Stjepan Šuman

05.08.2015., srijeda

Mediji u Hrvatskoj

Što čitati?

Većina toga kad pročitaš osjećaš se kao da imaš kolitis.
Jedno vrijeme sam čitao samo portal Dnevno jer su objavljivali što se drugi nisu usudili objaviti. Ali, da li je to dovoljno?
Nije.

Na istom portalu sam pod svojim imenom našao na ovom linku sljedeće:

Običan građanin će prihvatiti posao preko veze, dat će liječniku novce kako bi prije došao na red. Nisam ni ja nekakav revolucionar, nego samo čovjek koji je već godinu dana bez posla, a koji je bezbroj puta već izigran jer mu je ‘malo falilo’. Ne pokušavam ja tu ispravljati ‘krivu Drinu’ već samo raditi po savjesti, zbog čega me 90% ljudi s kojima o tome pričam smatra luđakom

Ovo uopće nisam dao tom njihovom novinaru (piše tamo Tomislav Jazvić) kao intervju već isključivo kao objašnjenje zašto neću dati intervju. I taj novinar nije imao dovoljno karaktera da ispoštuje moju odluku već je moje objašnjenje za nepristajanje na intervju iskoristio (zloupotrijebio) kao da sam ja njemu dao intervju.

Dalje, pisao sam uredništvu (sve se to događalo davno, ali evo sad tek o ovome pišem i ovdje), pisao sam i uredništvu, redakciji portala Dnevno, objašnjavajući da nisam dao nikome nikakav intervju jer me tada zvalo sa svih novina i televizija i radija i ovaj je bio zadnji prije gašenja mobitela jer su mi dosadili te nikome nisam pristao dati nikakvu izjavu što sam u konačnici zadnjem i objasnio zašto. Oni nisu ni odgovorili na moj mail jer je njima očito njihov beskarakterni novinar sve, a ja sam im ništa.
Dobro. Kad pogledaš bolje, to tako mora i biti. Samo što do tada nisam toliko bio svjestan da je portal Dnevno dio istih svjetskih medija po kojima pljuje.

Naučeno:
1-novinarima ne ostaviti ni 1% prostora prepušteno, opušteno i bez kontrole jer ako su neprovjereni onda je velika šansa (možda 99.999999%) da rade za Sotonu glavom i bradom..
2-ne čitati portal Dnevno jer dugoročno od njega možete imati nula posto koristi i 100% štete ako rade za čisti zlo.

Osim ovog zla taj portal redovito krase i nebulozna lažna proroštva a i osjetio sam se čitajući ga kao da nerijetko šire nacionalističku mržnju. Hm..."Anyway"...u "Recycle bin" sa Dnevno.hr ništa manje nego sa svim ostalim mainstream medijima koji konstantno sa nečim suptilno truju a to rade gotovo svi mainstream mediji koliko sam upratio, na Hrvatsku mislim.

Što čitati?
Pa domaći portal koji me dosta obogatio definitivno je katolički portal Bitno.net iako ni on nije savršen i tamo se koji puta dalo namirisati jalovi uradak nekog prekoveznog uhljebničkog uguza. Vidio sam i neki portal Narod, tako nekako , činio mi se u redu ali nisam ga još detaljno prošao . Možda ima još koji tako, slabo razvikani portal i to je to.
Sve ostalo je najbolje samo površinski otvoriti i vidjeti samo naslove te vrlo selektivno pročitati koju značajnu vijest čisto da se ostane u toku, da ne bi slučajno izašli iz recesije a da za to ne doznamo ili takvo što...

Jedini link kojem se može do kraja vjerovati je ovaj:
BIBLIJA

A i njegov jedan dio se i zove Radosna vijest što zapravo i jest.
Dok drugi nude razvrat, mržnju i prevaru, neki nude život- Radosnu vijest?

Pred čovjeka je stavljena vatra i voda i on sam bira (tako kaže Biblija), a ja to stavljam u kontekst: sam bira što će čitati.



Oznake: dnevno.hr, mediji


- 14:02 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< rujan, 2023  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Hortus Dei

-specijalno rušenje stabala
-šišanje živice
-oblikovanje grmlja
-košnja travnjaka
-sadnja drveća i ukrasnog bilja
-uređenje staza i ograda
-vrtni bazeni

mobitel 099 7662 501











don Radić:
Svaki tjedan
nagovor jedan


Tomislav Ivančić
Duhovna obnova

Milivoj Bolobanić:
Kako prepoznati
zamke Zloga





brojilo montirano 27.9.12. (tadašnji total=31.000)


23.5.2013. postavljeno





Locations of Site Visitors





mah Molitve: mah

Molitve svete Brigite
Molitve svetog Pia



Film o padre Piu,
najpoznatijem mistiku
i svecu 20. stoljeća:

Prvi dio
Drugi dio