Ovde cu pisati o svemu i svacemu

Zaštita lica od hladnoće

Hladnoća sužava krvne žile, inhibira cirkulaciju krvi, a to kožu čini krhkom, bez kisika te s manje elastina i kolagena.


Hladnoća, kiša, snijeg , vjetar - sve su to faktori od kojih u prvom redu treba zaštititi lice. Prije svega treba imati na umu da su najveći neprijatelji zdrave kože niske temperature i vlažnost. Hladnoća sužava krvne žile, inhibira cirkulaciju krvi (zbog toga smo zimi često blijedi), a to kožu čini krhkom, bez kisika te s manje elastina i kolagena. Zbog toga ona i puca. Kada još i vlaga u zraku učini svoje uvlačeći se u ispucalu površinsku kožu, situacija se pogoršava. No pravi problem predstavljaju nagle izmjene temperature pri ulasku ili izlasku iz zatvorenih grijanh prostora.

Takve promjene štetno djeluju na krvne žile: one se ponašaju poput balona koji se napuše, ali kad se ispuše nikada se više ne vraća točno u isto stanje kao što je bio prije napuhavanja već dijelom gubi svoju elastičnost. Upravo se to događa i sitnim krvnim žilicama lica. Kako biste spriječili taj efekt, prije ulaska u zatvoreni prostor skinite rukavice i nekoliko trenutaka dlanovima zagrijte lice: tako će promjena temperature biti barem malo postupnija. Osim toga, vrlo je važno na lice nanijeti dobru zaštitnu kremu i to ujutro i navečer.

Potražite hranjive kreme za lice koje sadrže vitamin C. Kada ih nanosite (to vrijedi kako za žene tako i za muškarce, a posebno za djecu) učinite to masirajući laganim pokretima kako biste potaknuli cirkulaciju. I na kraju ne zaboravite na još jedan važan savjet: temeljito večernje čišćenje kože umnogome će joj pomoći. No pritom birajte proizvode koji se ne pjene (najčešće su vrlo agresivni). Lice uvijek perite mlakom vodom: to je najbolji način da s kože uklonite nečistoću nakupljenu tijekom dana.

17.11.2011. u 21:39 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2011  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Studeni 2011 (12)
Rujan 2011 (4)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

O svemu sto ej bitno a i nebitno....

Linkovi

Sigurne Dojave?

Zaradimo skupa?

Terorizam danas?

Sigurne Dojave.com

Zaradi Online Odmah !!!

Zadar

Plitvice

Dubrovnik

Trogir

Rovinj

Brela

Mythoogy Creatures

Orpheus and Eurydice

Norse Mythology

Meet Soulmate !!!

Autism in Children !!!

Weight Loss !!!

Bestsell Ebooks !!!

Hack Tools !!!

romance !!!

cracks !!!

share cash !!!