Stjepan Šuman

12.04.2017., srijeda

How to get back from Arabic text to English text on Duolingo

Kako Duolingo vratiti sa arpskog na engleski...
jer mutavi šupci koji su napravili ovaj genijalni program nisu ugradili brzi gumb vidljiv i razumljiv svima, za vraćanje na engleski tekst. Šupci.
Sliku sam složio jer mutavi svijet od 7 milijardi ljudi nije uspio napraviti takav jedan tutorijal. Hvala lijepa! Doviđenja!

- 00:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.04.2017., utorak

Kolinda u Irskoj

Prvo sam mislio da je prvotravanjska šala, ali nije.
Vijest

Irska je uložila u dječje doplatke, Hrvatska u NATO.
Sad kad Hrvat ne može platiti račune i migrira ne da "obogati iskustva", već da preživi, Kolinda je htjela podignuti vojni proračun i tako iz Hrvata izvući još koju kunu. Za njezin NATO, ne za naš, jer koliko se sjećam, nije bilo referenduma, Hrvati nisu izabrali NATO, Kolinda je. Ovo izgleda ne kao posjet Hrvatima već kao opravdavanje po svijetu da je u Hrvatskoj inače sve u redu. Kao Hrvati idu malo da im (gladna) guzica vidi puta i eto njih natrag čim se zasite Guinessa i nauče Engleski. Moš mislit.

- 06:52 - Komentari (2) - Isprintaj - #

01.04.2017., subota

Monopoly

VIJEST


Meni sve ovo izgleda ovako:
Todoreskome se pogodovalo da preuzme monopol nad hranom uzimanjem jedne firme koja je držala monopol hranom za vrijeme Juge (Unikonzum je bio glavni opskrbljivač hranom, kasnije Konzum).
Ameri su još 1920 razbili Rockefellerov monopol a mi sto godina kasnije to trpimo a još i potičemo (poticajima u poljoprivredi koje uzima taj koncern).

Nadalje, još prije 20 godina sam na ovome blogu opisivao sustavno uništavanje hrvatske poljoprivrede, kao da se lagano infuzijom pustila kiselina u njega.
Isto tako sam predvidio rasprodaju zemlje, kada je to zvučalo kao "science fiction".
Ali evo ga, to je tu!

Izgleda kao da se radi o jednom iznimno orkestriranom urotništvu gdje se iz vijesti gore stječe dojam da se narod Hrvatske namjero prepada ruskom tobožnjom prijetnjom, i sad ako jadni Hrvati ne istresu zadnje iz svojih džepova i spase jadnog ugroženog Todoreskija, onda nam ode rodna gruda u piiiiiii.....

Tako izgleda.
Tko bi što dobio u tom slučaju?
Kao prvo propast Todoreskija zvuči jako smješno. Kad toliki magnat kome se tolerira sve i svašta dok guta i grabi, kada on propadne, pa koliko puta bi mi svi ostali koje se dere za sve što treba i ne treba, koliko bi mi već puta propali prije njega?
Zaista smiješno.

DObro, eto, nešto što je država već trebala davno rastaviti na "proste faktore" (monopol), i kad to što nije riješila sustavno uništi privredu, onda nakon svega umjesto ispravka štete još kao da se ucjenjuje i zastrašuje da ćemo ostati i bez granica i tla pod nogama ako dragovoljno (ili dobrovoljno, sasvim svejedno, nek nose i jezik ako će sve uništiti) ako volonterski hrvatski porezni obveznik ne da svoju kunu.

Ili, kako jednim potezom istresti zadnju kunu iz hrvatskog džepa, oporezivati nekretnine stečene u prošlom stoljeću, ne nanovo sagrađene. U istom potezu paliti narod protiv Rusa koji izgleda po medijima žele porobiti Hrvatsku (moš mislit), tako da narod pristane plaćati NATO još i dalje i još i više i biti sluga pokorni što više. U tom istom potezu nategnuti "bail out" (umjesto rastavljanja) jednog monopoliste, itd. Sve u jednom potezu! Slučajno?

Ma odvratno

- 14:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< travanj, 2017 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Trebate li uređenje vrta?

-rušenje stabala
-šišanje živice
-oblikovanje grmlja
-košnja travnjaka
-sadnja drveća i ukrasnog bilja
-uređenje staza i ograda
-vrtni bazeni

nazovite 099 7662 501www.HortusDei.com


brojilo montirano 27.9.12. (tadašnji total=31.000)


23.5.2013. postavljeno

Locations of Site Visitors

mah Molitve: mah

Molitve svete Brigite
Molitve svetog PiaFilm o padre Piu,
najpoznatijem mistiku
i svecu 20. stoljeća:

Prvi dio
Drugi dio