Stjepan Šuman

01.04.2017., subota

Monopoly

VIJEST


Meni sve ovo izgleda ovako:
Todoreskome se pogodovalo da preuzme monopol nad hranom uzimanjem jedne firme koja je držala monopol hranom za vrijeme Juge (Unikonzum je bio glavni opskrbljivač hranom, kasnije Konzum).
Ameri su još 1920 razbili Rockefellerov monopol a mi sto godina kasnije to trpimo a još i potičemo (poticajima u poljoprivredi koje uzima taj koncern).

Nadalje, još prije 20 godina sam na ovome blogu opisivao sustavno uništavanje hrvatske poljoprivrede, kao da se lagano infuzijom pustila kiselina u njega.
Isto tako sam predvidio rasprodaju zemlje, kada je to zvučalo kao "science fiction".
Ali evo ga, to je tu!

Izgleda kao da se radi o jednom iznimno orkestriranom urotništvu gdje se iz vijesti gore stječe dojam da se narod Hrvatske namjero prepada ruskom tobožnjom prijetnjom, i sad ako jadni Hrvati ne istresu zadnje iz svojih džepova i spase jadnog ugroženog Todoreskija, onda nam ode rodna gruda u piiiiiii.....

Tako izgleda.
Tko bi što dobio u tom slučaju?
Kao prvo propast Todoreskija zvuči jako smješno. Kad toliki magnat kome se tolerira sve i svašta dok guta i grabi, kada on propadne, pa koliko puta bi mi svi ostali koje se dere za sve što treba i ne treba, koliko bi mi već puta propali prije njega?
Zaista smiješno.

DObro, eto, nešto što je država već trebala davno rastaviti na "proste faktore" (monopol), i kad to što nije riješila sustavno uništi privredu, onda nakon svega umjesto ispravka štete još kao da se ucjenjuje i zastrašuje da ćemo ostati i bez granica i tla pod nogama ako dragovoljno (ili dobrovoljno, sasvim svejedno, nek nose i jezik ako će sve uništiti) ako volonterski hrvatski porezni obveznik ne da svoju kunu.

Ili, kako jednim potezom istresti zadnju kunu iz hrvatskog džepa, oporezivati nekretnine stečene u prošlom stoljeću, ne nanovo sagrađene. U istom potezu paliti narod protiv Rusa koji izgleda po medijima žele porobiti Hrvatsku (moš mislit), tako da narod pristane plaćati NATO još i dalje i još i više i biti sluga pokorni što više. U tom istom potezu nategnuti "bail out" (umjesto rastavljanja) jednog monopoliste, itd. Sve u jednom potezu! Slučajno?

Ma odvratno

- 14:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< travanj, 2017 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Hortus Dei

-specijalno rušenje stabala
-šišanje živice
-oblikovanje grmlja
-košnja travnjaka
-sadnja drveća i ukrasnog bilja
-uređenje staza i ograda
-vrtni bazeni

mobitel 099 7662 501











don Radić:
Svaki tjedan
nagovor jedan


Tomislav Ivančić
Duhovna obnova

Milivoj Bolobanić:
Kako prepoznati
zamke Zloga





brojilo montirano 27.9.12. (tadašnji total=31.000)


23.5.2013. postavljeno





Locations of Site Visitors





mah Molitve: mah

Molitve svete Brigite
Molitve svetog Pia



Film o padre Piu,
najpoznatijem mistiku
i svecu 20. stoljeća:

Prvi dio
Drugi dio