Stjepan Šuman

23.01.2014., četvrtak

Nešto trulo se događa na Istoku

Što se događa u Ukrajini

Nabasao sam na link di Kličko poziva svoj narod na ustanak protiv sadašnje legitimne vlasti. Predlaže prijevremene izbore koji bi kao trebali spriječiti krvoproliće. Pa stani, zar sadašnje krvoproliće nije izazvano njegovim oporbenim djelovanjem i sad on donosi rješenje za sprečavanje tih istih nemira koje potiče?

Tko je u biti Kličko?

Pa on je jedan najobičniji boksač. Moj dojam se da mu se svidjelo na zapadu i da je opijen, i takav gura nešto o čemu ni sam nema pojma. Pa i po samom intervjuu se vidi da, umjesto da govori svojim jezikom, kojeg se očito stidi, on pokušava nabadati engleski, o problemu svoje zemlje govori tuđim jezikom. Kojeg, unatoč toliko godina skitanja po svijetu, opet ne zna. Ali ga toliko želi.
Drš se ti moj Kličko šamaranja a politiku prepusti drugima. (Ne zna dvi čiste spojit)

Što je Ukrajina?

Ukrajina je povijesno srce Rusije, Rusko carstvo je osnovano u Kijevu. Rusija je zapadu predstavljala najveceg svjetskog rivala, što nije trebalo tako biti, i Rusija je dio zemaljske kugle najbogatiji resursima. Zbog toga e Rusija zapadu predstavljala metu, non stop. Zapad je uvijek htio slabu Rusiju. U nesretnm komunizmu, Rusija je bila uvučena u igru u kojoj se unaprijed znalo pobjednika- igra hladnog rata i utrke u naoružanju. Njihov sistem jednostavno nije to mogao pratiti kao kapitalistički zapad. Pred sam kraj ruskog komunizma Gorbačov je rekao: „Dečki, ajmo se ne poubijati već napravimo razumne ustupke i jedni i drugi“. Predložio je da se prekine sa hladnim ratom, da NATO povuče svoju frontu a Varšavski pakt svoju. SSSR je pao, NATO od tada nije povučen, dapače dok se Varšavski pakt povlačio, NATO je od 90-ih do sada malo po malo još više jačao i gutao redom sve granične države prijašnjeg varšavskog pakta. Dakle umjesto obostanog pomirenja i razoružanja odigran je ruski ustupak, i zapadni korak naprijed u kojem je sad eto , povijesno srce Rusije zagriženo od zapada, pokušava ga se prvo ko zmija, ujesti, da bi nakon djelovanja otrova i slabljenja otpora bio progutan i probavljen, te da bi zapadna zmija bila još veća.

Što možemo očekivati?
Putin je već odigrao mudre poteze u zaustavljanju zapadne okupacije Sirije na način sličan Libiji, Egiptu, Iraku...Zaustavljena je invazija u rusko dvorište. Da li će Rusi dopustiti i da se netko tko nije uspio sjesti u njihovo dvorište, uvuče i u njihovu kuhinju? Sigurno da neće. Treba molit Boga da se zaustave prljave zapadne igre u Ukrajini. Znamo kako prodecura ide jer smo je prošli i sami: prvo sijanje priče o EU, pa na prepad ulazak u NATO, bez da se ikog u narodu pitalo, i onda namješteno gutanje u EU. Ovo što se tamo trenutno događa nje ništa drugo nego pokušaj kidanja Ruskog carstva te prisvajanje obale Crnog mora, plinovoda za Europu, izrazito plodne zemlje po kojoj je Ukrajina nadaleko poznata, i sličnih resursa, uz naravno doliko od zapada priželjkivano slabljenje ruskog imeprija sa svim ostalim resurima. Bitka je ovo Novog svjetskog poretka za krčenje šume u njegovom prodoru na Aziju, te širenja infrastukture u zauzimanju 100% vlasništva nad svim materijalnim na Zemlji.
U isto vrijeme amerikanci, kao nude pomoć Rusima oko osiguranja olimpijskih igara...Moš mislit da Putinu treba baš takva pomoć, da od sebe radi budalu. Njemu niti fali osiguranja u zemlji, niti je tako glup da pravi budalu od sebe a općenito Rusi su davno naučili da ne uzimaju bombona od tete sa kvrgom na nosu....



- 20:39 - Komentari (2) - Isprintaj - #

08.01.2014., srijeda

Agronomski fakultet u Zagrebu ocrnjen prije 3 godine, još nitko nije preuzeo odgovornost

Prošlo je već skoro 3 godine od jednog teksta u novinama kojim se donekle prikazalo činjenično stanje na jednom od naših fakulteta, konkretno na fakultetu na kojem sam studirao i radio. Radi se o Agronomskom fakultetu u Zagrebu.

Tekst koji spominjem možete naći OVDJE.



Malo o konkretnoj problematici teksta:
Odmah nakon tog teksta, očito na inzistiranje dekana izlazi još jedan tekst. U tom, drugom tekstu dekan pokušava sprati ljagu, ali ne uspjeva, jer ljaga nije došla od novinara i novina, već od stvarnog činjeničnog stanja koje je samo dijelom otkriveno u novinama.



Tako dekan pokušava demagoški razvodniti već prethodno iznesenu i obranjenu tezu o nepotizmu ali to pada u vodu. od tada ne pokušava ovom metodom, te stvar staje na tome, evo već 3 godine. Sad već ulazim u nešto što nije tema posta pa ću se resetirati, samo da još objasnim par činjenica:

Konkretno, pošto sam radio u sustavu znanosti 8+ godine, od toga 6 na ovom fakultetu, moram reći da je moje iskustvo da je stvarno stanje daleko gore od opisanog u novinama. O tome sam i sam pisao u svom dugom serijalu "Rad u znanosti", iako ni tu direktno već samo usputno. Nema nekog izrazitog smisla stavljati "agronomiju" pod povećalo kad znamo da je većina hrvatskih ustanova izgrađena na nepotizmu. Uostalom, zbog čega je drugo hrvatsko društvo sa svojim institucijama toliko neučinkovito? Za ono što dekan pokušava obraniti, u jednoj učinkovitoj Kanadi, ili Australiji, pri zaposlenju se mora dati pismena izjava (pod kaznenom odgovornošću) da ustanova u kojoj se zapošljavaš već nema zaposlenu ti neku rodbinu. Ali to je tema za sebe. Malo se o tome govori jer svi gledaju svoja posla i čuvaju svoju guzicu. To je dio funkcioniranja ovakvog sustava.



Sad, zašto ja onda pišem o ovome? (Ako nema nekog smisla naglašavati posebno agronomski fakultet.)

Ovo "ocrnjivanje" Agronomskog fakultet u Zagrebu vremenski se skoro podudara (malo kasni) sa razdobljem kada sam neuspješno vodio bitku za zadržavanje svog radnom mjesta tamo. Moja bitka je već bila završena, od tamo sam otišao i možda je nekome bilo zgodno iz svojih razloga posrati se po faksu anonimno te se sakriti iza mene. Činjenice:

Agronomski fax:
Mala je to bara sa previše krokodila (kao i većina javnih ustanova u RH). Bez nepotizma i korupcije se tamo jako teško ulazi, a još teže zadržava.

Dakle, ja sam recimo nepravedno izbačen od tamo, usput rečeno, iskoristio sam sva pravna sredstva koja su bila u mojoj moći (sve moguće višestupanjske žalbe sve do razine ministra, osim privatne tužbe koju nisam nikad podnio). Čak sam i javno pisao o svom iskustvu, na ovom blogu.

Prošle su skoro 3 godine od ovih događanja. Za ovo u novinama sam čak bio pozvan na mobitel da mi se čestita misleći da sam ja dao ovaj članak u novine. Odmah sam se istim kanalima izjasnio o, na njihovu žalost, suprotnome (da sa ovim nemam nikakve veze). Međutim, s vremenom sam primjetio da još postoje sumnje o mojoj vezi sa time.

Sve što sam sa "agronomijom" imao riješio sam do 31.12.2010. do kada mi je trajao ugovor. Sve moje žalbe bile su upućene do tada (i blog postovi). Nakon toga nisam podnosio čak ni tužbu jer mi se TO gadilo. Čak još uvijek nisam otišao po teško i skupo stečenu diplomu osobno financiranog magistarskog studija na tom fakultetu. Ta moja bitka je završila 31.12.2010. donijevši mi u konačnici veliku sreću što sa smradom te ustanove više nemam ništa u kontinuitetu. Zavolio sam znanost i za nju sam se tada borio ali priča za sebe je koliko je u tom paketu zastupljena čista znanost. Da li je cijena preskupa i da li je uopće izvedivo.



Dakle, evo svima javno:
ja sa ovim novinskim tekstom nemam veze. Ovo nisam ja, Stjepan Šuman dao u novine.

Do sada nikad apsolutno ništa na internetu nisam napisao ili izjavio u bilo kojem javnom mediju na bilo koji način anonimno, već sam iza svake svoje izjave stajao imenom i prezimenom. Osobni mi je stav da anonimne izjave daju samo teži šupci i pederčine.

Tko je onda dao ovo o "agronomiji"? Pa, mislim da se to mene apsolutno ne tiče. Pogotovo nakon 31.12.2010. Da mi se da kaljužati sa agronomijom, prvo bi digao privatnu tužbu za pismenu izjavu svoje šefice ministarstvu da neopravdano ne dolazim na posao, za vrijeme u koje sam ležao operiran u bolnici, iako su doznake bile uredno dostavljene poslodavcu. Ali ja u životu nemam volje ni vremena ni niskosti za bavljenje tim stvarnima.

Kao što sam rekao, "agronomija" je mala bara sa previše krokodila i sigurno je da tamo neki opstaju ne samo nepotizmom već i sa ANONIMNIM trgovanjem istinom, ucjenama i sličnim načinima ostvarenje ili održavanja određenog statusa.Za takve sustave je to očekivano. Isto poput bare i žabokrečine, prepuna krokodila, smrdljivih riba i ribica i svatko u tom smrdljivom ekosustavu ima manje više svoju smrdljivu ulogu. Samo u takvo stanište (i predatorske odnose u hranidbenom mu lancu) se uklapa ovakvo anonimno davanje iskaza. Inače čemu anonimnost? (Meni ne treba.)



Na agronomiji me godinama čeka još samo moja teško stečena mr.sc. diploma! Ona za koju sam osobno platio studij, iako sam bio i zaposlenik ustanove u kojoj sam studirao !!!, u kojoj me šef i mentor godinama zavlačio sa pisanjem teze !!!!!, i prisilio na potpuno drugi studij na kojem sam isto tako rekordno položio ispite (ali godinama ništa od teze) !!!!!!.

Ako je ovaj novinski članak objavljen iz privatnog interesa, sa nadom da se krije iza moje guzice, e ipak tako neće ići...



Još jedna stvar riješena, pozdrav.




- 09:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< siječanj, 2014 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Hortus Dei

-specijalno rušenje stabala
-šišanje živice
-oblikovanje grmlja
-košnja travnjaka
-sadnja drveća i ukrasnog bilja
-uređenje staza i ograda
-vrtni bazeni

mobitel 099 7662 501











don Radić:
Svaki tjedan
nagovor jedan


Tomislav Ivančić
Duhovna obnova

Milivoj Bolobanić:
Kako prepoznati
zamke Zloga





brojilo montirano 27.9.12. (tadašnji total=31.000)


23.5.2013. postavljeno





Locations of Site Visitors





mah Molitve: mah

Molitve svete Brigite
Molitve svetog Pia



Film o padre Piu,
najpoznatijem mistiku
i svecu 20. stoljeća:

Prvi dio
Drugi dio