Spennato Verita

31.07.2006., ponedjeljak

Simpatije za poginule...by G. W. Bush

Svjetski celnici pohvalili su Izraelsku najavu 48-satnog prekida vatre na Libanon, no rekli su i kako to nije dovoljno te treze Izrael da za stalno prekine napade. Jedino SAD nikako da se ocituje o tome, iako Bush stalno govori o trenutacnom prekidu vatre, nigdje se nije ostrije izjasnio o izraelskim napadima... Ipak mu je pripala izjava dana, odnosi se na stradanje 60 civila u Qani:
'Tragično je kada pogibaju nedužni ljudi i naše simaptije su uz one koji su danas izgubili živote.'

Pa kako predsjednik jedne od vodecih zemalja svijeta moze izjaviti takvu recenicu!!! Tom covjeku treba lekcije iz izrazavanja odrzati podhitno... Ekipa iz Bijele kuce opravdava ga s rijecima kako on ne zeli narusiti odnose i Izraelom, i da treba naci izlaz koji ce rezultirati trajnim mirovnim rjesenjem, a ne kratkotrajnim prekidima vatre koji ce osigurati kratkotrajni prekid neprijateljstva... Pa naravno, briga njih, nije njihovo dupe u pitanju...

Bushov kolega, Tony Blair, optimisticniji je sto se tice skorog smirenja situacije, izjavio je kako u 48-satnom prekidu vatre, vidi stvarnu sansu za mir.

Njemačka vlada u 48-satnom prekidu vatre vidi 'pozitivan znak', kazao je glasnogovornik vlade Ulrich Wilhelm i dodao da je sada 'hitno da Vijeće sigurnosti UN-a pronađe osnovu za politički sporazum između sukobljenih strana'.

Francuski premijer Dominique de Villepin pozdravio je izraelsku odluku istaknuvši kako je drži 'prvim korakom' ali 'nedovoljnim korakom, s obzirom na trenutačnu situaciju'.
Francuska je spremna sudjelovati u mirovnim snagama u Libanonu, njezin je ministar vanjskih poslova Philippe Douste-Blazy doputovao u Libanon u ponedjeljak a Francuska je predložila i nacrt rezolucije UN-a o Libanonu kojim se zaziva trenutačni prekid neprijateljstava.

'Trenutačni' prekid vatre u Libanonu više je nego neophodan nakon drame u Qani, koja ukazuje na 'teško kršenje' humanitarnog prava, ocijenio je u ponedjeljak šef ruske diplomacije Mihail Kaminin.

Ipak sve ove nade kvari izjava izraelskog ministra obrane Amira Peretza: 'Zabranjeno je pristati na trenutačni prekid vatre'

Situacija je iz dana u dan sve tragicnija, pogotovo kad se uzme u obzir da sve konce u rukama prakticki drzi jedan covjek, jedna drzava, i sve je zbog novca, znate na sto mislim... Cekam daljnje vijesti

- 17:47 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

  srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv