šumarKA

Zgode i nezgode jedne šumarice

POSAVSKO HRIBOVJE - Cicelj (819m) i Murovica 743m)

22.04.2009., srijeda


14. 02. 2009.

Cicelj (819m) i Murovica (743m) su dva šumovita vrha koja se nalaze u zapadnom dijelu Posavskog hribovja. Posjetili smo ih prvi put prije negdje 6 –7 godina kada smo obilazili Moravšku planinsku pot.

I nakon što smo tih godina prokrstarili Posavskim hribovjem uzduž i poprijeko obilazeći Zasavsku planinsku pot i Savinjsku pl. pot sada mu se opet vračamo. Nabavili smo još neke dnevnike ( Sevniška planinska pot, Transverzala ZDU, Pohodniške poti Posavskega hribovja), a i otvorene su neke nove obilaznica kao npr. Rečiška planinska pot, ili Križem kražem po Posavskom hribovju koja obuhvaća 64 kontrolne točke koje smo uglavnom prije obišli. A tu su i tri nov(ij)e velike obilaznice – Iz Geometričnega središča Slovenije na 100 slovenskih vrhov, Slovenske gore i Planinske koče Slovenije. smijeh

Planinari iz Moravča su vrlo aktivni po pitanju obilaznica. cool Imaju Moravšku planinsku pot i tri visinske vezane za godišnjicu osnivanja njihovog planinarskog društva, a tu sigurno neće stati. Te visinske imaju po pet obaveznih vrhova (ostali su po želji), pa se može desiti da ćemo još posjećivati i Cicelj i Murovicu.

Prvo smo se odlučili za Cicelj. Najbliži prilaz vrhu je od sela Vrh Sv. Miklavž ( pola sata). Ponad Sela, na brdašcu, nalazi se crkva Sv. Miklavža izgrađena u drugoj polovici 15. stoljeća. Auto smo ostavili u Selu i zaputili se na Cicelj.

Put na vrh je ugodan i nije strm.

S jednog mjesta pruža se pogled na Moravče.

Snijega u tragovima bilo je pri vrhu.

Vrh je šumovit, bez vidika, ali s klupom za odmor.

Na Murovicu smo mogli i grebenskim putem s Cicelja (nekih 1 sat), ali bi morali istim putem natrag, a to nam se nije dalo, pa smo autom otišli podno sjeverne padine Murovice, u selo Javoršicu otkuda do vrha ima isto pola sata.
Baterija je bila na izdisaju tuzan tako da sam uspjela napraviti samo jednu sliku i to na samom vrhu koji je također šumovit i bez vidika.

I, to je to. fino

Komentari

<< Arhiva >>

Google search — pretražite http://suma.blog.hr/

Prikaz komentara po želji možete uključiti ili isključiti, a ako mi želite pisati, možete mi se javiti e-poštom.

Planinarenje

Na dva kotača

Podzemni svijet

Putovanja

Blogersko društvo

od 01.01.2016
hit counter


  • posjetitelja online
  • Blogerica.com
  • Free counter and web stats
  • Free Counter
  • kako-radi.blog.hr
 
Lora

Lora

Nerazdvojna suputnica, prijateljica i planinarka (20. 11. 1994 — 13. 02. 2007.)