šumarKA

Zgode i nezgode jedne šumarice

Stolna pećina

25.09.2007., utorak

Evo mene opet u podzemlju. zubo
Zadnji dan mjeseca srpnja posjetila sam svoju bivšu šumariju, Šumariju Slunj. Kakav bi to posjet Slunju bio bez obilaska jedne od mašvinskih pećina? Tako me je Mašvinar ( revirnik u Gospodarskoj jedinici Mašvina ) opet poveo u Mašvinu i pokazao čak tri. kiss

Prva od njih, Stolna pećina, je najistočnija pećina na Mašvini.
Za one koji ne znaju Mašvina je brdo JI od Slunja bogato speleološkim objektima. Speleolozi su pronašli, istražili i snimili 20 speleoloških objekata. Mašvinu i okolicu smatraju najzanimljivijim područjem plitkog krša Hrvatske.

Ispred ulaza u Stolnu pećinu.Pogled iznutra.Kroz prostran ulaz ulazi se u veliku dvoranu.
Pogled prema izlazu.Pećina ne obiluje nekim ukrasima.Kada se uđe u dvoranu, s lijeve strane nalazi se uži prolaz koji vodi u jednu drugu dvoranu. Za savladavanje prolaza i posjet drugoj dvorani trebalo bi nešto opreme i iskustva. rolleyes Radi se o spustu i jednoj velikoj stijeni koju bi trebalo savladavati. Nisam baš dobro vidjela sve opasnosti, a ni dvoranu, iako i nismo imali loše osvjetljenje.

Mašvinar kod prolaza.Slika prolaza i druge dvorane.I to je to, jedna dostupna i jedna nedostupna dvorana. wink

Komentari

<< Arhiva >>

Google search — pretražite http://suma.blog.hr/

Ja sam Irena Beuk i po zanimanju sam dipl. ing. šumarstva. Radim kao taksator u Hrvatskim šumama, Uprava šuma podružnica Karlovac, na Odjelu za uređivanje šuma. Ovaj blog vodim od 2006. godine i na njemu bilježim događaje s putovanja i planinarenja te zanimljive crtice s posla.

Prikaz komentara po želji možete uključiti ili isključiti, a ako mi želite pisati, možete mi se javiti e-poštom.

Planinarenje

Na dva kotača

Podzemni svijet

Putovanja

Blogersko društvo

od 01.01.2016
hit counter


  • posjetitelja online
  • Blogerica.com
  • Free counter and web stats
  • Free Counter
  • kako-radi.blog.hr
 
Lora

Lora

Nerazdvojna suputnica, prijateljica i planinarka (20. 11. 1994 — 13. 02. 2007.)

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se