kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Rujan 2007 (1)
Kolovoz 2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari Yes/No

by UnDeRgRoUnD QuEeN =)

Opis bloga

sve o poznatim



Free Music

Free Music







o meni
već je vreme da napišem neš o sebi
ime:naravno imam
nadimak:lela
god:12
Iz gospića sam
volim jednog dečka(marija)
i to bi bilo to o meni


Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

nedjelja, 12.08.2007.

SHAKIRA

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Shakira, vjerovatno najintrigantnija i najpoznatija pjevačica latinopopa danas, rođena je 2.2.1977. godine u malom obalnom gradu Barranquilla u Kolumbiji. Istovremeno i tekstopisac, ova zvijezda je u kratkom roku napravila veliki uspjeh u svijetu muzike, i to zahvaljujući svom ogromnom talentu. Njeno ime na arapskom znači žena puna ljepote i dobročinstva. Majka joj je Kolumbijka, a otac, čiji je uticaj na nju bio veliki, libanonski trgovac draguljima.

Njen muzički talent došao je do izražaja još dok je bila djevojčica. Svoj prvi album izdala je sa samo 13 godina, a na njemu su se nalazile pjesme koje je pisala od osme do trinaeste godine. Već u tom periodu dobijala je puno lokalnih i nacionalnih muzičkih nagrada. Sa 13 godina izabrana je kao predstavnica Kolumbije na OTI festivalu u Španjolskoj, ali s obzirom na to da je imala manje od 16 godina, što je bio minimalni uvjet za učešće na festivalu, nije otišla.
Image and video hosting by TinyPic
Već sa 15 godina, izdala je i svoj drugi album, poslije kog se potpuno povukla sa muzičke scene. Njen povratak bio je nesumnjivo ulazak na velika vrata. Naime, hit "Pies Descalzos" (Whatever Wherever) prodan je u četiri milijuna primjeraka širom svijeta. Samo u Brazilu prodano je 900 tisuća primjeraka.

Njen sljedeći logični korak bio je prodor na svjetsko tržište engleskom varijantom pjesme, što joj je u potpunosti išlo od ruke. Svoju muziku zasniva na pop tonovima, kombiniranim sa kolumbijskom nacionalnom muzikom i dozom individualnosti, što se pokazalo kao idealna kombinacija.

Shakira je jedna od pjevačica čiji je ljubavni život veliki problem za žuti tisak. Novinari od nje nikada nisu mogli izvući nijednu informaciju o tome, ali su zato kreirali ''brdo'' pretpostavki i izmišljenih intervjua.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



| LoVe Me (117) | Or HaTe Me | # |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.