Stjepan Šuman

10.09.2014., srijeda

Ispravak netočnog navoda

U prošlom postu je bilo riječ o MUP-ovoj web stranici gdje vas se prosvjetljuje o tome gdje i što i kako kad izgubite osobnu.

Dakle stranica vas (pogrešno) navodi da gubitak osobne prijavite "najbližoj pol.postaji", te da vas to košta "70" kn. Ne spominje se dodatna lova, dodatni posjeti i nikakvo donošenje FOTOGRAFIJE, sto je i logicno jer je vasa slika na osobnoj digitalizirana (nije plastificiranjem zalijepljena), valjda je u sustavu, pa imaju i duple original slike na papiru u kartonu. Spominje se dakle samo 70kn, jedan posjet policiji i jedan narodnim novinama.

Međutim stvar ovako izgleda u praksi.
Ako ste nažalost čitali njihovu web stranicu prije poduzimanja ikakve akcije povodom nestanka osobne, onda ćete ih, kao poslušan hrvatski građanin prvo posjetiti u, kako i sami kažu-najbližoj postaji.

E, ako tu nemate sreće pa naletite na jednog od 2/3 državnih službenika koji pojma nemaju o svom poslu, onda će vam taj izdavati, da dobro sam rekao, izdavati nekakvo uvjerenje o nestanku osobne. I to će trajati najmanje sat vremena iako ste jedini civil u postaji. I koštat ce goriva, vremena na put i čekanje, i takse 20kn.

Nakon toga slijedi policijska UPRAVA, koja vas obavještava (nakon 2h čekanja u kojih dobijete prolijev gledajući sporost službenika), obavještavaju vas da ste prethodni korak napravili za ludu, isto kao što je uzaludno i sve što vidite oko sebe u tom trenutku, tako da se ipak nećete izvrnutii i pasti u kolaps. Tu je priroda i društvo, ipak se mora priznati, na vašoj strani.
Ali ne da vi na kraju pobijedite, nego da duže patite.

Dakle u UPRAVI se načekate ko majmun i to ste sretni sto ste skužili da redomat displey iznad šaltera za izgubljene (pardon nestale) osobne nije uključen, jer da niste to skontali čekali bi do 16:00 da bi vas obavijestili da je šalter zatvoren.

Dakle, nema sjedenja sa brojem reda, nego stati fino ispred šaltera, treći u redu, dulje od 1h, da 3. u redu dulje od sata. I to bi bilo lakše podnijeti da ne morate stalno gledati ispred sebe i tako doživljavati preseravanje djelatnika koje ne može teoretski biti sporije jer da je sporiji pao bi uslijed neodrzavanja ravnoteze prilikom dizanja po nešto, recimo papir.

Važući svoju količinu živaca na rezervi sa pretpostavljenim vremenom dolaska na red, već se prepuštate laganom psovanju sebi u bradu. Ali tako da vaš radijus čujnosti obavezno uključi i konformista sa druge strane reda. Slučajno sretanje pogleda sa djelatnikom čak i vama osvještava vaš, do tada nesvjesni rezignirani stav prekriženih ruku na prsima, lagano raširenih nogu -u stavu spremnim za borbu, a o pogledu "ispod obrva" da ne govorim. Tada se malo iznenadite jer ni sami niste bili svjesni u koji ste mod POTONULI. Ali kako vidite da niste vi ti koji držite kormilo u rukama privremeno se prepuštate još većem tonuću- u glasno maštenje o mlaćenju sadiste.

Vaša, naizgled (u POLICIJSKIM prostorijama !) hazarderska akcija počinje pokazivati svoje dugoročno korisne učinke:

Sluzbenik se vec brze laca svog pecata i, iako jos preseratorski, jer to je bilo toliko sporo da se ne da tako lako ubrzati, ipak dakle vidi se njegovo lagano ubrzanje jer i njemu vec mali mozak gurka informaciju da iako izgleda radi STO hoce, nece KOLIKO hoce.

Konformisti izgledaju kao slobodni ljudi ali oni su u biti samo robovi svojih užitaka pa se i tako ovaj rob boji da će izgubiti svog gospodara: posao u državnoj službi ("Nemo'š ti mene toliko malo platit...")

U konacnici, dobivate svoj papir broj dva (broj jedan je u ovoj podruznici službeno suvišan). Sa papirom broj 2 idete u Narodne novine koje nitko živ nikada nije čitao (osim bijednika koji misle preko NN doći do posla, pa bi se možda trebale zvati "Bijedničke novine"). U Narodnim novinama dobijete papir broj 3 sa kojim se vraćate u UPRAVU.

E, u UPRAVI tek tada pokrećete ponovni postupak vađenja NOVE osobne, kao da niste mogli odmah doći na taj šalter i reći "Alo baba, oću novu osobnu. Zašto? Zato je mi je stara ukradena/izgubljena (sve zajedno: nestala).

Znači čitav dosadašnji postupak nema veze sa novom osobnom nego je to bilo psihofizičko, emocionalni i financijsko kažnjavanje zbog vašeg NESTANKA osobne.

Novi postupak, izdavanje nove osobne vas košta dodatnih bezobraznih 48 kn. +5kn pošti koja otvori kasu, stavi novac,skenira uplatnicu, vrati kusur i zatvori kasu. Tih 50+ kn nisu navedene na MUP ovim stranicama, tako da ako ste čitali MUP-ove stranice i još i povjerovali u njihov sadržaj, dodajte si i put nazad doma po još love za NEPREDVIĐENI trošak.

Dakle tek sada sa plaćenom uplatnicom od 48 kn dolazite na šalter za vađenje NOVE osobne a taj šalter je tik do prije spomenutog, za IZGUBLJENE OSOBNE.
Ali nećete odmah na taj šalter ne neeee...



Nema tu "ja bio u narodnim novinama"... he he

Nazad na redomat po papirić i opet ista procedura (obogaćena sa probavnim smetnjama uzrokovanim disanjem hipobarične radne atmosfere).

I kad ste konacno na redu, i mislite da imate sve što je navedeno i ne navedeno na MUP ovoj stranici, budite sigurni da "eto slučajno" sa sobom imate propisnu fotografiju, da isto tako "slučajno" ne bi po 14. put morali doma po "još nešto".

I da, nakon svega vam jos ponovno uzimaju digitalni otisak prsta kao da vam se onaj prosli, kojeg vidite preko stakla na svom kartonu, promijenio od lani....

Jesam zaboravio navesti pregladnjivanje, jer ste usmjesto predviđenih velikih i bespotrebnih 2 sata (dok se doma kuva ručak) zapravo potrošili čitav dan.

Dakle, da ispravim netočan navod sa mup ovih stranica: Odvojite si ...najbolje 2 dana za ovu proceduru, i još jedan dan oporavka ako možete, i to najbolje u nekoj zaista radnoj atmosferi. Uzmite si najmanje 200 kuna i to ako nećete jesti ta dva dana. I ako je tank auta već pun. Nosite svoje slike i to ne samo sad nego non stop. Isto tako ponesite i kažiprst jer bez njega je sve ovo uzalud.


- 23:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< rujan, 2014 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Hortus Dei

-specijalno rušenje stabala
-šišanje živice
-oblikovanje grmlja
-košnja travnjaka
-sadnja drveća i ukrasnog bilja
-uređenje staza i ograda
-vrtni bazeni

mobitel 099 7662 501











don Radić:
Svaki tjedan
nagovor jedan


Tomislav Ivančić
Duhovna obnova

Milivoj Bolobanić:
Kako prepoznati
zamke Zloga





brojilo montirano 27.9.12. (tadašnji total=31.000)


23.5.2013. postavljeno





Locations of Site Visitors





mah Molitve: mah

Molitve svete Brigite
Molitve svetog Pia



Film o padre Piu,
najpoznatijem mistiku
i svecu 20. stoljeća:

Prvi dio
Drugi dio