petak, 25.05.2007.

Lutka koja je pjevala

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



U jednoj trgovini lutkama bilo je mnogo lutaka na polici. Svaka je bila posebna i lijepa na svoj način, a osim izgleda krasile su ih razne vrline pa su tako neke od njih plesale, glumile, druge su kuhale, spremale...
Ovo je priča o lutki koja je pjevala.
Sjedila je tako na polici lutka koja je pjevala. Svakim danom su dolazili kupci u trgovinu i gledali lutke, jednog dana u trgovinu je ušao jedan mladić.
Lutka koja je pjevala odmah ga je uočila, pomislila je u sebi kako bi bilo lijepo dao od svih lutaka mladić izabere baš nju, i zaista dvoumio se između nje i lutke koja je kuhala, ali na kraju je izabrao lutku koja je pjevala.
Odveo ju je kući i stavio na policu i tada mu je lutka zapjevala. Vrijeme su provodili zajedno, mladić bi sjedio na stolici, a lutka mu je pjevala.
Lutka je bila zadovoljna, voljela je pjevati mladiću koji je uživao u njezinoj pjesmi.
Kako su prolazili dani lutka koja je pjevala primjeti kako mladić sve rijeđe i rijeđe dolazi kući, a i kada bi došao, bili su rijetki trenutci kada bi zamolio lutku da mu nešto otpjeva.
Jednog je dana mladić došao kući i rekao je lutki da se zasitio njezine pjesme i da će ju vratiti u trgovinu na policu te da je u njenom najboljem interesu da ju možda kupi neki drugi mladić pa da njezina pjesma uveseli nečije tuđe srce, kad je već njemu te pjesme bilo dosta.
Lutka nije ništa rekla, željela je nešto zapjevati, ali učini joj se to u tom trenu neprikladno, samo je šutjela u mladićevu zagrljaju, dok ju je ovaj vraćao u trgovinu.
Kada su ju vratili na policu , malo su je uredili, počešljali i obukli.
Jedini problem koji je mučio trgovca bio je po kojoj cjeni prodati lutku, jer iako izgleda savršeno, lutka ima jednu manu.
Više ne pjeva.

- 21:28 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.