...nakon dugo vremena...

24 siječanj 2013

I tako su naši junaci završili srednju školu prošle godine, neki su upisali fakultete, nekima zelimo vise srece ove godine, (il dogodine). Uh, a kad se sjetim kad smo bili "osmi ce" hehe :D
Ne znam ni sam kako sam se uspio sjetiti lozinke za ovaj blog, al sad vec kad sam ušao tu, nisam mogao odoliti da ne napišem još jedan post... hehe
Pozdrav od glavnog urednika.... :D

ee.. imamo super vjest !!

21 siječanj 2008

Nakon dosta vremena, novi post.
Danas nam se nakon dosta vremena dogodilo nešto odlično, nešto zbog čega smo svi jako sretni. rofl Naša draga IVONA je osovojila prvo mjesto sa svojom pričom Moja majka, majka Hrabrost.Pisali smo tekst (za natječaj) kojeg je organizirala Udruga branitelja iz Domovinskog rata. 1. mjestom je cijeli razred osvojio nagradu - putovanje u Vukovar. Danas su nam došli novinari iz Jutarnjeg lista (Jutarnji list je financirao natječaj) kako bi nas slikali. Bit ćemo u novinama , jee.. naughty Slike će se vjerovatno naći i na stranicama Jutarnjeg lista..

ovo je slika naše drage Ivone..

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ivona, hvala jer si nas ugodno razveselila!
Pozdrav svima ... mah wave

Ponovno smo tu!!!!

16 studeni 2007

Evo nas ponovno nakon pppuuunnno vremena. Pišemo vam iz informatičke učionice sa sata razrednika. Dogovaramo se oko projekta "Pitagora" . U školi nas stalno muče sa testovima i usmenim provjerama. Pred početak školske godine bili smo u Selcu i odlično smo se proveli iako nisu svi išli.. šteta.. Lijepo smo se odmorili ovog ljeta iako se ne bi bunili da su ljetni praznici duže trajali.. Jedva čekamo zimske praznike i da se mi cure odmorimo od glupih dečki iz razreda..

To bi bilo sve od Kike, Viki, Tonke i Ivane..

pozz svima

"Pi" Day

16 svibanj 2007

Ovaj post pišemo vam sa povećim zakašnjenjem. Naime još 14.3. pod vodstvom svoje razrednice organizirali smo prigodan, raznovrstan program povodom «pi»-dana. U programu su sudjelovali peti i sedmi razredi naše škole. Pravili smo plakate, power point prezentacije, slagali pjesmice i pekli «pi» kolačiće, a u poslijetku smo se okušali u igri «Najslabija karika».dobro smo se zabavili i ponešto naučili, a kroz sve to vodile su nas naše dvije prijateljice-voditeljice. Na kraju smo se pozdravili i dogovorili ponovni susret u 2008.!

Bili smo na radionicama

14 svibanj 2007

Povodom dječje manifestacije «U svijetu bajki Ivane Brlić- Mažuranić» (15.-20. travnja 2007. godine) održane su novinarske radionice tiska, televizije i radija na koje su se mogli uključiti svi učenici osnovnih škola. dead dead
Daniela, Anamaria i ja odlučile smo ići na radionice, i bile smo u novinarskoj radionici tiska. thumbupVoditeljica nam je bila Dunja Vanić, popularna novinarka «Posavske Hrvatske». U nekoliko dana obišli smo mnogo izložbi, predstavljanja knjiga, vrtića… Sa svakog događaja pisale smo izvještaje koji su kasnije objavljeni na internetskoj stranici «Svijeta Bajki» i u «Posavskoj Hrvatskoj». Bilo je malo naporno odlaziti na sve događaje, ali smo se dobro zabavile. Osjećale smo se kao prave novinarke i jedva smo čekale nove događaje. Upoznale smo puno svojih vršnjaka i započela su brojna prijateljstva.
Nadamo se i sljedeće godine sličnom iskustvu!!!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

evo to bi bilo sve....komentirajte..........
pozdravwavewave

VALENTINO U NAŠOJ ŠKOLI

16 veljača 2007

U srijedu, 14.02 u našoj školi održan je ples povodom Valentinova. cerekcerek Ples su organizirali osmi razredi naše škole, mada su bili zaokupirani pisanjem pisama i premišljanjem za koga će glasovati. kisskiss Naravno riječ je o izboru Valentina i Valentine pojedinih razreda. Prije proglašenja, osmi razredi su nas podsjetili kad smo bili male bebe igricom tko će prije popiti flašicu punu sokayes , a imali smo i srcolovku i ples oko stolica. rofl Pobjednici u igrama su dobili male darove. A onda je došlo vrijeme proglašenja Valentina i Valentine. Nama oni najdraži su Anamarija Daka thumbup i Tomislav Kovačević thumbup, Valentin i Valentina sedmih razreda. Poslije smo se svi rasplesali i razveselili, ali vrijeme je brzo prošlo. nono Nastavak ovoga očekujemo slijedeće godine.
evo i neke fora slikice a u ponedjeljak ćemo staviti slike s Valentinova u našoj školi. Pozzzzzzzz!!!!!!!mahwavemahwave

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

KUD Luka Lukić

03 veljača 2007

Naš KUD djeluje već duži niz godina. Radimo na očuvanju narodne baštine i kulture. U KUD-u imamo nekoliko skupina: folklornu skupinu, 4 tamburaška sastava, glumačku skupinu, pjevačku skupinu i izvornu grupu. Odradili smo brojne nastupe u našem Brodskom Varošu ali i dalje. Te nastupe ćemo uvijek pamtiti i nositi u srcu.cerekcerekcerek Također smo bili prikazani na televiziji i u novinama. Posebno zadovoljstvo bilo nam je snimanje emisije za HRT. Neki od naših značajnijih nastupa su: Vinkovačke jeseni, Đakovački vezovi, Brodsko kolo, Županja,… Također smo spremno sudjelovali na svim crkvenim svečanostima. Naša glumačka skupina je imala veoma zapažene rezultate. Naš član je proglašen najboljim glumcem. Djevojke su sudjelovale na mnogobrojnim izborima i na svakom su se proslavile.thumbupthumbupthumbup Imali smo najljepšu Slavonku u narodnoj nošnji, najljepšu Hrvaticu, zlato materino,… yesyesyes Poseban uspjeh plijene tamburaši i to oni najstariji, Varoški bećari. Imali su brojne gaže i spremno se probijaju u tamburaške vode.nutnutnut
Za njima puno ne zaostaju ni Varoški fakini čiji su članovi Ibro(Marko Ćosić) i Markan (Marko Marković).


Naš Markan ističe se prekrasnim sviranjem prima i samice te tandrkanjem po gitari. coolcoolcool Krasi ga i dobar glas samo još mora naučiti neke nove bećarce.roflroflrofl

Ibro svira bugariju i klima se u ritmu. naughtynaughtynaughty Najviše ga je proslavila pjesma «Ej Kato», te je također član Varoških fakina.

Daniela Ljiljak članica je folklorne skupine još uvijek se nije predala glumi, ali ima i za nju nade. winkwinkwink Dobro pjeva, zna dobre bećarce i nadamo se da će uskoro na neki izbor.

Tea Bjelajac također je članica folklorne skupine. Redovito dolazi na probe čak i kad je bolesna. thumbupthumbupthumbup Pjevanje joj baš i ne ide, ali zato je super u smišljanju kajli. Nadamo se da će i ona uskoro na izbor.

Da ne bi ispalo da ne znamo što radimo, možemo vam navesti i pojedine dijelove narodne nošnje, ali to bi predugo trajalo. Slobodno nas pitajte ako vas što zanima.yesyesyes

Nadamo se da smo vas ovime barem malo zainteresirali. Uvijek nam se možete pridružiti na našim veselim probama i uvijek zanimljivim nastupima i putovanjima. Pozzzzzzzz do slijedeći puta i ostavljajte nam puno komentara.


wavewavewavewavewaveevo još malo slikica:

ovo smo u Đakovu ispred katedrale
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

ovo su Daniela i moja seka Anja
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

a ovo smo u Vinkovcima Ivana,Ana,Daniela,ja-Tea,Anja,Nikolina
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

ovo su Ana,Tea,Daniela,Mislav i Anj mu sjedi u krilu
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

ovdje u vratima je Anja, a ispred nje Ana, u lijevom prozoru Daniela, a u drugom desnom Tea
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Novo uredništvo

02 veljača 2007

yesyespartythumbupthumbupNovo uredništvo
Od ovog mjeseca imamo nove urednike:
Marko Marković, glavni urednik
Danijela Ljiljak , glavna pomoćnica urednika
te ostali članovi razreda koji su naši pomoćnici.
Mislim da će vam se svidjeti njihovi novi tekstovi i razmišljanja koja su bliža vama. Uživajte u čitanju i redovito nas posjećujte.
Razrednica Melita
mahmahwavewave

Naša aktivna plesačica

16 prosinac 2006

Matea Pucar, učenica 7.c razreda bavi se već četvrtu godinu jednim vrlo neobičnim sportom.

Twirling je njen hobi, rekreacija i zabava. TWIRLING je sportska disciplina koja sadrži elemente akrobatike, plesa i manipulacije mažori palicom.
O twirlingu kao sportskoj disciplini počelo se u Hrvatskoj ozbiljno razmišljati 1997.g. iako u svijetu postoji već 20 godina. Hrvatska je, dakle, među najmlađim članovima svjetske twirling federacije.

Zahvaljujući ustrajnosti i viziji brodskog twirling kluba Cascavela,čiji je Matea član, postignuti su i vrlo zavidni rezultati na državnoj, pa čak i Europskoj razini.

Matea je do sada sudjelovala na nekim natjecanjima, od kojih su joj najdraža : državno prvenstvo 2004.g, gdje je u paru u kategoriji kadeta, osvojila drugo mjesto i nedavno održano 3.otvoreno prvenstvo regije (Mađarska, Slovenija i Hrvatska), gdje je u timu sa još 8 vježbačica, također u kategoriji kadeta, osvojila prvo mjesto.

Twirling joj je pomogao da stekne neka nova poznanstva, podjeli sreću i radost sa svojim vršnjacima i ugodno provede svoje slobodno vrijeme.
U školi Matea je uvijek vesela i nasmijana iako ima briga i mladenačkih problema.
Eto, to je naša Matea.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Mobiteli našeg razreda

19 studeni 2006

Ovih smo dana proveli anketu o našim mobitelima.
Od 29 učenika ovog razreda, njih čak, 25 ima svoj mobitel ; što je 86,2%.
Na pitanje :" Možeš li zamisliti život bez mobitela?", njih 21 odgovara da nemože (ili u postocima, koje sada učimo u sedmom razredu, 72,42%).

Učenici najčešće koriste mobitel za dopisivanje, zabavu i pozive (na rođ. i sl.).Mobiteli im najčešće služe za komunikaciju,dopisivanje i zabavljanje ( što se na satu ne smije! blabla ),hitne pozive kući (da se dođe po njih kada su bolesni ili da im se donese zaboravljena lektira zujo).
Na slici su neki od naših mobitela.

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.