< veljača, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Kolovoz 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (5)
Ožujak 2008 (2)
Veljača 2008 (5)
Siječanj 2008 (4)
Prosinac 2007 (2)
Studeni 2007 (5)
Listopad 2007 (8)
Rujan 2007 (6)
Kolovoz 2007 (9)
Srpanj 2007 (10)
Lipanj 2007 (11)
Svibanj 2007 (8)
Travanj 2007 (6)
Ožujak 2007 (6)
Veljača 2007 (9)
Siječanj 2007 (5)
Prosinac 2006 (13)
Studeni 2006 (7)
Listopad 2006 (9)
Rujan 2006 (13)
Kolovoz 2006 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

Opis bloga

Image Hosted by ImageShack.us

...neopisiv blog..ili sto je autor htio reci :))..

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


ponedjeljak, 26.02.2007.

Royal Botanic Gardens ..

Konacno temperatura smilovala se na svojih 24 stupnjeva ...Takvu pogodnost tribalo je iskoristit za setnju a najbolji nedjeljni izbor bio je botanicki vrt.Utemeljen 1846., zelenilo je koje se proteze na gotovo 36 hektara zemlje gotovo usred grada.
Image Hosted by ImageShack.us
Preko 52 000 biljaka , 10 000 vrsti, bogatstvo je koje uz jezero i specificna arhitektonska zdanja paviljona ,ukrasavaju pve prizore prirode donesene iz razlicitih krajeva svijeta.
Image Hosted by ImageShack.us
Botanicki vrt predstavlja znanstvenu instituciju koja National Herbarium of Victoria i jedna je od najstarijih priznatih znanosti koja sistematizira floru, posjeduje veliku riznicu bilja te predstavlja centar urbane ekologije.
Image Hosted by ImageShack.us
Umjetnost bilja i stvaranje kamenjara na svakoj od zelenih livada i sumaraka dolazi do izrazaja svojom posebnoscu i bojama koje donose razlicite i brojne vrste cvijeca, kaktusa, stoljetnih krosnji stabala..
Image Hosted by ImageShack.us
Izlezavanje na ledinama uz piknik kosare, ili istrazivanje iscitavanjem imena bilja bilo je odlicno iskoristeno vrijeme u "donesenoj" prirodi.Crni labudovi uspjeli su pobjeci mojem aparatu, no pronalazak kamelija poput onih u mojoj najdrazoj Opatiji, bila je senzacija.. :))Nadalje zanimljiv je i bor iz Vijetnama,hrast iz Mexica kao i kineska magnolija...
Image Hosted by ImageShack.us
Za svaku pohvalu je klutura posjetitelja, a o trudu i velikoj zelji Australaca, da njihov otok i dalje bude zvan zelenim prosudite sami...
Image Hosted by ImageShack.us
Vracajuci se u grad, prolazila sam s druge strane rijeke tako da malu otvorenu scenu nisam vidjela en face ali velika skulptura dvoglava stvorenja isticala se svojim sarenilom i apstraktnim znacenjem ,gledajuci u oba smjera znatizeljnike poput mene.
Image Hosted by ImageShack.us
Sto pise u novom izdanju Hrvatskog Vjesnika - slijedeci put....do tad ostavljam veliki pozdrav i kiss



| komentari (13) | print | # |

četvrtak, 22.02.2007.

pocela Kineska Godina Svinje ...

Kad su vam najblizi susjedi Kinezi i usred veljace imaju vatromet i veliku festu na svom dvoru, morate znati da upravo slave svoju Novu godinu.Kako je racunaju i sto ona njima predstavlja evo u nekoliko sakupljenih informacija..
Image Hosted by ImageShack.us
Proslava kineske Nove godine počinje s mladim mjesecom prvog dana godine i završava na pun mjesec petnaest dana kasnije. Petnaesti dan proslave naziva se Festivalom fenjera te se slavi noću uz parade svjetiljki i djecu koja nose fenjere izrađene od papira.

Kineski je kalendar baziran na kombinaciji lunarnih i solarnih kretanja. Lunarni ciklus je dug oko 29,5 dana. Da bi nadoknadio razliku između mjesečevih mjeseci i sunčevog kalendara, Kinezi umeću dodatni mjesec svakih nekoliko godina (ukupno sedam godina od njih devetnaest ima jedan mjesec viška). Ovo je nalik umetanju dodatnog dana u prijestupnu godinu gregorijanskog kalendara. To je razlog zašto kineska nova godina svake godine započinje na drugi datum našeg solarnog kalendara.

Novogodišnja večer i dan slave se u krugu obitelji. To je doba okupljanja i zahvalnosti. Tradicija je nalagala da se proslava okruni religijskom ceremonijom u čast nebesa i zemlje, bogova ognjišta i obiteljskih predaka.

Žrtva precima, najvažniji od rituala, ujedinjuje živuće članove obitelji s onima preminulima. Pokojnika se prisjeća uz veliko poštovanje, jer oni su zaslužni za postavljanje temelja sudbine i slave obitelji.

Prisutnost duša predaka se obilježava večerom koja se poslužuje i preminulima na obiteljskoj svečanoj večeri. Tako se duhovi priključuju živima, a praskozorje Nove godine se slavi u velikom zajedništvu prošlosti i današnjice što zajedno grade budućnost u koju se tog dana ulazi
.
Image Hosted by ImageShack.us
Dakle, sretna im bila Nova godina :)) Ukoliko ne znate da li ste u kineskom horoskopu svinjce potrazite se medju ovim godistima - 1935,1947,1959,1971,1983,1995,2007.
Image Hosted by ImageShack.us
I dok lijepom nasom suncokreti preplavljuju zlatna polja drage mi Slavonije, ovdje je zaista tesko pronaci sunflower koji ce podsjecati me na moje sunce..No ipak..kazu - tko trazi taj i nadje :)) pa makar i bio gotovo najskuplji cvijet na trznici :))
Image Hosted by ImageShack.us
Pomislih da na jednom od zidova obojanim veselim koloritom suncokreta pise isto..no pisalo je hamburger pa do daljnjeg neznam tocno ispisivanje suncokreta kineskim pismom :(( ali i to cemo ubrzo rjesiti jer kao sto vec jednom napisah - naj prija moje malene original je Kineskinja i imati ce uskoro posla :))
Pitanje je samo kako zlatni cvijet ima veze sa pecenim mesom??!!??
Image Hosted by ImageShack.us
I na kraju iz solidarnosti spram susjedima,odosmo ipak u grcku slasticarnu primamljiva naziva - Sugar Art..mozete zamisliti tu umjetnost u kremi i oblatnama :))



| komentari (9) | print | # |

nedjelja, 18.02.2007.

springrolls :))

Od svih udomacenih specijaliteta, noviteta i njihovih inacica nekako najpristupacnije mojem okusu i najprivlacnije oku cinile su mi se proljetne rolice (springrolls).Male palacinke sa povrcem koje se uglavnom jedu u malom predahu na poslu..Lagani obrok kojeg nije tesko pripremiti.
Image Hosted by ImageShack.us
Slijedi recept pa se okusajte u njihovoj pripremi :
Smjesa za palacinke:
2 jaja
1 1/4 dl brašna
3 dl mlijeka
soli/papra
2,5 dag margarina

Punjenje:
15 dag kupusa
1/4 poriluka
15 dag mljevenog mesa
˝ žlice soli
papra
Namaz: 1 ˝ žlica ulja ili soje



NACIN PRIPREME:
Namazati vatrostalnu posudu uljem. Naribati kupus i poriluk na sitno. Ispeci u ulju dok se sve dobro ne smekša. Dodati meso sa zacinima i dobro miješati. Ispeci palacinke samo na jednoj stranici. Stavljati oko 2 žlice mesa na sredinu svake palacinke i zamotati kao sarmu. Staviti sve role u posudu, namazati sojom i peci u sredini peci na 250 stupnjeva 10-15 minuta.

Ovdje se masu hrane priprema u krusnim mrvicama te je ujedno to i jedno od omiljenih jela.No zaista kuhati nije problem jer toliki izbor ponudjenih namirnica omogucit ce vasoj kulinarskoj kreativnosti veliki odusak.Voce i povrce uglavnom je bolje kupovati po placama, meso i mesne preradjevine u velikim mesnicama a svjezu ribu (onu meni poznatu) u kvartovima gdje europljani imaju svoje male biznise :)) Cijene su pristupacne, domaci brandovi (australski) cesto na akciji, delicije kao i svugdje na ovoj planeti sa kojim dolarom vise...
Ponekad posegnuti i za gotovom hranom spremljenom u fast foodovima dobro dodje ali stvarati takvu naviku bolje je izbjegavati..klincima je naravno tesko odoljeti molbama kad im zelite uskratiti happy meal u mc donaldsu ili preprzene kuglice piletine u kfc- u ...
Image Hosted by ImageShack.us
Jos jedna od meni novih kucanskih obaveza je i sistem odlaganja kucnog smeca i to ne samo odvajanjem smeca koje ide za reciklazu jednom tjedno iznosenje kanti ispred vase kuce kako bi kamion istresao smece i u veoma kratkom vremenskom roku ocistio cijelu ulicu (klijestima na kaminou,nema skovacina) .Imate 3 kante (za reciklazu smece, vrtno i ostalo) tako da ekologija pocinje vec u vasem domu.
Postoji i fora kad veliki kucni otpad (stari namjestaj i sve one bespotrebne stvari) mozete iznijeti na dvor kako bi neki potrebiti mogli ga uzeti ili jednostavno ako nitko ga ne odnese pozovete prevoznika koji ce u svojim kontejnerima to odnijeti.
Grafiti rijetko "ukrasavaju" javne zgrade, no na takvu umjetnost naici se moze duz zeljeznicke pruge na svim zidovima malih tvornica, nadvoznjaka, ..Uglavnom su dosta kreativni (osim vjerovartno onih srednjoskolskih ispisivanja parola) ..
Image Hosted by ImageShack.us

Svakodnevna voznja autom sve vise mi predstavlja zadovoljstvo jer ako ovdje niste mobilni tesko da cete negdje stici pjeske.Udaljenosti su ogromne i kad netko kaze da zivi kraj vas to vjerovatno znaci da zivi na petanestak minuta autom :))Cestama lako je sresti tegljace sa po vise prikolica sto mi i nije bas ugodno :(( no samopouzdanje ne jenjava ..:))

Image Hosted by ImageShack.us
Ponekad i dok zalutam uspijem "snimiti" koje novo drvo ,potpuno oguljeno od kore, koji oleandar koji me podsjeti na opatijski ili koju divovsku bugenviliju koja nekim cudom uspije narasti u pravo drvo iako temperature ne jenjavaju.
Image Hosted by ImageShack.us
I jos jedna znimljivost glede ekonomicna shoppinga ..Ukoliko vam je potreba kakava sportska obleka poznatih europskih markica, sada najpopularnije mjesto je Smiths street - ulica gdje veliki brandovi u svojim "manjim" ducanima ostavljaju zalihe (trenutno) ljetne robe,opreme.. ili onih artikala koji nsiu imali neku prodju ili zbog visokih cijena ostali su na vjesalicama.Tako Adidas,Reebok,Thimberlake, Champion,Fila, Puma, Converse..i ostali u ovoj ulici imaju fenomenalnu ponudu casual sportive a po vrlo vrlo povoljnim cijenama.
Image Hosted by ImageShack.us
Suvenire, kao tek "svjezi" dosljak redovito skupljam i saljem sa svom mogucom postanskom procedurom a art centre sa materijalima za izradu - tamanim :))
Image Hosted by ImageShack.us
I dok vi uzivate u karnevalskim danima (ali gledala i ja na netu kanal ri mig mig ) ja sam pronasla nase inicijale (moje i od malecke) na jednoj od registracija :)) no..jednom cu vam pokazati koja je i moja pa ceteImage Hosted by ImageShack.us znati sto znaci nostalgija.....




| komentari (11) | print | # |

četvrtak, 15.02.2007.

home art work :)))

Nije samo da skitam..tu je i ljubav koja ide kroz zeludac i ostali diplomatski kucanski poslovi.. i umjetnost koja se trenutno prilagodila stvaranju naseg novog doma.Male stvari kazu zivot znace ali rekla bih i govore o tome kako zivot provodite.
Image Hosted by ImageShack.us
Kako su uzasne vrucine a i ljetno vrijeme nije vrijeme sadjenja cvjetnica, svoje mjesto gdje pijem omiljenu kavu i uzivam u cvrkutu jos uvijek nepoznatih ptica, upotpunila sam izborom velikih vaza sa kaktusima i zelenilom koje me podsjeca na moj ostavljeni balkon u lijepoj nasoj.
Image Hosted by ImageShack.us
Naravno da sam posadila i kamelije koje ovdje i nisu takva rijetkost kao sto u opatijskom parku cine senzaciju :))
Veliki izbor art shoppova omogucio je dobar izbor boja, platna i ostalih rekvizita kako bi moja nostalgicna poslijepodneva (ooo da naravno da ima i toga ) bila okrenuta mojoj umjetnosti i jednom od nacina izrazavanja koje eto pokazalo se i ekonomicno u uredjivanju interijera :))
Image Hosted by ImageShack.us
Ljepljenjem malih obojanih kamencica na plasticnu mrezu dobit cete odlican podmetac i ukras na vanjskom stolu gdje uvece uz mirisne svijece koje tjeraju dosadne i napasne komarce, hladim se uz vjetar koji nije nimalo nalik mojoj buri..:((
Image Hosted by ImageShack.us
Ukoliko u svojem dvoristu imate drvece koje dnevno radi veliko smece svojom korom i beskorisnim bobicama, ipak ga ne smijete ukloniti (ili postoji citav proces kojim morate traziti dozvolu) ali ga zato mozete uciniti simpaticnijim i korisnijim za pticice koje na njemu nasle su svoj dom.Tako od bambusa napravi se kucica i zvoncici koji na svakom naletu vjetra (a ovdje ga zaista ima) daju jos jedan ugodan zvuk.
Image Hosted by ImageShack.us
Jednom je moj dragi prijatelj RINO nasao dovoljno vremena da mi posalje slike svojeg cvijeca kojeg sam "kopirala" za jedan potrebiti dizajn a sada nadam se da ce prepoznati svoje stilizirano cvijece na ogromnim platnima.
Image Hosted by ImageShack.us
I na kraju jedno od idealnih rjesenja za sve one djidje midje sto vjesamo po sebi :)) mali model dotjerane krojacke lutke na koju onda vjesate nakit.
Image Hosted by ImageShack.us
Eto..mozda nalik rubrici uradi sam ali i to je dio koji obasjava ovaj suncani cvijet daleko od njezinih korijena...



| komentari (9) | print | # |

srijeda, 14.02.2007.

.....happy Valentine day.. :))

Image Hosted by ImageShack.us

kisscerekhrvatskawave



| komentari (2) | print | # |

ponedjeljak, 12.02.2007.

no smoking..keep left :))

Samo 35km od centra grada doci cete u brezuljkasto sumovito podrucje Eppinga gdje porazbacane uokolo,ugalj crne krave traze zito koje mora zamijeniti ispasu travom koje zaista nema..Visoki rizik od pozara obiljezen je svuda uz ceste kojima prolazite sve do kolektora kisnice cijom se vodom Melbourne opskrbljuje.Pejzaz sa vrancima koje pokrivaju kako bi im olaksali podnijet visoke temerature i male hacijende ,zaista je velicanstven.
Image Hosted by ImageShack.us
Jedini bed luck je taj sto se baterija u kameri ispraznila tako da oskudijevam sa svim tim prizorima koji cine ovaj kraj jos posebnijim.
Image Hosted by ImageShack.us
Najzabavniji dio bio je Funfield, zabavni park u kojem za cca 80kn mozete cijeli dan divljati u kanalima napunjenim vodom gdje se spustate u nekakvim bobovima,voznji gokartom, nizom atraktivnih adrenalin fora koje ce vase klince uveseliti i umoriti do besvijesti.
Image Hosted by ImageShack.us
Da ne bi post izgledao kako kakva turisticka brosura pokazat cu vam u nekoliko slika sto me posebno fascinira u ovih ljudi.Kako se sada vec podosta snalazim na prometnicama, moram vam reci da voznja njihovim freewayima zna covjeka umoriti i radi iscitavanja njihovih prometnih znakova.Naime svaki simbol na znaku popracen je tekstom. :))
Image Hosted by ImageShack.us
Dakle nije dovoljno sto vidite covjeculjka koji ima kramp u rukama nego vam i lijepo pise da su radovi u tijeku.Cini se zaista smijesno takvo utvrdjivanje gradiva ali opreza izgleda nikad dovoljno.
Image Hosted by ImageShack.us
Dobra je stvar i postavljanje semafora - jedan ispod kojeg stojite i cekate zeleno svijetlo a drugi nasuprot raskrsca da ne izvijate glavu u ovaj povrh glave.
Image Hosted by ImageShack.us
I na kraju dio dokaza o jakoj marketinskoj kampanji protiv pusenja koje je ovdje zaista u malom postotku;sto radi skupih cigareta,sto radi zabrane pusenja (gotov svugdje) sto radi slika i upozorenja sto kruze citavim gradom- od natpisa na autobusima,televizijskih reklama...
Image Hosted by ImageShack.us
Najzesci je spot na tv-u gdje mlada dama uvlaci s gustom dim, popracen predavanjem kako uvlaci masu kiselina i stetnih tvari da bi na kraju bio prikazan katran kojim morete asfaltirat dobar dio ulice nakon godinu dana.:((
Image Hosted by ImageShack.us
Bolno je gledati slike na pozadini cigareta koje prikazuju koliko stete nanose pusaci ostalima dok upraznjavaju svoju ovisnost.
Image Hosted by ImageShack.us
Nista blaze nisu ni fotke sa noznim gangrenama i rakom usne supljine..Nakon svega vjerujem da samo okorjeli pusaci mogu nastaviti s uzitkom- ostalima ipak ostane nekakav gorak okus u ustima i prazan djep.
Image Hosted by ImageShack.us
I eto,nakon mjesec dana zivota na ovom otoku mogu vam reci da mi nedostaje pogled s mojeg balkona odakle sam svako jutro gledala u svoje otoke kako se bude:((..kako mi nedostaju maskare koje su preuzele vlast u mojem biseru Jadranskog mora :(( ...zato iako se drzim lijeve strane ipak i dalje keep smoking :))



| komentari (4) | print | # |

srijeda, 07.02.2007.

blackburn...

Skola za ucenje engleskog jezika a koju pohadjaju djeca emigranata pristigli na ovi otok cija multikulturalnost je nadasve zapanjujuca.Drzavna je skola i djeluje sukladno sa skolskim sistemom drzave Victoria te uobicajeno je cca dvadesetak tjedana nakon cega se djeca testiraju i odlaze na redovnu nastavu u osnovne skole.Skolstvo ovdje drukcije je raspodjeljeno te djeca krecu i ranije u skolu ciji je program toliko nazadniji i jednostavni nego u Hr.Tako djeca uglavnom prvih par godina se igraju,crtkaraju i pjevuse dok u lijepoj nasoj muku muce sa tablicom mnozenja, klimatskim regijama i subjektima i predikatima.
Image Hosted by ImageShack.us
Susretljivost i gostoljubivost ovih pedagoskih radnika velika su olaksica roditeljima koji svoju djecu ostavljaju radnim skolskim tjednom od 9 - 15 sati u njima potpuno novom okruzenju sa visestrukim jezicnim barijerama koje ovdje (koliko uspijevam primjetiti jer i moja malena je krenula u jedan od tih razreda) veoma brzo nestaju.
Image Hosted by ImageShack.us
Za samo 60$ au (cca 250 kn) vase dijete dobiti ce sve potrebne knjige,pribor za pisanje,redoviti medicinski pregled, ..biti ce mu omoguceno odlazenje na skolske izlete u okolicu grada skolskim autobusom, te svako jutro prije pocetka nastave moze dobiti skolski dorucak.Marenda i "mali rucak" nosi se u lunch paketicu od kuce.
Image Hosted by ImageShack.us
Podijeljena na male razrede sa po nekolicinom ucenika, skola ima svoju dobro opskrbljenu knjiznicu,svaka ucionica ima kompjutor i posebne prostorije gdje se nalaze kreativne radionice tako da je sav hol ukrasen djecjim radovima koji se isticu svojom raznolikoscu i posebnostima s obzirom da ima djece iz cijelog svijeta.Veliko kosarkasko igraliste, nogometno travnato igraliste gdje se uglavnom igra kriket i veliko parkiraliste cini sve zajedno jednom jako dobrom organizacijom te gledajuci kako jedan od ucitelja uvijek nadgleda situaciju dok su djeca vani, nekako s mirom odlazim kuci ostavljajuci svoju curicu u dobrim rukama.
Image Hosted by ImageShack.us
Ona je trenutno jedina europljanka u citavoj skoli tako da se njene najbolje prije zovu Za-za,Pasha,Biack..a ostale nisam uspijela upamtiti.Jezik se uci kroz nekoliko predmeta (matis,znanost,engleski,art, sport..) i nemogucnost da govorite materinjim jezikom prisili vas na speed ucenje engleskog jezika kako biste si omogucili sto brzu socijalizaciju i komunikaciju s ekipom koja vas poziva na dodavanje loptom :))
Eto tako moja mala "engleskinja" provodi svoja jutra a nakon toga je njena "sun-mam" vozi na obliznji bazen kako bismo se rashladili uz ove temperature koje i dalje dosezu 38 stupnjeva.
Bazen je u sportskom centru i podijeljen je na plivacke staze (zavisi i vasim plivackim sposobnostima).
Image Hosted by ImageShack.us
Naravno da cu se ovom prilikom pohvaliti svojim hrvatskim umijecem odrzavanja na vodi ali i hrabrosscu koja me je odvela na ogromni aquagan :))
Rucnike pobacate na zelene tratine uokolo bazena i uz sladoled i mjuzu koja se cuje uzivate u ostatku dana.
Image Hosted by ImageShack.us
Razumljivo je da vam necu pokazati svoju fotku bijelog tijela donesenog iz tek pocele europske zime u ovi pakao te koristeci nenormalno visoki faktor podno ove ozonske rupe, te sada dok vi vjerovatno rucate ja odoh leci :))
Image Hosted by ImageShack.us



| komentari (6) | print | # |

nedjelja, 04.02.2007.

nema ni pasa osim morskih :))

Ajme sto je Aquarium genijalan!!!!!!!!!!!Moj dragi Franz ne bi moga odolit ubacit jesku u velike bazene sa kapitalnim primjercima grdobina, moruna i ostalih tropskih vjerovatno nejestivih ribetina zbog ogromnih kolicina otrova koje imaju u sebi.
Image Hosted by ImageShack.us
Dakle osjecala sam se ko riba u vodi setajuci tunelima gdje pasi od 7 metara i ko zna koliko kila plivaju iznad glave mi a divovske raze prate me lijevo i desno kroz staklene stijenke.Aquarium je na 3 nivoa i sa masu sadrzaja - bazeni gdje cak mozete sjesti u neki bajbot i kroz stakleno dno promatrat morski podvodni svijet, galerije u mraku sa osvijetljenim bazenima sa trospkim ribama, didakticki opremljeni prostori gdje morete u ruku ulovit zvijezde, rakovice, prazne cahure jaja morskih pasa gdje se cuvaju embriji..prostor za klince, mali teatar sa platnom i filmom o morskom bogatstvu Australije, velika terasa sa odlicnom jutarnjim kavom, simulator koji odnese k vragu zeludac bacajuci vas u sve strane dok kao fol prolazite kroz morske fore ..
Image Hosted by ImageShack.us
Vjerovatno iz nekog strahopostovanja morski psi imaju veliku prednost ovdje :))Impresivne zivotinje i iza stakla ne cine se pitomo ali ipak meni su najdraze..
Image Hosted by ImageShack.us
Meduze, morski konjici od kojih je najsmjesniji i najpopularniji konjic-klokan (pitate se zasto :)) ), morske zmije, jastozi i rarozi, sve napravljeno u fenomenalnim prostorijama koje su zamracene a svijetlost dolazi samo iz njihovih aquaria tako da nastojanje da gledate svijet ribljim ocima (tako je napisan i reklamni letak ) je potpuno uspjesno.
Image Hosted by ImageShack.us
Masa ljudi odusevljeno posmatra plavetnilo i koraljno bogatstvo smjesteno na sam dohvat vase ruke.
Image Hosted by ImageShack.us
Aquarium je podno dosad najveceg zdanja u Melbournu - Realta koji ima 102 kata a sad je vec u izgradnji neboder za kojeg kazu da ce biti najveci na svijetu.

Image Hosted by ImageShack.us
E pa odmah preko mosta tu ja pijen kafe iz razumljivih ovisnickih navika :)) i naravno slobode znate vec cega ...
Najveca fora je u 21 i 22 sata kada se u samo nekoliko minuta iz masivnih stupova duz rijeke izbacuje plamen i citav dio zagrije se za nekoliko desetaka stupnjeva a svi cannoni skljocaju ne bi li uvatili dio scene koja tad nastane.Imam ja snimak al kako da vam ga pokazem hm hm :)) Zato evo bar slika koja i nije bas uspijela zbog velike svjetlosti koju plamen stvara.
Image Hosted by ImageShack.us
Prosetali smo i izlozbenim prostorom u kojem je bio postavljen sajam kupaonica i spa pa nakon ubiranja nekih novih svjetskih dizajnerskih ideja progurala sam se da vidim limuzinu nekog multi bilionera :))
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Klubove gdje zalaze samo muskarci ne mozete uslikati kao ni privatne maskirane zabave jer na ulazima stoje gorile u Versace odijelima.Pubovi su puni vec u 19 sati di mladez bespostedno cuga.Meni je ostalo da odem na makedonsku pjacu po voce i povrce jer zna evropljanin kako nabavit po dobroj cijeni te spustanjem cijena u neko doba mozete napravit dobru zalihu paprika, avokada, vrlo malenih kineskih banana..
Image Hosted by ImageShack.us
Batman park nema veze sa sismisima ni super herojima vec predstavlja pokusaj rjesenja za golubove o kojim sam vam vec pisala.
I na kraju da se pofalin kako vozin donekle uspjesno rutu koju sam gotovo napamet naucila i to sa postivanjem davanja prednosti onima koji skrecu lijevo :))
Image Hosted by ImageShack.us
O jos poruka dragoj ATLANTIDI - jednom mi je Stranger napomenuo da je nostalgija opasna boljka bas kao sto i ona pita jel mi zasuze oci na hrvatsku pismu :(( zato u svako doba moze se cuti sa mog playera..da te mogu pismom zvatiiiiiiiiiiiiiiiiii ...............:))



| komentari (7) | print | # |

petak, 02.02.2007.

fairfield...

Oaza mira i bajka koja je inace zelena, ali kako i dalje vladaju restrikcije vodom i to nadasve morate paziti jel paran il neparan datum te odredjeno po broju ukucana, park je poput prijetece baklje.No atmosfera koju cine rijeka Yarra i drvena kuca nalik kuci Ivbice i Marice (samo puuuuno veca :)) ) ipak privlace mnogobrojne setace, akrobate koji na tratinama uvjezbavaju hodanje na stulama, i nas koji smo prosetali mostom i potpuno cistom rijecnom obalom.
Image Hosted by ImageShack.us
Uz neobicne zvukove jos neobicnijih ptica, posmatrali smo kanuiste koji su se spremali na svoju avanturu i male drvene camce koji su cekali na svoje goste koji se tada upute na lagano geganje mutnom povrsinom rijeke koja je staniste raznim vrstama pataka koje naravno ne smijete hraniti.
Image Hosted by ImageShack.us
Prolaz preko mosta i nije mi pruzao neko zadovoljstvo s obzirom da moj strah od visina ne jenjava iako sam preletila dosta milja ne bi li stigla u ovu zemlju koja posebnu pozornost uredno i ispisuje na svim mogucim upozorenjima,natpisima koji vas uce kako se ponasati i kako sacuvati floru i faunu koja je ovdje zaista impresivna.Ponekad mi se cini da naoko jednostavna uputstva cine od vas neuku osobu kojoj se mora posebno napomenuti da ne baca smece ili nezagasene opuske, te da kupi kakice za svojim ljubimcem ali mnostvo napisa dovede vas u neko kulturno stanje i onda drzite se ispisanih kodova a setnja ima smisla. (ah di je to od naseg gazenja balkanske trave.. :(( )
Image Hosted by ImageShack.us
Nocenje s obilnim doruckom kosta oko 80kn u restoranu koji posjeduje male apartmane nalik na slovenske drvene bungalove.Kava i palacinke nezaobilazna je uzina.
Image Hosted by ImageShack.us
I na kraju djecji didakticki poligon gdje smo ipak potrosili sve unesene kalorije u Fairfieldu koji je zaista bajka usred milijunskog grada koji i dalje ima svoj smisao...suzivot na otoku koji svaki dan ispise pokoju zanimljivu pricu.
Image Hosted by ImageShack.us
Pozdravljam vlasnika najljepse rjecke doggice i saljem veliki kiss svim strancima koji to nisu :))



| komentari (8) | print | # |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>