četvrtak, 22.02.2007.

Sve po mojoj majci

Ovo su samo neke mudre izreke moje majke koje na samo da su nabijene mudrošću, već su ispunjene takvim usporedbama i metaforama da bi im zavidio i jedan Krleža!

"Treba kupovati proizvode zapakirane u kutijici, a ne u tubi. Da ih možeš sve iskoristiti."

" Možeš pojesti samo četiri stiropora i više ti se ne da grist."

"Pogledaj vrijeme, ko savršeno za razbolit se."

"Stavi kapu zbog sinusa."

" Magla je kao u oblaku."

"Dinstani kiseli kupus je pun vlakana, dobar je za posrat se."

" Pazi kako voziš!"

"Pamet u glavu!"

"Vani 5. 12., a na glečeru niknula travica."

" Vidi kakva je magla. Još malo će se lijepiti za oči, već nam je pala na glavu."

" Rifle su po zimi hladne kao kost i zato treba nositi štrample ili dukserice."

"Krmenadla je glupo meso jer je suha kao drvo, treba je peći u vrećici za pečenje."

"Kad dođeš prvi put na posao, zamisli da su te bacili u vodu i šta ćeš drugo-plivaj."

Mama hvala na mudrosti i uostalom na svemu(na kuhalu i na pegli).

- 20:50 - Komentari (7) - Isprintaj - #

utorak, 20.02.2007.

JOoooooooooooooooooooooooooooooj!
Toliko posla imam.
Počela sam učiti, selimo se ovaj tjedan, a i napravili smo zidne novine u školi!
Još moram i oprati kosu!
Ne da mi se ništa!
Puknit ću!

- 19:49 - Komentari (3) - Isprintaj - #

subota, 17.02.2007.

Naravno

Naravno da još uvijek nisam počela učiti. Uvijek sam učila u zadnji tren i toga ću se izgleda i sada držati.
Sutra dolazi godina svinje, da mi je znati što će to za mene značiti. Bit će to godina zlatne svinje i prema Kinezima, trebala bi donijeti puno sreće, nadam se.
Danas smo krečili u stanu i stavili smo pločice u kuhinji. Još samo čekamo da nam bude gotova kuhinja i ormar te da nam majstor u utorak stavi novi radijator i možemo se odseliti.Jedva čekam!
Naravno da ne učim kad mi je glava okupirana time kakav ćemo tepih staviti, gdje ćemo kupiti trsku za prozore, kad ćemo uvesti telefon.
Naravno da neću učiti ni večeras jer moram ići van, dolazi u naš dugački grad diđej čiju svirku volim, a koji nije bio sto godina!
Naravno da neću učiti ni sutra jer ću leći pred jutro pa se moram odmoriti, a onda idem u stan spremati i praviti društvo dragom koji će krečiti preostale zidove.
Naravno da neću učiti ni u ponedjeljak jer moram ići u poreznu.
Naravno da ću naći još sto gluposti samo da ne moram početi učiti.
Dala sam su rok da počnem 1.3. i toga se moram držati, naravno!

- 18:59 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Moja beba

Kada mi je prije četiri godine moj dragi donio malu macu koju je našao na ulici, nisam baš bila za da ju zadržim. Moram priznati da me je bilo i pomalo strah jer sam imala strah od mačaka zbog susjedine mačke koja je za vrijeme mog djetinjstva bila simbolom krvoločnosti i njeno me siktanje uvijek sprječavalo da prođem pored nje. A i uvijek sam smatrala da sam više osoba za pse!
Ali kako odbiti malo, slatko, bespomoćno stvorenje?
I tako je cicka ostala. Dali smo joj ime Čiki, ali bolje da nismo jer sukladno svom imenu uživa u čijanju našeg namještaja. Ona je moja mala beba, ali ju često zajebavam pitanjem na kog je samo tako crna. Obožavam ju, s njom pričam, plešem, igram se... Kad ju netko ne voli, odmah mi postane antipatičan, a svaku negativnu kritiku upućenu cicki, shvačam osobno. A ne moram ni naglašavati da sada toliko volim mačke da ne mogu proći pored mačke, a da ju ne pomazim ili da barem razmijenimo nekoliko riječi, uskoro ću staviti na blog slike svih mačaka koje imam, a zasada stavljam samo Čikine slike!
Pa uživajte!

Photobucket - Video and Image Hosting



Photobucket - Video and Image Hosting


Više od svega Čiki se voli uvuću u kutije, korpe, tanjure, zdjele!
Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

- 18:40 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 14.02.2007.

Skoro puknuh

Kako ne popizditi kad ti na poslu dođe ostarjela pedagoginja i sere ti što nisi uredila 1001 pano u školi, a da bi stvar bila zanimljivija uredila sam onoliko panoa koliko je bilo u mojoj jebenoj moći i još sam ostala dva sata duže da ih sredim!Da se razumijemo- to mi nitko neće platiti! I onda ona meni ne kaže ništa za panoe koje smo sredili već mi sere, bezveze!
Šta čovječe, nisam ja valjda završila fakultet i još idem na doktorat da bih uređivala panoe, a možda bi bilo zgodno na ovom mjestu naglasiti da uopće nemam smisla za takve stvari. Ne znam ni crtu ravno odrezati, ajd još povući , to nekako!
Kako li su mi samo dodijelili taj zabavni posao na sjednici? Vjerojatno samo zato da bi mi svaka ostarjela baba s, lošom frizurom i u poodmakloj menopauzi, u školi mogla prisrati zašto nema panoa, ako ih ima zašto nisu dovoljno šareni ili zašto su prešareni...
Vrhunac svega bio je današnji pedagogičin komentar da je ona taj isti posao besprijekorno radila pet godina s duplo manje učenika i u duplo manje vremena i da ima hrpu materijala. Pa zašto ga ona ti ne radiš?
I zašto mi zabogamiloga nisi dala te silne materijale? Ne bismo li si trebali međusobno pomagati. Imam osjećaj da mi u toj školi svi tako zdušno odmažu i da uživaju u tome! Tko je smjestio mladoj?!
Na pitanje tašto nisam vikend provela izrezujući crvena srca koja sam u ponedjeljak mogla lijepo ljepiti na panoe,a koje mi je postavila navedena gospođa, zaista nisam znala jel me zajebava ili ozbiljno nije normalna!
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ma dosta mi je vaših negativnih kritika, ma ništa mi neće ovi dan pokvarit!


Dobila sam idealan poklon za Valentinovo!
Volim te dragi moj!cerek

- 16:04 - Komentari (4) - Isprintaj - #

subota, 10.02.2007.

Istina o ženama i muškarcima

Postoje li dva dana u mjesecu kad su žene normalne? Postoji li uopće odgovor na to, u biti, retoričko pitanje?! Trenutno imam pms! Jučer me je boljela glava i bila sam umorna. Sutra! Tko zna što će biti sutra!
Pokušavam dokučiti tajnu svemira, pitam se što je to na ženama tako prekrasno da nas muškarci trpe? Što se tiče drugih žena, gotovo je znanstveno dokazano da je netrepeljivost koja postoji između osoba ženskog spola konstantna kao što je konstantna i sila teža!
Nitko ti neće napraviti veću spaćku, nego druga žena! Ne postoji bez veze ona stara izreka "Sve su žene kurve". Ta se žensko-ženska nepodnošljivost vjerojatno prenosi zapisana duboko u onom y kromosomu, jer svaka će ženska osoba, gotovo instinktivno, mrziti svaku novu žensku odsobu. Bilo da se radi o ženi koja pokušava ući u društvo ili da se radi o curi nečijeg prijatelja ili da se radi o novoj ženi na poslu, uvijek će ju dočekati ženski zajedljivi komentar koji se može ticati bilo čega. Npr. ako se radi o ženskoj osobi koja je pametna i zabavna, pripadnice ljepšeg spola naći će otrovni komentar na temelju njenog izgleda, a ako izgleda dobro, onda će komentar biti na temelju njenog oblačenja ili na temelju njene navodne prošlosti ili će se prenijeti neki sočni trač o dotičnoj pridošlici ženskog spola. Kombinacije za negativne komentare su beskrajne, a ženski mozak može kombinirati i dok spava!
Kad pogledam svoju ekipu, u njoj smo nas tri starosjedilice plus podosta pripadnika jačeg spola, a nijedna druga još uvijek nije uspjela proći barijeru otrovnih jezika. Zašto je tako zaista ne znam. Mogu samo napisati da je to tako, i to ne s namjerom da ocrnjujem ženski rod jer sam izrazito ponosna što sam žena.
Muškarci su jednostavniji i manje zlonamjerni. Koliko god da ih se nađe zajedno u sobi, uvijek će moći zajedno gledati neku tekmu, igrati sony ili se napušiti i provesti vrijeme šuteći i gledajući u bilo što.
Šuteći! Možda je to ključna riječ, kada bi žene mogle šutjeti možda bi sve bilo vrlo jednostavnije! Žene ne šute ni kad šute!
Ako se napiju najčešće plaču ili se svađaju, ako se napuše briju da su debele, ako plaču bez nekog vidljivog razlogu ili su živčane znači da imaju pms, ako se smiju znači da trebaš iskoristiti taj tren dok ne nestane.
Na kraju mogu zaključiti samo da je vjerojatno istina zbog koje muškarci trpe žene skrivena unutar dvije katete i jedne hipotenuze!smijeh
A da vam sad odam i jednu tajnu! Ako ste se ikada pitali zašto žena uz sebe ima muškarca,odgovor je jasan i nadasve jednostavan, a taj je- zato da joj otvori teglicu krastavaca ili da ubije pauka u kadi!

- 17:37 - Komentari (7) - Isprintaj - #

srijeda, 07.02.2007.

O mojim prijateljima

Čitavi sam život željela imati puno prijatelja! Nikad se nisam pretjerano trudila da ih nađem i sada kada pogledam oko sebe okružena sam s divnom ekipom ljudi-prijateljima.
Kad smo se svi zajedno upoznali, tamo negdje prije pet godina svi smo bili likovi(kako smo sami za sebe voljeli reći), a sada smo karakteri. Svatko od nas ima svoje mane i vrline i više se nitko nikoga ne trudi mijenjati, volimo se takvi kakvi jesmo.
Prije tih pet godina bili smo tek hrpa klinaca, koja se upoznala odlazeći zajedno na partije i slične zajebancije.party Ja sam bila najstarija od nas i samim time, bila sam nešto poput mame čitave ekipe, a i u duši mi je da usmjeravam, učim, opominjem, hvalim, kudim, propitujem pa nisam valjda slučajno postala profesoricom.
Često mi govore da sam nadrkana, iako za sebe držim da sam samo ponekad brutalno iskrena, ako mi se na nešto ne da, bolje me ostavi na miru. puknucuIako uvijek pokušavam biti prema svima fer i iskrena!
Nezaobilazna u mojoj ekipi je ujedno i moja najbolja i najdugotrajnija prijateljica, moja sestra Sanjiva. S njom se družim od četvrte godine svog života i još mi nije dosadila, iako me nitko ne može naživcirati kao ona!:naughty
Zatim je tu Pasmina! Uvijek spremna za zajebanciju i čašicu rakije. Vječito pleše i to jako dobro. Prava je "seksača", ima ne samo dobro dupe, već i smisao za humor, pomogla mi je uvijek kad je trebalo i uvijek zna što treba reći.smijeh
Božo me u zadnje vrijeme prečesto voli zajebavati, ali kaže da to ne radi namjerno. S njim se volim najesti i onda pričati gluposti. Uvijek je spriman da baci mrižu i da pročakulamo!nut
Tu je i Žadra koji je prečesto sa svojim izjavama prebrutalan ( ne samo prema meni, već općenito, sve je to dobro dok mu netko ne polomi sve kosti), ali mu sve opraštam jer je škorpion!:smokin
Vuk je pametan i mudar i kad on čuva stražu mogu mirno spavati.hrvatska
Zelena je otišla živjeti na drugi dio Hrvatske,ali kad god se vidimo njeni me razgovori pune energijom.thumbup
Ninđa Papučar je divna osoba, uvijek je spreman na zajebanciju i kad ne ostaje dugo vani, ne odlazi kuće prije zore- moj tip igrača.blabla
Žvakonja je najbolji cimer kojeg čovjek može poželjeti i nedostajat će mi kad se odselim, ali me ništa ne može ubiti u pojam kao kad popije zadnju kap mlijeka ili kad ostavi pipu namještenu na toliko vruću vodu da se zapitam kako se samo može s tim umivati.burninmad
Tu je i moj dragi koji mi je pored svega i izrazito dobar prijatelji vrlo je zabavan, samo kad je budanzijev
Kad malo bolje razmislim i pročitam ovaj popis pitam se kako sam samo zaslužila toliko dobrih prijatelja?lud

- 21:45 - Komentari (7) - Isprintaj - #

utorak, 06.02.2007.

Malo pametovanja

Baš sam sinoć malo švrljala po netu čitajući druge blogove! Nikako mi nisu jasni komentari koje ljudi ostavljaju na najpopularnije blogove, komentari tipa: "Daj dođi pročitati moj blog da postane popularniji!" I tome slično. Ljudi su u stanju pohvaliti najgluplji post ne bi li to njima samima donijelo boljitak! Čak i zanemaruju molbe nekih blogera da ne ostavljau tako glupe komentare!
Priznajem i ja ostavljam komentare, ali samo na one blogove koji mi se zaista svide! I gdje me je to dovelo?!
Baš sam si razmišljala da mi uopće nije potrebno da ovaj moj kutak postane popularan, on mi je potreban tek toliko da ispušem pretrpanu glavu. Svi me ti komentari podsjećaju na razdoblje osnovne škole kad smo se svi uvlačili najpopularnijoj djevojčici i kad smo joj davali svoj najduži lastiš, ne bi li nam poklonila koji trenutak svoje pažnje! I što je na kraju bilo? Danas se ne sjećam ni imena te djevojčice, a kamoli nešto više, tako da je normalno za zaključiti da je popularnost kratkotrajna i ne znači ništa!
Imam gripu i cijelu sam noć preležala u strašnim bolovima, raditi moram ići jer je prosvjetarski kruh, kruh sa sedam kora. Sjeo nam je kredit za stan i onaj za opremanje stana tako da se nadam da se do prvog trećeg selimo!smijeh Jedva čekam!
Ovaj sam vikend opet pretjerala sa zajebancijom te sam se šetala unutra, van u majici bez rukava, mora da sam zato i pokupila gripu, zato ne smijem zanovijetati, jer sam si sama kriva!bang

- 09:05 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 03.02.2007.

Kaos u glavi

Noćas sam pisala izrazito važnu knjigu o postulatima jezika. Dokučila sam sve tajne koje su dugo obavijale pitanja o postanku jezika ili o imenovanju stvari. Kad sam sve to skupa trebala objaviti shvatila sam da sam sve što sam spoznala zapisiavala na kore od naranče! Onda su mi učenici počeli raditi sranja po razredu, jedna je mala čak skinula gips koji je imala na nozi i bacila ga kroz prozor. Onda sam ih pokaša smiriti čitajući im nekakvo lagano štivo, ali sam nažalost zaboravila čitati. U tom kaosu zatražim pomoć svoje mentorice (po tome sam odmah skužila da sanjam jer u budnom stanju tu zmiju ne bih zatražila ni pišljiva boba), a mentorica mi ispušujući dim jointa kaže:"ispizdi ti najbolje tu malu kurvu."
Tada me probudio telefon, zvala me prijateljica s posdiplomskog.
Odmah sam sjela da zapišem ovaj san da ga slučajno ne zaboravim. Mislim da je divno kakve sve igrice naš mozak igra u vrijeme kada bismo trebali učiti za ispit koji se bliži, a mi lijepo spavamo.

- 10:49 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 02.02.2007.

Katastrofa na Sljemenu

Čula sam da je izumljena sprava, nešto poput holodeka u Zvjezdanim stazama i tako sam se odlučila isprobati to čudo tehnike. Od svih događaja koji su se nudili izabrala sam nekakvu katastrofu koja se dogodila pedesetih godina prošlog stoljeća. Lagano sam ušetala u holodek i odjednom se našla na Sljemenu na kojem je bilo veliko jezero. Bilo je ljeto i svi su bili u kupaćim kostimima pa tako i ja. Hodam ja tako Sljemenom kad ugledam svog frenda kako u plićaku jezera igra picigin, doduše imao je nešto drugačiju frizuru(tkz. bitlsicu). Zovnem ga imenom, a on mi odgovori da me ne poznaje i tek tada shvatim, glupača, da to nije moj prijatelj nego njegov stari koji je očito sudjelovao na originalnom događaju. U tom trenu začujem muški glas na razglasu koji najavljuje vodenu paradu u ime druga Tita. Sjednem s ostalom publikom na tribine oko jezera i u vodi se odjednom pojave Pajo Patak, Miki Maus, Mini, Šiljo i ostala dizni banda i počnu sinkronizirano plivati jezerom. Pajo Patak imao je i posebni trik, jer je lupajući krilima po površini vode stvarao efekt velikih valova na kojima je ostatak bande surfao. U tom se trenu zapitam: "O kakovoj je ovdje katastrofi riječ, kad je sve tako idilično?" Kad se iz daljine začuje huk vjetra koji sruši visoki zid od cigalaheadbang na kojem je stajao Tito i još neki ljudi u kupaćim gaćama (ne Tito,Tito je bio u odjelu). Svi ti ljudi zajedno s Titom i hrpom cigala upadnu u jezero, potopivši dizni bandu, a mene probudi hrkanje mog dragog točno u 3 i 33.
Hvala ti ljubavi, bez tebe ne bih zapamtila ovako idealan san!kiss
Za svaki sam si slučaj pri odlasku u vece napisala na mali papirić: holodek, Sljeme, jezero, pedesete godeine, katastrofa, dizni banda, Tito, zid od cigala.

- 08:22 - Komentari (5) - Isprintaj - #

četvrtak, 01.02.2007.

Stvari koje sam kupila i popušila

Ponukana listom na blogu tvojnetko bacila sam se u razmišljanje i odlučila objelodaniti svoj popis stvari koje sam kupila i popušila! dakle:

1. Pegla za kosu koju sam platila 290 kuna jer ima posebni mali spremnik za vodu iz kojeg izlazi para i vlaži kosu. Opeglala sam kosu svega nekoliko puta jer mi je ta delikatna pegla toliko uništavala već krhku kosu i nikako se nisam mogla ispeglati kako to frizerka čini.

2. Ekstenzije! Budući da mi kosa izrazito sporo raste, na teveu sam gledala svu tu silu glumica, pjevačica pa i političarki koje bi se samo jednog dana pojavile s dugom kosom. I tako sam čula da je u moj grad stiglo to čudo od koje se nakon jedne noći budiš s kosom kao Matovilka, uzela sam telefon, upisala termin i otišla po famozne ekstenzije. Platila sam ih 20000 kuna, da bi mi na kraju moj dragi rekao da izgledam kao Axel Rose, a što je najžalosnije nije pretjerao. Izgledala sam u najboljem slučaju kao ostarjeli bajker i tako sam izgledala dva mjeseca jer ih nisam ranije htjela skinuti (zbog para koje sam spiskala), da ne spominjem taj glupi osjećaj da ti s glave visi neka kosa koja ne da nije tvoja, nego nemaš ni osjećaj da je tvoja, a kada sam ih konačno skinula morala sam skratiti svoju kosu i to dosta, posljedice su još vidljive.

3. Aparat za filter kavu! Iako su mi svi koji imaju rekli da je taj aparat sranje, naprosto sam ga morala imati, možda su krivi američki filmovi i oni jutarnji trenutci u filmu kada kava lagano kapa kroz filter aparat. Sve u svemu taj mi okus kave ne paše i koristila sam aparat možda par puta, služi mi više kao dekoracija. Popušila sam oko 200kuna.


4.Replay torba! Koja je bila na sniženju i platila sam ju samo 700 kuna :) da bih kasnije uvidjela da je potpuno nepraktična i da iz nje stvari jednostavno ispadaju jer nema pošteni zatvarač nego neko moderno sranje.

5.Diesel čizme! Isto sam ih kupila na sniženju i koštale su 500 kuna, ali imaju preravne đonove i ne da mi noge u njima izgledaju presmiješno, već me i bole nakon relativno kratkog hodanja jer imam izrazito ravna stopala,(ali njih sam dala sestri, tako da gubitak i nije prestrašan).

6. Role! Prvo sam imala jdene role koje mi je kupila mama i s njih sam se razbila i nisam se više htjela rolati. Onda sam ih prodala za sitne pare iako su vrijedile puno više(hitno mi je trebala lova), onda sam kupila nove role na tri rate i rolala se možda pet puta. Totalni sam antitalent za rolanje, a i nekako me još uvijek strah. Tako da sad stoje u podrumu.

7. Umjetne nokte! Stavila sam ih i to dva puta. Svaki sam se put pitala gdje mi je pamet bila jer ne samo da sam izgledala kao porno diva već nisam mogla otkopčati vlastiti kaput, hlače, tiskati prištiće...Plus užasno ružan izgled dok ti ta plastika izrasta s noktiju.

8. Aerobik i skvoš članstva! Obično uplatim na početku mjeseca, nabrijana da ću ići i onda odem dva do tri puta pa mi se više ne da. Onda me opet spopadne želja za tjelovježbom baš kad mi istekne članarina i tako stalno u krug!

Gledajući sve ove stvari pitam se postoji li nešto što se nama ženama ne može uvaliti ako je upakirano "lijepim popustom", dugačkim riječima o skidanju kila , prokazanim istinama o ljepoti ili ako svjetluca!?




- 17:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.