Stjepan Šuman

02.09.2015., srijeda

Epigenetika

Genetiku sam studirao na agronomiji kao redoviti predmet i još tada mi je bilo očito da okolina utječe direktno na gene, odnosno nije u genima sve.
Isto ko ni u šoldima.

Međutim, kako nije ni u znanosti, sve, radio sam tamo, iskusio "neobjektivnost"sustava, o tome sam davno i pisao da se sad ne ponavljam...
radi se o tome da se zadnjih 10 godina vodi žestoka rasprava, blago rečeno, u biti pravi rat, gdje rodna ideologija sa jedne strane pokušava na svoju ruku proglasiti da su geni odgovorni za sve..
vjerujem da je to dio neke veće "agende" gdje se općenito civilizaciji pokušava nametnuti da geni određuju sve a to znači i alkoholizam, samoubojstvo, koruptivnost, preljubništvo, i da ne nabrajam dalje koja sve zla ne. Može se prenijeti samo sklonost nečemu, ali ne i zločin.

Da skratim, sve u svemu radi se o tome da se pokušava namenuti opći stav da ljudi zapravo nisu odgovorni za ništa te da se samo prepuste nekakvom mainstreamu, jer ako geni određuju sve onda čovijek ne može biti kriv za nijedno zlo koje radi.
Tako se pokušava čovjeka odvratiti od borbe protiv zla. Od odipiranja Zlome.
Na pristajanje na to da budu subjekti zla u svijetu. "Jer to rade svi i za to nije nitko kriv"-"geni su krivi".

Međutim, kad se znanost radi objektivno a ne subjektivno, slijedeći prave tragove istine a ne laže, onda se dolazi do sasvim suprotnih otkrića:
kliknuti ovdje.

Epigenetika govori da mi sa svojim ponašanjem , odnosno odlukama i izborima koje napravimo u životu (koji nam daju određeni okolišni utjecaj na organizam) itekako utječemo na svoje gene koji opet donekle određuju startnu poziciju našoj djeci.

Geni nisu opravdanje već odgovornost

Dakle kazaljka odogornosti se vrti u sasvim suprotnom smjeru. Geni jesu odgovorni ali daleko su odgovornije naše odluke i to baš prema genima, jer one zapravo utječu na ostvarivanje već postojećih gena kao i na njihovu modifikaciju. Organizam pamti više no što diktira. Srce, savjest i um si ti koji bi trebali biti glavni i diktirati. Kad se od toga odustane kola kreću nizbrdo. "Budni budite i bdijte..." (Biblija)

Kako reče onaj "grunt" u filmu "Platoon"

"free your mind, your ass will follow"


Oznake: epigenetika


- 10:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< rujan, 2023  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Hortus Dei

-specijalno rušenje stabala
-šišanje živice
-oblikovanje grmlja
-košnja travnjaka
-sadnja drveća i ukrasnog bilja
-uređenje staza i ograda
-vrtni bazeni

mobitel 099 7662 501











don Radić:
Svaki tjedan
nagovor jedan


Tomislav Ivančić
Duhovna obnova

Milivoj Bolobanić:
Kako prepoznati
zamke Zloga





brojilo montirano 27.9.12. (tadašnji total=31.000)


23.5.2013. postavljeno





Locations of Site Visitors





mah Molitve: mah

Molitve svete Brigite
Molitve svetog Pia



Film o padre Piu,
najpoznatijem mistiku
i svecu 20. stoljeća:

Prvi dio
Drugi dio