srijeda, 23.05.2007.

Maturanti

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket




Ne znam koliko su svi upućeni, ali ovaj je petak gotova škola za maturante. Ne mogu vjerovati da ću napisati ovu rečenicu, ali oni zaista nisu normalni.
Pitam se gdje je nestalo neko normalno zabavljanje tj, veselje što im je školovanje konačno gotovo. Vesele se kao da ih je netko u toj školi mučio, tlačio i ubijao, kao da su danonoćno učili ne bi li zadovoljili visoke profesorske standarde, a bilo je upravo suprotno. Učenicima se sve više gleda kroz prste i dovoljne su sve niže razine znanja za dobru ocjenu,a ako te slučajno netko na satu zajebava, ne smiješ ga ni pod razno izbaciti, jer ih ti kao moraš motivirati da zavole i tebe i tvoj predmet.
Pogledajte malo, ovih dana, kako se to zabavljaju maturati i pročitajte, ukoliko niste preuplašeni da vas zbog dužeg buljenja zaliju vodom ili bace u fontanu, pročitajte natpise na njihovim majicama. Rijetko se pronađe koji s dozom humora i inteligencije, sve su to više manje natpisi koji vrijeđaju bilo školu, bilo profesore, bilo znanje...
Pitam se tko te maturante potiče u takvim primitivnim stavovima, pitam se tko im prodaje litre i litre alkohola, kad su netki od njih još uvijek maloljetni? A da ne napominjem da je norijada tek u petak i tko zna koliko će se još gluposti dogoditi. Trenutno ih možete sresti u gradu kako šeću, poput plaćenika, s vodenim puškama i pištoljima, i kako vodom zalijevaju sve, bez obzira na godine, pa nisu pošteđeni ni djeca ni starci.
Gdje je nestala stara maturantska zabava s dozom sjete na školske klupe u koje se nikada više neće vratiti, vesele se kao da ih od sada nadalje čeka samo med i mlijeko, a čekaju ih puno teže i gore stvari.
Zašto se ne mogu oteti dojmu da će im samo malo trebati da im se ohlade glave, osuše kose i zametnu zviždaljke pa da se uvjere u onu staru:
"Od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba."

- 08:08 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.