petak, 25.11.2005.

George Best R.I.P.

Legendarni britanski nogometaš George Best izgubia je borbu s alkoholom, koju je vodia već desetljećima. Jutros je u londonskoj bolnici Cromwell umra, nakon što je posljednjih dana vodia posljednju bitku...

Best je borbu s alkoholom vodia već nekoliko desetljeća, a taj ga je porok na kraju staja života, u 59. godini. Iako mu je prije tri godine transplatirana jetra, Best je samo kratko "sportski" živia, ne shvaćajući da je dobio novu prigodu.

Ta transplatacija je u Velikoj Britaniji izazvala velike prosvjede, jer se veliki dio javnosti nije složia s "davanjem još jedne šanse kroničnom alkoholičaru koji to ne zaslužuje". Na kraju se ispostavilo da su bili u pravu, jer je Best ponovno počea pit i nije uspia pobijedit porok zbog kojega je odavno odbačen od tamošnje javnosti.

Najbolje razdoblje života i profesionalne karijere doživljava je tijekom šezdesetih, kad je s Manchester Unitedom osvajao engleske i europske trofeje. S reprezentacijom nije postiza velike uspjehe, jer je nastupa za Sjevernu Irsku. Stoga su ga mnogi prozvali "najboljim svjetskim igračem koji nikad nije igra na Svjetskom prvenstvu".

Buran život izvan travnjaka često je u drugi plan bacaonjegove velike igračke mogućnosti i dosege. Rijetki su oni koji će ga pamtit ka nogometaša, umjesto ka kroničnog alkoholičara koji je zadnje godine svog života provea u bijedi i samoći.

Možda će ga najbolje od svih komentara opisatijedna njegova izjava, koja dočarava stil života kojim je živio. "Puno sam novca potrošio na piće, žene i brze automobile. Ostatak sam - spiskao."

| 20:03 | Komentiraj (8) | Print this! | #

<< Arhiva >>


Komentari On/Off

< studeni, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


>>O čemu se, ka ,radi<<
komentari na svakave gluposti u svitu i hrvatskoj, te još puno lipih pizdarija