Ovde cu pisati o svemu i svacemu

Sve o miteserima

Miteseri se mogu pojaviti tamo gdje se nalaze velike lojne žlijezde - prije svega na čelu, nosu, bradi, vratu, prsima i leđima. Sastoje se od loja, od odbačenih rožnatih stanica i od najrazličitijih bakterija.


Miteseri se dijele na crne i bijele.

Crni miteser nastaje kada otvor folikule dlake postane širi nego inače. Kada se otvor folikule širi sebum (koji proizvode žlijezde lojnice, a odgovoran je za održavanje kože i kose vlažnima) i nakupine mrtvih ćelija kože kemijski reagiraju sa zrakom čiji je rezultat oksidacija melanina koji, potom, uzrokuje tamnu boju na vrhu mitesera.

Bijeli miteser formira folikula koja nije otvorena. Bijeli miteser je također začepljen sebumom i mrtvim ćelijama kože, ali zbog manjka izloženosti zraku ne dolazi do oksidacije melanina, tako da zatvorena materija ostaje bijele boje. Osim viška sebuma i nećistoća, trebate znati da mitesere mogu uzrokovati i višak androgena (hormona), veoma toplo i vlažno vrijeme, te „teška“ šminka koja ostavlja masne tragove na licu.
Baš kao i sa aknama, i sa miteserima se veoma teško izboriti. Stručnjaci se slažu da ih je iznimno teško „iskorijeniti“ zbog sebuma koji koža stalno luči. Međutim, adekvatnom njegom i preparatima za tretiranje mitesera možete ih ublažiti i spriječiti nastajanje novih.

Najvažnije je čišćenje lica, pogotovo skidanje šminke, a posebno prije spavanja. Osobe koje imaju masnu kožu bi trebale korisiti gelove za umivanje lica koji su namjenjeni masnoj koži, gelove koji ublažavaju lučenje sebuma i one namjenjene odmašćivanju kože. Osobama koje imaju suhu kožu preporučuje se korištenje hidratantnih gelova. Izbjegavajte korištenje krutih sapuna za čišćenje lica jer upravo sastojci koji održavaju sapun u krutoj formi – začepljuju pore i iritiraju kožu.

Po važnosti, odmah iza čišćenja se nalazi piling. Osobe koje imaju suhu kožu trebaju raditi piling jedom tjedno i to intenzivnije na odručjima gdje su miteseri izražajniji. Osobe sa masnom kožom piling trebaju raditi češće, 2-3 puta tjedno. Piling je posebno znčajan jer uklanja mrtve stanice kože, potiče obnavljanje stanice, te matira kožu.

Ono što nikako ne biste trebali raditi jeste istiskivanje mitesera jer ćete time kožu dodatno iritirati, pogoršati stanje i vjerovatno završiti sa ožiljcima. Umjesto istiskivanja isprobajte flastere koji neće pomoći u prevenciji mitesera, ali će vam pomoći da se uspješno i privremeno izborite sa njima. Većina flastera se nanosi na vlažnu kožu (čelo, nos i bradu) kako bi bolje prionuli, te se nježno odlijepe nakon što se osuše.

Ukoliko vam navedeni savjeti ne donesu očekivani rezultat, možete potražiti stručnu pomoć u kozmetičkim salonima ili od dermatologa. Da biste se što uspješnije izborili sa miteserima trebat biti uporni i istrajni. Možda će vam trebati duže vremena, ali isplatiće se!

17.11.2011. u 21:39 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2011  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Studeni 2011 (12)
Rujan 2011 (4)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

O svemu sto ej bitno a i nebitno....

Linkovi

Sigurne Dojave?

Zaradimo skupa?

Terorizam danas?

Sigurne Dojave.com

Zaradi Online Odmah !!!

Zadar

Plitvice

Dubrovnik

Trogir

Rovinj

Brela

Mythoogy Creatures

Orpheus and Eurydice

Norse Mythology

Meet Soulmate !!!

Autism in Children !!!

Weight Loss !!!

Bestsell Ebooks !!!

Hack Tools !!!

romance !!!

cracks !!!

share cash !!!