Chat Box






brojač posjeta ali od (17. listopada 2009.)





free counters

< prosinac, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Svibanj 2012 (1)
Studeni 2010 (1)
Rujan 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Svibanj 2010 (1)
Travanj 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (2)
Studeni 2009 (3)
Listopad 2009 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


...komentari ima ih/nema ih

Opis bloga

Ovo je blog o misterijama svijeta i kriptozoologiji,vjerojatno ce biti jos nesto...dajte i svoj komentar. hahazubo

Linkovi

Banneri:

Image and video hosting by TinyPic

Bez Bannera:

Svjetske Misterije

petak, 18.12.2009.

Tasmanijsko cudoviste

Prije nekih 45 godina na mirnoj tasmanijskoj obali ljude je iznenadila divovska lešina kita. Kada je došla obalna straža, jedna policajka je shvatila da to ipak nije baš neki kit. Pozvala je lokalnog oceanologa T. Mayersa koji je već nakon nekoliko sekundi promatranja ustvrdio da to sigurno nije neka poznata životinja.

Ubrzo su došli i znanstvenici National Geographica koji su snimali reportažu u blizini. Oni su također se složili oko toga da to nije neka poznata životinja. Nakon tjedan dana su obavljene mnoge pretrage i obdukcije ali zbog raspada tkiva nisu bila moguća daljnja istraživanja.

Znanstvenici su mogli jedino promatrati kako se truplo raspada. To truplo je postalo i ostalo misterijem do danas. Punih 40 godina znanstvenici su diskutirali o truplu bez da su imali truplo. Ali 1998. godine događa se preokret. Dojavljeno je da se u tasmaniji nasukalo neko biće koje izgleda poput kita sa nogama i perajama. Dok su znanstvenici stigli na mjesto događaja u Tasmaniji “kit” je uginuo i počele su ga izjedati kojekakve životinjice.

Svejedno je bilo u boljem stanju nego ono od prije 40 godina. Bio je 5 metara dug a 2 metra širok, te je težio preko 4 tone. Bio je prekriven rijetkim bijelim dlačicama, a mozak mu se sastojao od 4 režnja. Zoolozi su ga smatrali primitivnim oblikom kita, dok su neki tvrdili da je to napredniji oblik riba ili gmazova iz dubina.

Sve je ostalo na tome dok se nisu umiješali ufolozi. Oni su na jednoj konferenciji izreklli mogućnost da je to truplo nekakvog izvanzemaljca, anime u tom području, zbog magnetske anomalije, je zabilježen velik broj pada nepoznatih objekata.



Izvor ljhg.bloger.hr


http://images.mirror.co.uk/upl/m4/jan2009/2/5/B21FD6E1-978A-3428-8EC02CDEAB1EB7AE.jpg



~ komentiraj (8) ~ printaj ~ # ~

ponedjeljak, 07.12.2009.

Zabe sa neba

Kroz povijest je bilo kisa u kojima bi se nasle pokoje zivotinje.Tko je god dozivio takvu kisu trazi objasnjenje.No iznenadujuce sto se objasnjenjagotovo ne mogu naci.Nista,na primjer,ne moze znanstvenike uzvrpoljiti jace od kise zaba,kakvu je dozivjela jedna Engleskinja 12.lipnja 1954.Tog poslijepodneva Sylvia Mowday povela je sina i kcer na izlozbu ratne mornarice u perivoju Sutton Coldfield u Birminghamu.Njezina prica:
"Kad smo razgledali izlozbu,uputili smo se u zabaviste na drugom kraju perivoja.Dok smo isli tamo,odjednom se digla jaka oluja.Pokusali smo stici do drvoreda,a moja cetverogodisnja kci rasklopila je crveni kisobran.Culi smo bubnjanje po njemu.Kad smo bolje pogledali,zaprepastili smo se.To su padale zabe.Padale su iz oblaka.Na stotine.Kisobran je bio zasut,nasa ramena pokrita,a kad smo pogledali uvis vidjeli smo da zabe padaju kao pahuljice snijega.Na oko pedeset cetvornih jardi zemlja je bila potpuno prekrita zabama.Bojali smo se koracati da ih ne zgazimo,bile su tako sicusne,duge oko 2 i pol. centimetra,zutozelene sa sitnim zutim mrljicama.Onakve kao kad se izlegu."
Kako se pokazalo Sylvia i njezina djeca nisu bili jedini svjedoci kise zaba.Takvu je kisu deset godina ranije u kolovozu također u srednjoj Engleskoj dozivio i John W.Pittman.On je sa zenom i takoder sa dvoje djece,malo sumnjivo:D,krenuo autobusom u malo naselje izmedu Tamwortha i Lichifielda .Dan je bio vruc,ali dok su se vozili cestom se spustila kisa zaba.Odjednom je cesta bila zasuta sitnim zabama,koje su se tamo mogle zateci jedino ako su pale s kisom.To se dogodilo blizu sela Hopwas(Skocives).
Nesto veci publicitet dobila je kisa zaba iz 1969.reporterka Veronica Papworth je napisala o tome:
"Dobro se sjecam,spremali smo se na neku veceru.Iznenadila na je nagla oluja.Vrata i prozori bili su otvoreni.Kisile su zabe.Stotine i tisuce zaba skakutalo je posvuda po podu,a zabe ne mozes tuci novinama .Cima bi smo ih izgurali van,one bi ponovno doskakutale u kucu .Grdno smo zakasnili na veceru,a kad smo nnaposlijetku stigli pronasla sam,na srecu,u svojim siroki hlacama dvije sicusne zabe koje koje su posluzile kao dokaz."
Mnogo se godina nije znalo sto reci za ovakve fenomene,a danas se smatra da je to posljedica tornada ili kakvih uragana,koji bi se dogadali uz rijeke i mocvare,i tako skupili nekakve zivotinje i bacili ih na drugo mjesto.




No sto reci za ovakve snimke,di se vidi nesto vece od samih zaba,ljudi stavljaju komentare da je ovo majmun ili nesto slicno...zelim cuti i vase misljenje o postu.



~ komentiraj (14) ~ printaj ~ # ~

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.