05.01.2007. / petak

Djecak i Djevojcica

izgleda da ja fakat volim ovakve priče koje nalazim posvuda.

Kad je Djevojcica bila djevojcica, a Djecak bio djecak, svijet je jos uvjek bio savrseno okrugao, na nebu je jos uvjek bio dobri Bog.

Kad je Djevojcica bila djevojcica, Djecak je bio njen najbolji drug (mada se Djevojcici danas cini da je mozda bila pomalo zaljubljena u Djecaka).
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Jednog dana dok je Djevojcica bila tek malena djevojcica, neki djecak (ne njen Djecak) joj je pocupao kosu i rekao joj da je glupa. Djevojcici koja je tada bila samo djevojcica je to zasmetalo dovoljno jako da je to morala da kaze Djecaku koji je bio samo djecak. Djecak je, naravno, odlucio da mora da uzme stvar u svoje ruke. Prisao je s ledja bezobraznom djecaku, lupnuo ga kaziprstom dva puta po ramenu i udario ga iz sve snage kad se ovaj okrenuo.

Jesam li rekla da je Djecak bio samo djecak i da je svoju Djevojcicu volio vishe od svega na svijetu?

Vremenom je Djecak prestao da bude djecak, zahvaljujuci nekim papirima je postao Nizozemac, a jos kasnije je zahvaljujuci nekoj leukemiji postao zaista lijep les.

Vremenom je Djevojcica prestala da bude djevojcica, zahvaljujuci nekim sumnjivim poslovima je postala bogata, a jos kasnije je zahvaljujuci nekom prstenu na ruci postala necija zena, nicija djevojcica.

Danas, kad Djevojcica vec godinama nije djevojcica, ona u nocima bez sna doziva doziva Djecaka koji vec godinama nije Djecak da kaziprstom dva puta po ramenu lupne ovog bezlicnog covjeka koji spava pored nje i tesko dise, i da ga iz sve snage udari kad se ovaj okrene.

Djevojcica prosto ne moze da shvati da je nekad bila djevojcica.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 11:50 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>