19.10.2006. / četvrtak

korisno KAKO kome OČUVATI DREADLOCKSE

eto opet promjenih dizajn.baš mi se sviđa.posjetite svi http://drvosranja.blog.hr zato jer je superiška.
pa eto, tematski približno novom dizajnu, pisat ću o nečemu što sam se ubila dok sam našla sve što mi treba.
radi se o tome kako ODRŽAVATI frizuru megapopularnu među ljudima koji ne vole higijenu.ŠALIM SE.radi se o dreadlocksima (pramenovi strave btw.) koje i eto solamente sola imam.
pravilo broj jedan.
kad se tek naprave dreadovi preporučuje se ne oprati kosu 5 do 7 dana.naravno to ovisi o tipu kose, čičkava kosa i manje, potpuno ravna 7 dana, suhi , masni tip kose manje itd.toliko se da izdržati valjda.

pravilo broj dva.
dredovi se ne tretiraju kao normalna kosa(logično, zar ne?) ali to sad ne znači da se nikako ne peru. što su mlađi, to se češće trebaju kupati, jel.oni stari do 6 mjeseci u pravilu svako tri dana, no, to je stvar osobne higijene.ali, fakat koliko god bilo naporno, bolje što češće.preporučam 4 dana razmaka.

pravilo broj tri.
pri pranju se više bazirajte na tjeme nego na same dredove.repeat, oni više nisu normalna kosa, već nešto istretirano kemikalijama, pa eto.čuvajte, perite, mazite kosu koja tek ima doći.ako inače imate ravnu kosu, kupite šampon za čičkavu,obratno ne.i obavezno šampon protiv peruti(nehead&shoulders, on uništava i normalnu kosu, a kamoli dredove) i šampon protiv svrbeži vlasišta.inče ovaj zadnji je očajnički potreban, jer prvih par dana, tjedana, mjeseci fakat svrbi tjeme i really ostavljate dojam da ste u antihigijeničarskom pokretu kad se svako 5 minuta češkate.no proće i to jednom...e, da, nikako ne šamponi za volumen, sjaj, gustoću i ostale p.m.to uništava dredove.

pravilo broj četiri.
pakao zvan sušenje kose. kad je pranje gotovo, 20-30 min u ručnik, pa fen(obavezno, ili ako hoćete da se suše dan dva), sušenje fenom traje, paaa, pola sata.sou-sou.ljeti se užasno brzo suše, brže nego kosa, pa je užitak, really.

pravilo broj pet.
uz dredove ide i dodatna oprema, vosak, ulje, Dreadhead(šampon),kukica i eventualno čarapa.

1.vosak-stavlja se na dredove svako drugo pranje, ali i ne mora.kako vam se da. iako bi bilo bolje da se stavlja.da.obični pčelinji.isto kao šampon, ne za sjaj, gustoću i ostale sraćke.
2.ulje-ne bilo kakvo, nego kokosovo, kojeg naravno nema za kupiti u Hrvatskoj.to je inače ulje kao suncokretovo, biljno, maslinovo,daklem jestivo,da se neki entuzijast ne bi zajebunio pa kupio nivea za sunčanje s kokosom.to je umjesto voska, i bolje je.ali jbga.
3.Dreadhead je šampon kojeg, pogodite što?nema za kupiti u Hrvatskoj.al dobro,ima o šamponima.
4.kukica-sredstvo očuvanja dredova.svetinja.naime, kosa iz dredova ispada, izlijeće sa strane, mrsi se dredovi međusobno i šta sve ne.kukica(ono čime bake pletu sve šta već pletu) vraća sve u normalu.pletite kao da pletete konac koji je ispao iz, šta ja znam, džempera.dread probijete s obrnute strane kukicom, uhvatite pramen i povučete ga u dread.daklem, izgrebite se kukicu u bake, što manju, to bolju.tj što tanju, to bolju.da.i eto.
5.čarapa-u većini slučajeva ne treba, ali ako je frizura napravljena u fušu od strane pijanog/e frenda/ice koji se kleo da je gledao prilog o Jamajci i kako se prave dreadovi, treba.pri tom mislim na najlonku, hulahopku, štramplu, kako već zovete.odreže se najširi komad i provuče preko dreadova kao ogromna traka za kosu cijelom dužinom.to se nosi na spavanju, da ih drži u kompletu.
ne znam šta još da kažem...možda da je osjećaj savršen, da su fakat fenomenalni, da sam happy što ih imam i da tko god želi napraviti, nek ih napravi, neće požaliti.možda...






- 16:43 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>