Stjepan Šuman

15.03.2012., četvrtak

Poticaji

Poticaji postoje razni:
-vizualni erotski (pornografija)
-mehanički erotski (vibrator)
-kemijski (narkotici)
-zvučni (buka u disko klubu)
-novčani (prostitucija)

Nakratko ćemo se zadržati na ovim posljednjim.
Za vijeme pokojnje Juge, iako u ondašnjem sistemu kakav god je bio (nije tema), poljoprivrednik je kukao kako su ga krali najprije Austrougarska pa ovi pa oni i sad komunjare. Isti ti komunjare su prosječnog seljaka Hrvatske razbaštinili tek kad su dobili potpuno odriješene ruke-u "suverenoj" i modernoj Republici Hrvatskoj. A kako kaže sveti Augustin: "narod ima vlast kakvu zaslužuje", onda ću se maknuti sa optuživanja vlasti. Narod je sam kriv (kao u Bibliji u Starom Zavijetu, razno razni narodi su doživljavali propast upravo zbog svoje izopačenosti).
Dakle, danas smo na temi poticaja. Osim gore navedenih postoje i normalni, prirodni poticaji. Isto kao što strah ima svoju dobru svhru da nas spasi, on često više ruši nego spašava. Tako i poticaji.

Čitam u portalu advance kako svi mi hrvatski građani , staro i mlado, i žene i djeca, i bolesni i zdravi, i radni i neradni, izvajamo non stop lovu za...po mom mišljenju..: lopove. Od svih naših davanja državi, znali vi to ili ne, odvaja se i da je onima koji ostvaruju poticaj. A zna se koji su to. Poticaje, po sustavu koji imamo, najlakše ostvaruju "konkurentniji". Odnosno gutači svih ostalih. A kad vidimo gdje i taj najbijedniji harač završava....

Dakle, svaki radni hrvatski građanin godišnje izdvoji 1 svoju plaću u poticaje, a svaki prosječni (i radni i nerani) da preko 2000kn godišnje u poticaje. Kako je preko 37% najvećih kompanija u Hrvatskoj u stranom vlasništvu...zaključite di ide i ta naša lova.

Pa glasajte vi opet za uvođenje EU birokracije. Uopće vas i ne žalim. Samo da kažem da se prije moglo više nego danas. Danas se lova koncentrira od svih zajedno a vrhnje kupe samo najveći.

I onda većina (kao i ovce) podrži taj sustav.


- 11:40 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< ožujak, 2012 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Hortus Dei

-specijalno rušenje stabala
-šišanje živice
-oblikovanje grmlja
-košnja travnjaka
-sadnja drveća i ukrasnog bilja
-uređenje staza i ograda
-vrtni bazeni

mobitel 099 7662 501











don Radić:
Svaki tjedan
nagovor jedan


Tomislav Ivančić
Duhovna obnova

Milivoj Bolobanić:
Kako prepoznati
zamke Zloga





brojilo montirano 27.9.12. (tadašnji total=31.000)


23.5.2013. postavljeno





Locations of Site Visitors





mah Molitve: mah

Molitve svete Brigite
Molitve svetog Pia



Film o padre Piu,
najpoznatijem mistiku
i svecu 20. stoljeća:

Prvi dio
Drugi dio