, tome ništa ne nedostaje; Bog je jedini posve dostatan."
sv. Terezija Avilska - njezine riječi što ih je zapisala na jedan listić i stalno ih čuvala u svome Časoslovu

- 06:09 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 27.08.2010.

lp

lipi pozdrav promina Blogu

- 07:50 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 15.05.2010.

Svake godine za Sisvete palim svijeću za nestalog strica

Da li su mu kosti na tom Bleiburškom polju, ne znam. A kako je došlo do njegova novačenja u drugom svjetskom ratu, tema je za književno djelo: roman ili dramu. Pjesmu. Ili ovu kratku blog črknju. U svakom slučaju, pokoj vječni daruj mu Gospodine, a nama živima mir, utjehu i dar oprosta.

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 28.12.2009.

uz blagdan Svete Obitelji iz Župe Rođenja Isusova

Citiram gospodina Stjepana Licea i zahvaljujem fra Josipu na tekstu:

4. zapovijed: "Poštuj oca i majku da dugo živiš i dobro ti bude na zemlji!"

Otac i majka su roditelji. Njima je Bog povjerio da rode novo ljudsko biće, da udome novu ljudsku dušu. Njima je Bog povjerio da skrbe o najdragocjenijem biću na svijetu - o djetetu. Da mu pomognu, da ga podupru da izraste u slobodno stvaralačko biće ljubavi.

Poštuj roditelje. Oni žive u jednom posebnom svijetu. U svijetu kojim je potrebno prethodno kročiti, da bi se o njemu moglo, s dužnom odmjerenošću, govoriti. Po njima je svijet iskazao dobrodošlicu novorođenom djetetu. Oni su pozvani bdjeti nad njegovim životom, nad njegovim rastom, za njegovu sreću - i onu vremenitu i onu rasterećenu vremenitosti. Njih će dopasti da sudjeluju u bitnim životnim izborima svoje djece. No, isto tako, možda će biti onemogućeni da doprinesu dobrobiti svojega djeteta u mjeri u kojoj bi mogli, u kojoj bi htjeli. Mnogima će u kob dopasti da nadžive svoju djecu (tko zna je li moguće da čitavim bićem i prežive njihovu smrt?). Zasigurno, svi su roditelji pozvani da se kroza sav svoj život, a i smrt, pred Bogom i ljudima zauzimaju za svoju djecu, da ih izbave za istinu i ljubav, ma koliko ih to koštalo.

Poštuj svoje roditelje. Iskazuj im zahvalnost i brižnost. Nastoj u svemu, u svako životno doba biti obziran prema njima. Oni su uvijek, pa i unatoč svemu, dostojni tvoga poštovanja. Oni su prema tebi vazda bili najbolji što im je bilo moguće, a kada im nije bilo moguće, bilo je to veće opterećenje za njih nego za tebe. Poštuj ih i kada sami sebe liše svih životnih vrijednosti. Nemoj im uskratiti svojega poštovanja. Svojim poštovanjem opravdaj njihov život. Vjeruj, svaki je roditelj toga dostojan.

Poštuj roditelja i u svome djetetu. Ni ono ne prolazi putem lakšim od tvoga. I njega snalaze mnoge tjeskobe i dvojbe. I ono, u svoj svojoj krhkosti, nastoji biti osloncem svojem djetetu. Graditi za njega put, pod njegove korake podložiti svu svoju dragocjenost. Poštuj roditelja u svojemu djetetu i kada griješi, jer si mu upravo ti sa svom ljubavlju predao i svoju grešnost.

Poštuj roditelje i u ljudima koji iz ma kojeg razloga nisu bili u prilici roditi dijete, ali svojim životom rađaju ljude za novi, ljudskiji život. Poštuj ih, ma u kojim životnim okolnostima, ma u kojem zvanju živjeli. Poštuj ih, jer su i oni podjednako pozvani da sudjeluju u oblikovanju ljudskog, duši primjerenog okoliša. (Iz S. Lice, Litanije mojih svetih, Poštuj roditelje).

- 01:32 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 06.12.2009.

predsjednički kandidati glave skup

Mirovna konferencija u pripremi.
Ako netko ima volje, snage i znanja, da popiše najbolje misli svakog predsjedničkog kandidata, pa ih zajedno složi u jedan prosperitetan program rada za svakog pojedinca Lijepe nam naše, bilo bi to od velike koristi i na boljitak cijele nam Domovine i svih njezinih stanovnika.
Živili.

http://www.hrt.hr/index.php?id=275&tx_ttnews[tt_news]=53945&tx_ttnews[backPid]=274&cHash=0d8ebc7e55

- 23:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Predbračna čistoća, na Mreži svih mreža

Hvala unosiocu teksta o predbračnoj čistoći, koji je razmatran na Sastancima mladića i djevojaka na Kaptolu svake druge subote, u ovaj elektronski svijet. Velečasnom Frkinu također hvala na nesebičnom dijeljenju i zalaganju za poduku mladićima i djevojkama. Gospodine, daj nam dar poslušnosti da slušamo svoje pastire. Majko Marijo, budi uz nas. Isuse, ne odstupaj ni za tren. Svetu Franjo Saleški, daj da ova poruka dođe do mnogih srdaca. Amen

http://domoljubni.blog.hr/2009/12/1627076496/predbracna-cistoca.html

- 23:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 02.12.2009.

vezilje

Djevojke zlatnih ruku
"Djevojke zlatnih ruku
Jedna od njih ove je godine prezentirala svoje umijeće i u dalekom Japanu..." kraj citata
Fotografija preuzeta sa Ptičice, autora Jozeka sa njegovim tekstom. Hvala.
Ovim otvaram blog ovoj vrijednoj ženskoj dokolici zvanoj vezenje i ručni rad. Molim poticajne priloge i komentare radi njegovanja i razvijanja te discipline, te razmjene iskustava

- 19:22 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 25.11.2009.

Naputak za ovaj advent koji sam našla kod moje FB prijateljice dijelim dalje. Izvor: FB grupa Volim Božić i božićne ukrase

"Advent - vrijeme iščekivanja

Poziv adventa je i na uzajamnu dinamiku povjerenja, dubinu ljubavi, vjere i nade.
Odlomci Svetog Pisma – misnih čitanja kroz advent su direktni poziv upućen tebi i meni – dođi bliže k meni i budi moje svjetlo, nada, mir, povjerenje i ljubav. To je Božji poziv tebi i meni. Dakle, imaš veliki razlog – i ovaj advent biti svijeća koja gori polako. Predlažem ti prijatelju - budi četiri svijeće koje predstavljaju advent.


Budi svijeća koja će pronositi mir.
U miru osjeti kako i tišina ima svoju vrijednost. Uči u životu osluškivati Božje korake. On dolazi. Blizu je. Na vratima je.

Budi svijeća povjerenja.
Ne boj se trajno gorjeti i biti dosljedan Bogu i sebi. Samo tako zapalit ćeš sve oko sebe.

Budi nada sebi i drugima.
Nadom probudi u srcu Boga koji dolazi. Zapali sjaj u svojim očima. Zapali taj sjaj i u očima onih koje voliš i s kojima si u komunikaciji. Neka plamen nade ostane uvijek u tebi i s tobom. U nadi budi drugačiji. Probudi nadu. Nek plamen nade ostane uvijek s tobom.

Budi svijeća povjerenja i vjeruj.

Ako vjeruješ živjet ćeš ti i tvoj dom. Živjet će i svi oko tebe. Ne boj se samo vjeruj i bit ćeš spašen. Neka ti i ovaj advent bude blagoslov. Zauvijek čuvaj svoj mir i budi mir drugima. Budi trajno povjerenje. Budi dubina nade i neizmjerna ljubav."

Sestra Augustina Barišić
Klanjateljica Krvi Kristove

- 22:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2011  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prosinac 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Listopad 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Svibanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (4)
Studeni 2009 (4)
Listopad 2009 (3)
Rujan 2009 (3)
Kolovoz 2009 (3)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (1)
Rujan 2008 (5)
Kolovoz 2008 (10)
Srpanj 2008 (6)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (19)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

 • prinos darova

  free counters

Linkovi

 • Pet putova pokore
  "...prvo osuditi grijeh, drugo oprostiti uvredu bližnjemu, treće pobožno moliti, četvrto dati milostinju i peto živjeti ponizno."
  Iz Homilija svetog Ivana Zlatoustog, biskupa

MOLITVA PRIJE VAŽNE ODLUKE • "Oče vječne svjetlosti, koji si neizmjerna mudrost i beskrajno milosrđe, ti jedini znaš što je za me dobro i korisno za moju dušu. Ti najbolje znaš, kojim bih putem morao krenuti i prema kojem cilju upraviti svoju volju. Tebi su poznate dobre i zle posljedice, kojima mogu uroditi moje odluke za me i za moje bližnje. Pošalji stoga svoga Duha Prosvjetitelja u moje srce, da uvidim, što je istinito, a što lažno, što je dobro, a što zlo, što je tebi ugodno, a što mrsko. Daj mi zatim jakost, da ono, što sam po tvom nadahnuću uvidio kao tvoju volju, doista i prihvatim, te izaberem ono, što bih na smrtnom času želio da sam izabrao. U tvoje, dakle ime, Gospodine, razmislit ću, što mi je činiti i pred tvojim licem stvoriti odluku, a onda uz tvoju svemoguću pomoć nastojat ću da ostvarim ono, što sam odlučio."
  (Joh. M. Sailer) Srce Isusovo spasenje naše, Zagreb 1998. str. 434.  Jadranka Mlinar

  Napravi svoju značku


  Molitva Svetom Mihovilu Arkanđelu!
  U Ime Oca i Sina i Duha Svetoga, Amen.
  Sveti Mihovile Arkanđele, preslavni Kneže Nebeske vojske, brani nas u boju protiv snaga tame i njezinih duhovnih zloća. Priteci u pomoć nama koji smo bili stvoreni od Boga, i otkupljeni uz veliku cijenu od tiranije đavla. Ti si u Crkvi čašćen kao njezin zaštitnik i čuvar, i Tebi je Gospodin povijerio duše koje će jednoga dana zaposijesti nebeska sjedišta. Moli zato Boga mira neka drži sotonu satrtog pod svojim nogama, da ne može zarobljavat ljude i škoditi Crkvi. Predstavi Svevišnjem sa tvojim i naše molitve da u obilju siđe na nas Božansko Milosrđe i da bi Ti mogao svezati zmaja, staru zmiju sotonu, i svezanog ponovo baciti u ponor, odakle više neće moći zavoditi duše. AMEN!

MOLITVA ZA SEDAM DAROVA DUHA SVETOGA

 • "Dođi, božanski Tješitelju i ispuni mi srce sa sedam svojih darova!
  Dođi, Duše mudrosti, i prožmi moje srce i dušu. Nauči me tako promatrati i cijeniti nebeske stvari, da ih nad sve zemaljske stvari zavolim i iskreno tražim.
  Dođi, Duše razuma, i prosvijetli moju dušu da tvoje božanske riječi i tajne sebi na spasenje pravo shvatim i po toj spoznaji se ravnam.
  Dođi, Duše savjeta, i pouči moje srce u svemu da bude sklono na dobro, a izbjegava zlo. Vodi me i upravljaj u svakoj nejasnoći, da nikada ne skrenem s puta koji me vodi k spasenju!
  Dođi, Duše jakosti, i nastani se u meni! Ohrabri me u svim nevoljama, ojačaj me u bolima i protivštinama, daj mi snage proti svim napastima zlobnog duha, da ti u svemu ugodim.
  Dođi, Duše znanja, i nauči me pravo spoznati prolazne stvari ovoga svijeta, da se njima služim jedino na tvoju proslavu i na spas svoje duše.
  Dođi, Duše pobožnosti, i potakni moje srce na pravu pobožnost i svetu ljubav prema Bogu, da tebe uvijek iskreno tražim, tebe u ljubavi nađem i zauvijek te posjedujem.
  Dođi, Duše straha Božjega, i prožmi moje srce svetim strahom, da na te, svoga Boga, neprestano mislim i izbjegavam sve, što bi moglo biti mrsko tvom božanskom veličanstvu. Amen."
  (W. Nakatenus D.I.) Srce Isusovo spasenje naše, Zagreb, 1998. str. 329.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se