četvrtak, 06.07.2006.

X-Men 3: The Last Stand

Pošto sam ja, Luka, već prije gledao ovaj film, neki bi mislili da ga ne bi ponovo išao gledati. Ali mi je iz prvog gledanja bio fenomenalan, pa sam ga baš htio ponovo gledati.
Dakle, išli smo ja, Marko i još tri naša frenda. U kinu nije bila gužva. Lako smo prošli baz ikakvih zastoja. E, pa... evo komentar filma:

X-Men 3: The Last Stand (X-Men 3: Posljednja fronta)


Sadržaj: Nakon incidenta na jezeru Alkali i pogibije Jean Grey, mutanti nailaze na novi izazov. Naime, jedna je farmaceutska kompanija uspjela u izradi lijeka koji bi trebao trajno poništiti djelovanje mutiranog X gena i pretvoriti mutante u normalne ljude. Kao i obično, stajališta samih mutanata su po tom pitanju podijeljena; jednima vijesti predstavljaju olakšanje, kod drugih pak izazivaju prijezir, a trećima su tek poziv na novi sukob. Da to ne bi bilo sve, vraća se i Jean, no ne onakva kakva je bila…
Komentar filma: Da počnem od prva dva dijela. U prvom upoznajemo Logana (Wolverine), u drugom otkrivamo njegovu prošlost. U trećem se pak ne radi samo o njemu, nego o svim mutantima. Prije premijere filma, svi su ga željno iščekivali, ali su se i bojali da neće ispasti baš najbolje, zato jer prekratko traje. E, pa onda vam mogu samo reći, to nije istina! Neki su se bojali i zbog prevelikog broja mutanata. Ni to nije bio problem. Lako se svakoga upamti, zato jer su redatelj i scenarist to odlično napravili.
Brett Ratner, redatelj hitova poput 'Gas do daske 1 & 2', 'After the Sunset' i 'Red Dreagon', fenomenalno je odradio svoj posao. Efekata ima puno, ali je najvažnije da oni dobro izgledaju. Sve se činilo stvarno realno (ne realno, poput mutanata, nego po efektima), kao da to nisu efekti, već pravi život.
Gluma je isto tako fenomenalna. Hugh Jackman ('Van Helsing', 'X-Men 1 & 2'), u ulozi Logana/Wolverinea je i više nego uvjerljiv. Članovi stranice IMDb-a mogu u to biti sigurni, zato jer je u nedavno provedenoj anketi, on najbolji superheroj, prestigavši i Christiana Balea u ulozi Batmana. Dakle, Jackman je bio odličan. Ian McKellen, poznatiji u ulozi Gandalfa u Gospodaru prstenova, je isto fenomenalno glumio, kao i Hugh. Halle Barry, koja je zahtijevala neku veću ulogu u filmu, isto je napravila odličan posao. Ma da skratim, svi su odradili stvarno odličan posao. Svi glumci, samo ih ima dosta, pa mi se ne da svakoga posebno nabrajati. rolleyes
Ali da se mene pita, ja bi onaj uvodni dio, onaj prije početne špice, prebacio poslije početne špice, a onaj dio koji je u filmu poslije početne špice prebacio prije špice. rolleyes Pokušajte sad to malo povezati. naughty
Tako da bi ocjena (složili smo se svi koji smo to gledali) trebala biti 9.5/10. thumbup

VAŽNA OBAVIJEST!!! Svi koji su u mogućnosti, neka ostanu sjediti u kinu poslije odjavne špice. Znači kad sva slova prođu. Znam da će vas malo biti sram, ali nitko vas neće tjerati van. Platili ste kartu i imate pravo na to. yes Naime, ima jedan ODLIČAN dodatak, koji bi, siguran sam, svi htjeli vidjeti!


Hvala na čitanju. wink

- 15:39 - komentari (38) - print - X-Men 3: The Last Stand -

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.