utorak, 21.03.2006.

A bogati

Buduci da nas tako vjerno pratite i zeljno upijate svaku nasu ric, doslo je do trenutka da napravimo nesto sto nismo mislile napravit. Naime, odlucile smo se na drastican korak samo da Vas zadovoljimo. Nadamo se da cete ovako dobiti bolji uvid u nas. Dakle, da ne duljim jer nemam spisateljskog dara ( tj imam al to ce ljudi cjenit tek za par stotinjak godina) ...

ANOMALIJA - odstupanje od pravila, reda i oblika; nepravilnost, greska. Dolazi od latinske rijeci anomalia koja dolazi od grcke rijeci anomalos sto znaci neravan, nepravilan.



KATARINA VELIKA - (rođena 2. maja 1729. u Sttetin; umrla 17. novembra 1796. u Carskoje Selo), ruska carica.
Rođena je kao njemačka princeza Sophie Auguste Friederike von Anhalt-Zerbst.
Vladala je od 1762. godine. Kći je pruskog generala, a 1745. godine udala se za budućeg cara Petra III.. Kad je njen muž ubijen u uroti, garda ju je proglasila caricom. Vodeći imperijalističku politiku prema Poljskoj, već 1764. godine u sporazumu s Pruskom, postavila je na poljsko prijestolje svog miljenika Stanislava Poniatowskog. Osam godina kasnije provodi prvu diobu Poljske, 1793. godine drugu, a 1795. godine, slomivši poljski ustanak i treću diobu. Rusija je tim diobama stekla otprilike dvije trećine čitava teritorija nekadašnje poljske države. Vodila je dva rata protiv Osmanlijskog carstva u kojima je Rusija dobila crnomorsku obalu od Dnjepra do Dnjestra i stekla slobodu trgovanja u osmanlijskim vodama. Za njena vladanja su se sve više pojačavale društvene suprotnosti. Zadojena prosvjetiteljskim idejama, stekla je veliku popularnost ("Majka domovine"), dajući Rusima prednost u odnosu prema strancima. Život te "Semiramide Sjevera", u kojem su važno mjesto imalibrojni ljubavnici, obrađen je u nizu književnih djela.




I, za kraj da Jadno Malo Ono nastavi dokazivat svoje spisateljske talente ( my time WILL come! ), jedan mali haiku ( dakako, opet na engleskom )

- I Heart Bacon-

So what if i love
Irresestable pig flesh?
Screw you, vegan scum.

Lol, btw zvo ne se ljutit, volim ja tebe puno puno :))

| 21:14 | Komentari (10) | Isprintaj | #

utorak, 14.03.2006.

Anomalija - Veliki Savrseni Pjesnik/Pisac/Stihoklepac Danasnjice I Svih Buducih Vremena

Dosad se Jadno Malo Ono aka Anomalija aka Ja suzdrzavalo da napise nesto posebno veliko na ovim privatnim prostorima bloga. Naime Jadno Malo Ono nije zelilo puno srati jer se bojalo da se ne nasere, jer zna da ovo cita velika i zahtjevna publika pred kojom se Jadno Malo Ono nije zelilo osramotiti.
Pa, ocito je doslo vrime da se Jadno Malo Ono osramoti.
Samo da se naglasi, ovo pisem na zahtjev postovane predrage zahtjevne publike jer nezelimo ih izgubiti jelte. A ovaj trenutak odavno cekaju vec svi ( o tako veliki u brojkama ), vrlo poseban trenutak predstavljanja Velicanstvenog Jadnog Malog Ono.
I sad mi se vise neda pisat, nastavicemo drugi put jerbo je zaista kasno vec. Pocastit cu vas za kraj s jedniom malom haiku pjesmicom ( al na engleskom jer tako zvuci puno vise kul nego sto zaista je ).

-Don't Touch The Damned Brownie-

Don't touch the brownie,
I made it with my own hands,
touch it and you die

| 21:47 | Komentari (10) | Isprintaj | #

četvrtak, 09.03.2006.

I sense a disturbance in The Force...

| 10:35 | Komentari (10) | Isprintaj | #

subota, 04.03.2006.

ONCE UPON A TIME...

...jednoj je djevojcici bilo dosadno... nije znala sta da radi... stoga je legla... lezala je i lezala i lezala dok joj i to nije dosadilo pa je promjenila polozaj... tada je spazila sicusnu bubicu na zidu i to joj je zaintrigiralo misli dobrih par sekundi... i nakon toga... opet joj je bilo dosadno... spoznala je da ce se u zivotu jako puno dosadjivat pa je to i prihvatila i nastavila lezat dok joj ne bi jedan polozaj dosadio pa bi ga promjenila u drugi i tako u nedogled... i svi su zivjeli dugo i sretno u tom kraljevstvu ponad polja... -the end-

DA, DOSADNO MI JE!

| 17:12 | Komentari (2) | Isprintaj | #

srijeda, 01.03.2006.

REPRESENTING THE MYSTERIOUS ONE ;) 'bem ti sunce!

posto sam dobila i epitet a mozda u buducnosti i epitaf tajanstvena, pa ono zar nije vrijeme da se i taj mit razbije?! moja druga polovica (i nikako bolja, ja sam ta bolja, JASNO?!!!!!) siri nesnosne traceve o nasoj "misterij, e pa vrime je da se i taj mit razbije, jelte? ;) pa mi,kraljica viktorija tj ekatarina velika i nadasve plemenita, smo jedna divna osoba koja je trenutacno u bedu, doslovno i figurativno govoreci. majka nas vec par dana histericno pokusava pomaknut iz horizontalnog polozaja ali mission impossible jer previse vremena provodim u REM fazi. a ono, jebiga, sestra kaze da su to prvi znakovi depresije... a stvarno nisam "odavno".
upoznali jednu divnu osobu nekidan, poklonila nam je zlatni medaljoncic sa ugraviranim "agnus dei". malo je krivo procijenila ali ne zamjeramo joj jer je i ako cila bentava. ti dragocjeni trenuci provedeni s njom bili su konstantno ispunjeni smijehom! hm... mogli bismo malo cesce vrijeme provodit s njom... jedna jako interesantna zena i sa sigurnoscu mozemo rec najopaljenija koju poznamo! divna, naprosto krasna jedna zena!
ali mogli bi mi sad tu napisat memoare o nama, jelte kraljici viktoriji tj ekatarini velikoj i nadasve plemenitoj ali ipak moramo bit obzirni prema ovom stforu koji slovi kao drugi vlasnik STVORAD d.o.o. i s kojim dijelimo ovaj prostor poslovanja.
standardno smo bolesne, standardno smo u pidjami, standardno ne radimo nista produktivno za fizicki i psihicki i dusevni razvoj. dakle, dolazimo do zakljucka da smo kao ameba! da, divan je to osjecaj! you should try it sometimes! dr. phil speaking...
eto ti ga na!
ma ne, ja slijedecu godinu upisujem psihologiju pa da napokon imam pravovaljani izgovor za kljukat se tabletama, a ne samo onaj: "pa boli me!" mislim da ce majcica svih majcica to objerucke prihvatit i rec "bravo sine!" ali samo pod uvjetom da je prije toga napucam velikom dozom antidepresiva jer inace bi se nesta jako grdo moglo dogodit, nazalost ne samo meni vec i kugli zemaljskoj... sad but true... toliko je mocna ta zena! hm...
opet se mi, kraljica viktorija tj ekatarina velika i nadasve plemenita povlacimo u svoje odaje iz kojih smo "jako dugo" izbivale... bilo bi lijepo da se ostavite mog REM bivanja na miru cause i like to dwell in my bed hihihihohohohohehehehahahahaha!
TSCÜSICH! :D

| 21:46 | Komentari (0) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>