Suza za najmanje https://blog.dnevnik.hr/suzazanajmanje

subota, 02.05.2009.

DRAGI MOJI MOLITELJI, BRAĆO, PRIJATELJI! SRDAČAN POZDRAV U KRISTU I BEZGREŠNOJ!

Isus i djeca



Šaljem vam nekoliko korisnih i lijepih novosti, nadam se na vašu radost i ponos, ali također se nadam, da ne ćemo ostati samo pri riječima hvale, koje ništa ne znače, nego da ćemo otvoriti svoja srca i pomoći ove nadahnute projekte!!! Dakle, s velikom vam radošću javljam sljedeće:
1) Inicirao sam osnivanje posebne nakladničke kuće, koja će se voditi pod sloganom „ŽIVOT JE DAR“ i pod osobitim zagovorom našeg dragog Pape Velikoga Ivana Pavla II, pod nazivom „NONNATUS“ što na lat. jeziku znači „Nerođeni“. Ideju i projekt sam predao obitelji GRANIĆ iz Karlovca, mojim dugogodišnjim suradnicima i prijateljima, a do kraja ćemo godine tiskati najmanje pet knjiga, od kojih tri moje, na teme koje već svi znate… Slava Isusu!
2) Za mlade! Član naše Udruge Betlehem, Vedran Škrtić, osnovao je klub pod nazivom „STOP ABORTUS“ na tzv. facebooku na Internetu, koji već bilježi preko tisuću članova… Pogledajte, uključite se!
3) U planu nam je tiskanje prvog hrvatskog časopisa koji će promicati život protiv „kulture smrti“. Nazvat ćemo ovo djelce „ŽIVOT BIRAJ!“ a ja najsrdačnije molim sve koji ovo čitaju, da mi do 1. studenog ove godine na adresu: marco7@vip.hr ili udruga.betlehem@gmail.com dostave svjedočanstva, iskustva, životne priče, informacije o zajednicama Treće srce, seminarima za život, pročitanim molitvenicima/knjigama/letcima, izvještaje o zajedničkoj ili osobnoj molitvi, akcijama, osobito korizmenim i adventskim; uglavnom, sve u sklopu našega apostolata za najmanje… Sve, što bi zanimalo čitatelje…
a) Šaljite i slike, osobito NAŠIH BEBICA!b) Svaka zajednica OBVEZATNA je nešto napisati i poslati! Najljepše to molim!
c) Tekst ne dulji od jednog A4 formata, može biti potpisan ili anonimno…!
4) Seminar za ranjene pobačajem održava se na Sveticama kod Ozlja za prvi vikend u lipnju. Prijave na 091/ 788 5340. I to što prije! Seminar je zatvorenog tipa i ima samo 25 mjesta! Cijena=300 kn.
5) Prvo hrvatsko spomen-obilježje Nerođenima uskoro će se podići na karlovačkom gradskom groblju „Jamadol“. Nedostaje nam još nekoliko tisuća eura. Kip je fenomenalan: Milosrdni Isus, koji blagoslivlja majke, djecu, obitelji! Bijeli mramor, 500 kg, 180 cm visine! Molim vas na koljenima, da pomognete! Zar da nam ovako nešto propadne zbog-novaca!? (Priloge slati na žrčn. Udruge, naznaka „Za kip Nerođenima“, Reiffeisen Banka: 2484008-1104754353, Matični broj: 2397315 ; (Reiffeisen banka); Razred djelatnosti: 9499, Udruga „Betlehem“, Kamensko 53, pp. 113, 47000 KARLOVAC, 047/ 641-800)
6) Posjetite i naše nove web stranice (iako su još u izradi!): www.pavlini-kamensko.hr, www.rosarium-album.com, www.duhovno-posvojenje.com i www.suzazanajmanje.blog.hr
7) IV. MOLITVENI SABOR ZA NEROĐENE ODRŽAT ĆE SE I OVE GODINE U PAVLINSKOM SAMOSTANU I CRKVI MAJKE BOŽJE SNJEŽENE U KAMENSKOM, KARLOVCU, I TO U SUBOTU 19. 09. 2009. OD 10-20H. PRVO JE SV. MISA, A ZATIM OSTALI PROGRAM… OVE GODINE, U ZNAKU BL. MARIJE PROPETOG ISUSA PETKOVIĆ, S MNOGIM ZANIMLJIVOSTIMA… Odlučili smo, da se od ove godine, Sabor održava uvijek u isto vrijeme: na dan našega priznanja od strane biskupa I. Milovana, a to je Blagdan Gospe Žalosne, odnosno 15. rujan ili subota nakon toga dana! Dakle, vidimo se!!!! U što većem broju! Na slavu Božju i za spas najmanjih! Toga ćete dana moći nabaviti naše nove knjige i molitvenike, oznake našega apostolata, krunice koje smo izradili itd. Ovaj je dan važan, jer smo ZAJEDNO i molimo, molimo, molimo za anđele u majčinoj utrobi! Tko dolazi organizirano (5 i više osoba) molimo da se javite NEVENKI na broj: 091/ 9709159, zbog evidencije. Hvala! Dođimo radosno, dođimo s obiteljima, bit će mjesta za sve, i hrane i veselja i molitve…
Sabor započinje pokorničkom procesijom oko crkve (nosit ćemo križ na kojemu je pribijeno oruđe kojim se vrši ab), slijedi Misa, klanjanje, predavanje, koncert itd. Oko 20h završavamo. Tko mora otići ranije, može. Veliki su plodovi ovoga sastanka! Ponesite obilježja svojih zajednica, izmolimo neku devetnicu prije, dođimo i proslavimo Krista!

Dragi moji,
Ovo sigurno nije sve, ali zasada dosta. Javljajte mi se! Znam da sam prezauzet i često na seminarima… Ali koja poruka ili mail uvijek stižu do moga srca i mozga! Pozdravljam vas u Srcima Isusa i Marije i nadam se odazivu na ove divne vijesti! ZA KRISTA! ZA NEROĐENE! AMEN!

Molite za mene grešnika, p. Marko Glogović, voditelj pavlinskog apostolata za život, 01.05.2009., Karlovac

02.05.2009. u 20:15 • 2 KomentaraPrint#^

petak, 01.05.2009.

DIJETE - BOŽJI DAR


Gospa Fatimska
Ne spiralama, ne pilulama, ne prezervativima,
ne sterilizaciji, ne umjetnim oplodnjama,
ne grijehu !
*

Spirala ubija djecu! Uz nju dolazi do začeća, ali djetešce najčešće umire u prvim danima, jer mu spirala ne dopušta usađivanje u maternicu. Ako je menstruacija izostala, to znači da je dijete ipak preživjelo. Mora mu se sačuvati život. Spirala zdravu ženu pretvara u bolesnicu (gnojenja u maternici, jajovodima i trbušnoj šupljini, krvarenja, bolovi, slabokrvnost...).
* Uz sve vrste antibaby pilula ipak često dođe do ovulacije i začeća. Međutim, dijete tada najčešće umire od gladi, jer pilule osuše žlijezde i smanje količinu hrane – glikogena u sluznici maternice. Izostanak menstruacije govori da je dijete ipak preživjelo. Abortus se ne smije učiniti niti tada.
Žene koje gutaju antibaby pilule, češće obole od raka dojke, kože i maternice, sklonije su moždanim i srčanim udarima, upalama vena s ugrušcima koji mogu izazvati emboliju, pojavi im se oštećenje jetre i vidnog živca, oslabljenje imuniteta itd. Antibaby pilule nisu rješenje niti za reguliranje nepravilnih menstruacijskih ciklusa.
* Do začeća i sličnog automatskog ubojstvenog učinka na dijete dolazi i uz većinu drugih tzv. “kontracepcijskih” sredstava. Isus je rekao: “Zaista, kažem vam, meni ste učinili koliko ste učinili jednome od ove moje najmanje braće” (Mt 25,40). Naš najmanji brat ili sestra je ono malo, tek začeto dijete. Ne smije ga se ubiti, bez obzira na situaciju. Ako imaš problema i treba ti pomoć, slobodno se javi u najbliži katolički župni ured i na adresu autora ovog teksta.
Treba imati povjerenja u dragoga Boga. Isus je doslovno rekao: “Ne brinite se tjeskobno i ne govorite: Što ćemo jesti, ili što ćemo piti, ili u što ćemo se obući?! – to sve traže pogani – jer zna Otac vaš nebeski da vam je to sve potrebno. Zato najprije tražite kraljevstvo Božje i njegovu pravednost, a to će vam se nadodati !” (Mt 6, 31-33)
* Katolička Crkva je učiteljica vjere i morala. Ona trajno naučava neraskidivost povezanosti bračnog sjedinjenja sa začećem, pri čemu Bog daje dušu novom čovjeku. Obrazloženja se mogu naći u katoličkim dokumentima “Casti conubii”, “Humanae Vitae” i”Donum Vitae”. Tako su smrtni grijesi ne samo ubijanje nerođenog djeteta, nego i kontracepcija, sterilizacija i umjetna oplodnja kao npr. u epruveti i inseminacija. Rijetko koja djeca začeta u epruveti prežive. Čujemo da ih većinu pobiju, ili ih drže žive, smrznute u frižiderima.
* Ne smije se provoditi dijagnostičke procedure, kao što je npr. rana amniocenteza, kojima je cilj lov i odstrel bolesnih. Ne smije se ubijati niti bolesne! Nitko nije postao sretan ubojstvom čovjeka, ali se može postati sretan služeći životu bolesnika. Grijeh se nikada ne smije čiiti. Grijeh nikada nije rješenje.
* Sv. Otac Papa Pio XI je u Enciklici “Casti Conubii” protiv kontracepcije i protiv sterilizacije napisao: 56. Budući da su neki očito odstupili od kršćanskog, već tamo od početaka predanog i nikada prekinutog kršćanskog učenja, misleći da o tim stvarima treba svečano naviještati drugo učenje, Katolička Crkva kojoj je sam Bog povjerio naučavanje i obranu nepovrijeđene čistoće ćudoređa, postavljena usred tih razvalina ćudorednosti, kako bi sačuvala netaknutu čistoću ženidbene veze od ove sramotne ljage, u znak svog božanskog poslanja visoko diže svoj glas preko Naših ustiju i ponovno proglašava: Svaka upotreba ženidbe gdje po čovječjem nastojanju biva bračni čin lišen svoje naravne sposobnosti da proizvede život, krši Božji i naravni zakon i oni koji takvo što čine, kaljaju se ljagom teškoga grijeha.
57. Svećenike dakle, koji se bave ispovijedanjem, kao i druge koji djeluju u dušobrižništvu, opominjemo Našim vrhovnim autoritetom kojemu je povjerena briga za sve duše, da ne dopuste da u pogledu tog vrlo važnog Božjeg zakona njima povjereni vjernici budu u zabludi; a još mnogo više, da se i oni sami čuvaju netaknutima od takvih krivih mišljenja i da ih ni na koji način ne opravdavaju.
Ako bi, Bože sačuvaj, neki ispovjednik ili dušobrižnik vodio vjernika koji ima u njega povjerenja, u ove greške ili ih u njima učvršćivao privolom ili krivom šutnjom, neka pripazi na činjenicu da će morati podnijeti strogi račun Bogu, Vrhovnom Sucu, za izdaju svoga svetoga povjerenja i neka se podsjeti riječi Kristovih: “To su slijepe vođe slijepaca: a ako slijepac slijepca vodi, obojica u jamu padnu.” (Mt 15,14)
* Oni koji proizvode, reklamiraju i raspačavaju prezervativ, krivi su ne samo za pomoć u izvođenju grijeha među kojima su bludnost, preljub, kontracepcija itd., nego su krivi još i za pružanje lažne sigurnosti da neće doći do zaraze. Naime, dokazano je da se tako ipak prenose AIDS, humani papiloma virus (HPV) koji izaziva rak maternice, Chlamydia Trachomatis, hepatitis, herpes genitalis, sifilis i razne druge bolesti.
Papinsko Vijeće za obitelj kroz dokument “Ljudska spolnost: istina i značenje” iz 1995. god. poručuje: “U tom kontekstu roditelji trebaju također odbiti promicanje takozvanog “safe sex-a” (“sigurnog seksa”) ili “safer sexa” (“sigurnijeg seksa”), opasne i nećudoredne politike, utemeljene na varljivoj teoriji da prezervativ može pružiti odgovarajuću zaštitu od SIDA-a (AIDS-a)”.
* U slučaju opravdanih razloga izbjegavanja začeća, prihvaća se suzdržanost u plodne dane. Plodno i neplodno vrijeme se danas može jednostavno i pouzdano otkriti čak i u nepravilnim ciklusima uz pomoć prirodne Billingsove ili simpto-termičke metode. Seksualni život se ne smije provoditi prije niti izvan onog braka kojega blagoslovi dragi Bog i koji je nerazrješiv do smrti jednoga od supružnika.
* Osluškujmo Božji glas da shvatimo što bismo još trebali učiniti na zaštiti ugroženih života i moralnih vrijednosti. Javite se ako se želite uključiti u molitvene aktivnosti i post u tom smislu, odnosno ako želite surađivati.

Autor teksta i izdavač: “Pro Vita”, Dr. med. Antun Lisec, Požeška ul. 11, Vetovo 34335, Hrvatska. Mobitel: +385-91-571-2856. E-mail: antun.lisec@po.t-com.hr

01.05.2009. u 21:13 • 1 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2009 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Studeni 2009 (1)
Kolovoz 2009 (2)
Svibanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (2)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (2)
Prosinac 2008 (6)
Studeni 2008 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

"Zaista, kažem vam meni ste učinili koliko ste učinili jednome od ove moje najmanje braće." Mt 25,31-46

MOLITVA ZA DIJETE KOJE ĆE DANAS BITI POBAČENO - MOLITVA PAVLINA

Vječni Oče, moj Stvoritelju, jedini moj Gospodine,
Ti me stvori iz ljubavi.
Ti si učinio moje biće, satkao me u utrobi majke.
Zahvljujem Ti za čudo moga postojanja.
Dao si mi život ovdje na zemlji,da me pripremiš
na vječni život s Tobom.
Poslao si svoga Sina, rođenog od žene, da ja mogu postati
Tvoje dijete, koje će vapiti: "Abba, Oče!"
Hvala Ti.

Tvoja je volja da svatko koga si stvorio,
postane Tvoje dijete i dođe u vječnost, k Tebi.
Zato Ti sada prikazujem svako maleno dijete,
koje će danas biti ubijeno u majčinoj utobi.

Oče, to su Tvoja djeca!

Prije zore stvaranja mislio si na njih, odredi da postanu.
Prije postanka svijeta Ti ih odabra, u Kristu,
da budu sveti i neporočni, da žive u Tvojoj prisutnosti
i slave Tvoju dobrotu.

Prinosim Ti ove malene i stavljam ih u Tvoje ruke.
Možeš li ih odbaciti, Bože-Ljubavi?
Tvoj je Sin umro za njih.
Primi ih.
Dočekaj ih.
Zagrli ih ljubavlju koja daje toplinu i uvedi ih
u kraljevstvo radosti i mira.

Zatim ih, Oče poslušaj, te čuj kako mole ze one
koji ih ubiše, ponavljajući riječi Tvoga
umirućeg Sina na križu:
"OČE, OPROSTI IM!"


MOLITVA ZA NEROĐENU DJECU


Dragi Isuse moj, evo me klečim
pred Tobom, molitvu moju poslušaj:

Isuse, molim te pogledaj diljem svijeta
žene što se na pobačaj odlučuju.
Osvjetli im pamet,
smekšaj im srce, Isuse.
Šapni im da su djeca važna nama
u životu.

Molim te pogledaj na sve majke
koje su u blaženom stanju,
pruži im svoje utočište,
budi uz njih uvijek i
neka se vesele novom životu.

Linkovi

Blog.hr
Blog servis

PAVLINI - STOP ABORTUSU
Centar za nerođeni život Betlehem

PAVLINI
Centar za nerođeni život sv. Petar u šumi

PAVLINI
PAVLINI Župe Sv. Petra i Pavla u šumi

TABOR
Kuća susreta TABOR

KARMEL
KARMELIĆANI I KARMELIĆANKE

MEĐUGORJE
MEĐUGORJE - mjesto molitve i pomirenja KRALJICE MIRA






Kontakt

Centar za nerođeni život-BETLEHEM
Samostan pavlina,
Kamensko 53
47000 Karlovac
tel: 047 641 800

Kontakt: pater Kornelije Marko Glogović, OSPEE
gsm: 091 788 5340
marco7@vip.hr

PAVLINSKI SAMOSTAN
Sv. Petar u Šumi
HR-52404 Sv. Petar u Šumi 1
Tel: +385(0)52/686-201 ili +385(0)52/617-773 ili 098 330 116
Fax: +385(0)52/617-774
E-mail: pavlini@pavlini-svpetar.hr
www.pavlini-svpetar.hr

CENTAR ZA NEROĐENI ŽIVOT
Biskupija Poreč-Pula
Samostan Pavlina
52404 Sv. Petar u Šumi
Tel: 052/686-201
Fax: 052/617-774
E-mail: pavlini@pavlini-svpetar.hr
www.pavlini-svpetar.hr