supertajni blog

srijeda, 14.11.2007.

Tko je za HDZ a tko protiv

Predizbornu javnost poprilično je uzdrmao oglas koji se nogometni klub Dinamo u izbornoj kampanji stavlja otvoreno na stranu HDZ-a. Pa i najdobronamjernijem promatraču bilo je odmah jasno da Dinamo, čiji navijači, a vjerojatno i igrači pripadaju različitim političkim opcijama, u stvari nema moralno pravo na taj način uključiti se u izbornu trku. No nije se uključio Dinamo, nisu se uključili igrači, pa ni navijači. Uključili su se divljaci koji danas Dinamo, na njegovu i našu sramotu, vode. Koji se i danas, 17 godina nakon nestanka komunizma ponašaju u stilu najgorih komunističkih glavešina. Zbog toga mislim da je potrebno ovdje podsjetiti tko to govori u ime Dinama. Nekoliko posebnih verbalnih delicija donašam ovdje tako da se ne zaboravi.




Pa i brači Kovač, dobrim nogometašima, ali očito lošim misliocima nije baš bilo potrebno uključivati se u izbornu trku na strani HDZ-a. U stvari, trebali su mirno ostati po strani i brigu o izbornoj trci u zemlji u kojoj nisu nikad živjeli prepustiti drugima. Naravno da je narodna maštovitost proradila. Ovdje donašam samo jedan od brojnih kritičkih osvrta na tu temu.
Image and video hosting by TinyPic



Nabrojali smo dakle neke koji su za HDZ. No interesantnije je tko je protiv HDZ-a. Ovdje podsjećam na mog nezaboravnog šefa iz Hrvatskog tjednika Matice hrvatske, jednog od najsjajnijih umova XX.stoljeća u Hrvatskoj - Vladu Gotovca. Poslušajte njegov slavni govor pred Komandom 5. armijske oblasti 1991.god. Poslušajte pažljivo, možda otkrijete neke sličnosti s današnjom situacijom.

- 17:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>