Kontakt
sasacell@yahoo.com

Vi ste samo broj
Free Web Page Hit Counters

Ke pasa?
Prdca molarna masa.

Smijeh i suze tajkunske guze

27.03.2005., nedjelja

Pawn

Poredani, poslagani, me and my compadres. Crne odore skrivale su blijedi strah u crnim redovima. S druge strane polja nazirale su se bijele figure. U glavi mi je odzvanjao primarni zadatak... Zavladao je tajac. Iscekivanje napada nicim nije odavalo nervozu. Zastave su stajale visoko cekajuci da suparnicka padne. Mir pred buru jasno je govorio da nema vise povratka.

Glasno tiktakanje trgnulo me iz promisljanja. Netom je bijeli konjanik preskocio prve redove svoje vojske žedan borbe i krvi. Vojnik do mene istupio je na čelo. Kakva hrabrost! Ja sam ostao ukopan na mjestu. Bitka se rapidno razvijala, ispred i iza mene nastao je kaos. Vise nisam mogao vidjeti drugi kraj table. Skupivsi zadnje atome volje istupio sam naprijed. Tutnjali su udarci o sat i topot o drveno tlo. Neprijateljski lovac proletio je tik do mene zamrznuvsi mi pore strahom. Udario sam snazno i prvi je pao. Onaj isti konjanik krenuo je na mene, ali vidjevsi top koji me cuvao, predomislio se. Pao je suborac dva polja dalje. Bitka se prebacila na drugu stranu i zapovjed je bila da odrzimo polozaj. Nema povlacenja. Pravi vojnik nikad se ne povlaci! Cim sam vidio prilliku stupio sam jos dublje u neprijateljsko podrucje. Kralj je vodio osobnu bitku sa bijelim diverzantima, dok su oko mene padale figure obje strane. Objema zastavama vec je prijetio pad, a onda sam ju ugledao... Visoka, bijela... Mocna i prekrasna! Kraljica herself! Nisam osjetio strah vec divljenje. Cak sam i zelio okrsaj s njom. I da padnem, bilo bi casno. Bolje nego da me pokosi kakav pijun kamikaza.

Tad se dogodio neocekivani obrat. Crna kraljica zrtvovala je svoj zivot kako bi spasila mene. Ipak je moj zadatak imao prioritet nad svim drugim jer, ako ga uspjesno izvrsim, pobjeda je nasa. Bijeli kralj bijesan u neizmjernoj tuzi nad pokojnom zenom, njegovom najboljom ratnicom, bjesomucno je oduzeo zivot mojoj spasiteljici.

Cilj je bio udaljen samo dva polja. Dobio sam svu podrsku suboraca koju sam mogao, ali neprijatelj je napadao sa svih strana. Kad se sve cinilo izgubljenim, crni je konjanik izveo genijalan potez i otvorio mi vrata vjecne slave i casti. Cekao sam promaknuce na zadnjem polju table. Umjesto toga, zrtvovan sam smaknucem. Bacili su me s table na hrpu drvenih leseva, tu gdje zavrse svi pali borci izguljenih, oronulih odora s ponekim vecim ostecenjima, povijesnim zapisima prijasnjih velikih bitki. Oblio me neopisiv bijes! Halo! Pa ja NISAM pao! NISAM! Nisam... nisam...

Moja zrtva uskrsnula je kraljicu. Kraljica je donijela pobjedu Crnima i pobrala sve pocasti. Cool.

SRETAN USKRS SVIMA!

Ljubi vas Osvetnik u sjajan dragulj na platinastom prstenu!

Zdrao!

- 12:58 - Komentari (2) - Isprintaj - #

21.03.2005., ponedjeljak

No more virtual insanity

Nemam tenziju pisat pjesmu il pricu
Radije cu visit u nekom kaficu
Radije cu trpit brutalne i bijesne
Nego na blogu pisati pjesme

Ne zelim vise dijelit komadice sebe
Sa sanka cu radije snimati trebe
Necu da se moje komentiraju misli
Radije cu piti vinjak kisli

Ne sanjam vise virtualnu slavu
Radije cu nekome bocom razbit glavu
Ako me ikad sretnes u zivo
Odjebi sa blogom, plati mi pivo.


- 16:35 - Komentari (5) - Isprintaj - #

17.03.2005., četvrtak

Tan tararantan tan tan

Moj bezgranicni um skladao je novu pjesmu. Jako sam ponosan. Poslusajte:

Tan tararantan tan tan taran
Tararararan tan tan tan tan tan
Tan tararantan tan tan taran
Tararararan tan tan tan tan tan

Tin tiririnti tin ti tinin
tiririririntin tin tin tirin
Tin tiririnti tin ti tinin
tiririririntin tin tin tirin

R: Pam parap - apam
pararam pam
Pam parap - apam
pararam pam

Trantara taram tirin tirintin
Para tin para tin
Tirin tirin
Tirin tirin

I tak...


- 17:05 - Komentari (5) - Isprintaj - #

16.03.2005., srijeda

Vlado Kalember

Baba Milica je nervozno vrtila krunicu izmedju suhih, pjegavih ruku, dok se sa suprotne strane malog okruglog stola Stara Seoska Vracara ogledala cas u prosuti grah, cas u staklenu kuglu.

SSV: Jooojte gospa Milica, pa vi ste jaaaako zacoprani. Ne znam kaj da vam velim. A tko bi na vas tako dobru i postenu zenu denul take grooozne kletfe?
BM: Je, kaj ne? To je ona moja vestica od susede, Suzana. Znala sam ja da je njoj krifo kaj ja imam pemziju, a ona nemere spojit kraj s krajem. Kaj bi joj ja kad je kuuurva ena nepodojena, frak ju zel!
SSV: Hm, da... Gospa Milica, jaz bum celu noc z Vas copre skidala. Najte mislit da je to lako. Gadno vas je zacoprala, ne znam kak bu to bilo ak vas ja ne odcopram.
BM: Neka, neka! Kaj got treba. Evo vam jos malo penezi, sam mi skinite te copre, ajajaj sve ju osjecam, kak da mi kros kriza nekaj zlega zeli projti, ajajajaj....

...dva sata prije...

Baba Milica vrisnu tako jako da je svo selo izaslo na prozore. Naime, kad je otvorila vrata, kuhaca naslonjena na njih pala joj je na kucni prag. Neuroticna Suzana, njena prva susjeda, cuvsi da ju spominje izasla je iz kuce i krenula prema ogradi.

NS: Kaj, kaj!? Kaj se opet derete, kaj morate zbudit celo selo?
BM: Picka ti materina vestice ena, mene ces coprat jadna li ti majka! Kuuuurvo jedna!
NS: Ali kaj je bilo? Kaj Vam je?
BM: Ti ces mene pizdo jedna! Coprnica crna, frak te jebal! Mars!

I tak. Baba Milica bacila je kuhacu na Neuroticnu Suzanu na sto je ova pobjegla u kucu. Jos su se malo dernjale preko zidova i Baba Milica je konacno otisla u posjet svojoj Staroj Seoskoj Vracari.

...Osvetnikov dorucak dva sata prije...

Najvise volim doruckovati na svojoj terasi. Sad kad je lijepo vrijeme, to mi vise i nije problem. Prije dorucka popio sam vrsnu indijsku kavu i povukao par dimova kubanske cigare motane medju samim sisama divnih kubanskih djevica.
Batler je postavio tanjur i nasuo mi juhu. Kad sam to pojeo servirao mi je bogatu trpezu i udaljio se od stola. Iz jedne je zdjele zaboravio izvaditi drvenu kuhacu. Uzeo sam tu kuhacu u ruku i siknuo ju u picku materinu.

O: Majku vam jebem nesposobnu i posluzi i kuharu! Kol'ko sam puta rekao da servirate srebro a ne ova drvena sranja pizda vam materina ustirkana!!! Van! Mars van! Svi van! OTKAZ!!!!!

- 17:14 - Komentari (7) - Isprintaj - #

15.03.2005., utorak

Nesretna ljubav (haiku)

Tito je volio zene
Ja sam volio Tita
Prdac u rosu
Prst u nosu
Zbunjenost...
Gdje si?

------

Mali oglas:

Izgubljena partijska knjizica sentimentalne vrijednosti. Postenom nalazniku poklon ljetovanje na grbaci Vlade.

Ne nego na grbaci poreznih obveznika. Poklanjam stan od 100 kvadrata u zamjenu za cistu savjest i miran san.

Danas me peglaju random misli. To se javlja moj alter ego - SuperSale. Ne javio se vise dabogda.

- 10:31 - Komentari (3) - Isprintaj - #

04.03.2005., petak

Nagrdna igra (prvi dio)

Nisam znao kud bih s tackama koje sam nedavno kupio da mali moze prebacit neke stvari iz garaze na glomazni otpad, pa sam napravio nagradnu igru. Posto zivim u vrlo siromasnoj regiji i svi susjedi su mi teska sirotinja, odlucio sam se smilovati nekom od suseljana i poklonit mu tacke. Jedini uvjet za pobjedu bio je, po uzoru na druge nagradne igre, izabrati neki dio tacki i sto duze ga ljubiti. Prijavili su se mali od susjeda, pijani Stef, baba Milica iz kuce preko puta, te neuroticna Suzana, samohrana majka petero djece.Natjecanje je sluzbeno zapocelo tocno u podne. Posto je neuroticna Suzana prva izabrala nogu, mali je mudro izabrao kotac. Znao je da rucke, koje je izabrala baba Milica i nisu najbolji izbor jer je malo malo mijesao jaja izmedju utovara i istovara, a ni korito, u odabiru pijanog Stefa, mu nije odgovaralo zbog debelog premaza nafte. Krenuli su s ljubljenjem. Ja sam sve promatrao s terase pijuckajuci hladno pivce uz ovecu elektricnu grijalicu. Navijaci su se bjesomucno nabili na ogradu i glasno navijali. Bojeci da ce ju ostetit, pustio sam im malo struje nakon cega su se ipak malo upristojili. Krenuvsi laganim tempom, igra se vremenom zahuktala i dobila na uzbudljivosti...

- 18:15 - Komentari (5) - Isprintaj - #

03.03.2005., četvrtak

Tenis

Sinoc sam poveo malog od susjeda na tenis. Onaj njegov prgavi stari nikud ga ne vodi. Stigli smo na teren u Mekusi Donjoj, najbolji zabaceni teren na svijetu, usred vukojebine okruzene nepreglednim zitnim poljima zlatnih klasi, suncem... bla, sra. Zima je i sve je prekriveno snijegom.
Sam teniski teren nadkriven je nekakvim balonom. Teren je zemljani. Crven. Velik. Spojen je uskim prolazom sa restoranom.

Parkirao sam Presvetog i rekao malom da ponese stvari. Posto sam cesto na tom terenu, osoblje me srdacno docekalo. Odmah su mi dodijelili najbolji stol. Rekao sam malom da odnese stvari u garderobu i narucio si cugu. S druge strane restorana sjedio je neki sminker zalizane kose i kratkih brkova u drustvu jedne vrlo ljupke i mlade dame. Kad je konobar donio najbolje vino skuzio je da sam snimio sminkera i rekao mi da je to novi lokalni instruktor, najbolji tenisac u selu. Mali je sjedio za sankom i pio casu vode. Tad se sminker ustao i prisao mom stolu.

S: Dobar dan! Ja sam...
O: Odjebi od stola!
S: Jeste li za jedan mec?
O: Ajd!

Kao mladji sam igrao i to prilicno dobro. Mozda je ovaj sminkerski strkljavac dobar tenisac, ali pametniji sigurno nije. Zasli smo na teren i mali mi je dodao moj reket. Posto je reket nov, nije bio dobro naspanan, a posto nismo htjeli gubiti vrijeme na spananje, vlasnik restorana mi je posudio svoj, isticuci kako mu je posebna cast sto cu igrati s njegovim reketom kojim je nekoc igrala Monika Seles.

Sminker je prvi servirao i nabio ko konj. As! Drugi servis nabio je u mrezu. Drugi servis, drugog servisa servirao je malo laganije, ali nesto valjda nije bilo u redu s reketom, cim nisam ni zakacio lopticu. 30:0 za njega. Vec me lagano prala nervoza, ali kod 45:0 vec mi je pukao zivac. Za kraj gema - opet as! O jebem ti mater i reketu, pa kakvo je ovo sranje usrano?! Dosao je red na mene. Prvi servis bio je precizan, ali preslab i protivnik je s lakocom dobio jos jedan poen. Drugi servis nisam jos ni servirao, a sminker se podcjenjivacki i podjebavacki ceskao po glavi i lovio zjake po vrhu balona. Ma majku ti jebem, mene ces sprdat majmune koscati - PAM! Zahvaljujuci bijesu izvukao sam zadnji atom snage i preciznosti. Loptica je zagnjecila sminkerove genitalije i on se u agoniji stropostao na pod.

O: Jel bod?
S: Auuu jauuu! Jeee, bod je, kh, kh!

Ustao se, otresao prasinu sa sebe i stao na crtu. Ovaj put zamahnuo sam jos jace gadjajuci ga u glavu. Loptica je poletjela ko metak, a od siline udarca reket mi je izletio iz ruke. Umjesto sminkerove, nastradala je glava od malog. Pogodio sam ga u bulju tako jako da je pao sa klupice, bwahahahahaha! Ali jos smjesnije je bilo kad se reket zabio u reflektor koji je tad poput klatna na zici pokupio i pomeo sminkera s terena tako da je zavrsio u restoranu. Haaaaaahahahahahaha!
Rekao sam malom da se ustane i pokupi stvari. Idemo. Na izlazu se konobar hvatao za glavu sto se prepolovio reket kojim je igrala Monika Seles. Big deal. Rekao je da je to neprocjenjiva steta, ali da se nista ne brinem, da ce to sef telefonski srediti s Tomijem.

Ha! Ko da ja ne znam tko ce kome platiti reket.

- 17:45 - Komentari (3) - Isprintaj - #

02.03.2005., srijeda

Sex peltzer

Brucka. Lezala je na stolu. Nepomicno. Debela i crna poput grane nekog stoljetnog drveta. Presijavala se na jutarnjem suncu prkosno eksponirana u svoj svojoj duljini isticuci kvalitetu svog premaza najfinijim lojem sjajnijim od novog, lakiranog stola ciju je drvenu masu ostro ukrasavala. Da, moja je! Od mene nastala… Divna...
Posadio sam ju u manju loncanicu koju sam posudio iz susjedova vrta i stavio na prozor kako bi sto bolje uzivala sunce i toplinu mog doma. Svakodnevno sam pratio kako se razvija, pomno ju njegovao, zalijevao i gnojio, sve dok nije stasala u pravu malu biljcicu. Od tad je proslo mnogo godina i sad je ta, u pocetku mala brucka, narasla u pravo pravcato OGROMNO drvo, iza moje kuce, najvece u selu. To isto drvo nikad nije imalo plodova, pa ni lisca, a obzirom iz cega je nastalo, ta cinjenica me nikad nije ni cudila. Ali tog, ne tako davnog proljeca, mnoge su se cudne stvari dogodile. Izmedju ostalog i prvi plodovi moje brucke…

“Oj sused, pa vami so picke urodile!” Bio je to Stef, lokalni pijanac.
“Mars od ograde pijanduro stara!” obrecnuh se sa terase.
“Ma dajte sused, najte tak! Uzberete mi enu?”

Sad mi nista nije bilo jasno, ali pravac u koji je Stefov smezurani, koscati prst upirao, nagnalo me na zakljucak da se radi o drvetu iza kuce. Provirio sam iza ugla i imao sam sto vidjeti: Na granama su se pojavile male, sitne picke.

“Kad dozriju, sused! Vratite se kad dozriju!”

S vremenom, picke su se povecavale i postajale sve zrelije i dlakavije. Uposlio sam malog da ih redovito brije i da pazi da mi ih ne ukradu. S vremenom urodila je i pokoja sisa. Po noci bi lokalni, pohotni klinci netom dotaknuti pubertetom, preskakali ogradu i krali putene, socne plodove. Odjednom, postao sam vrlo popularan. Posjetio me i Josko Martinovic. Plodova je bilo sve manje, a na kraju, ostao je jos samo jedan. Iz njega je jednog dana izrasla kompletna zena. Tu sam zenu ozenio. Svakim danom postajala je sve ruznija i napornija. Preuzela je sve odluke vezane uz kucanstvo i sire. Tjerala me da radim stvari koje su prije nje bile nepojmljive mom pronicavom biznismenskom umu. Posvadjala me s najboljim prijateljima i rodbinom, a sprijateljila sa susjedima. Odredjivala mi sto cu jesti i oblaciti, a na kraju se od mene razvela i uzela mi pola. Pola svega sto sam mukotrpno godinama zaradjivao!

“Aaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!” (grcevito stezanje jastuka i jaka mucnina)

Dobro jutro!

- 10:19 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< ožujak, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Blog je u sivim tonovima. Lijevo je logo, tu su i linkovi, kontakt, brojac i nesto nedefinirano. U sredini su moji postovi i vasi komentari, desno je kalendar, tipka za on/off komentara, neka kakti poezija te box sa opisom bloga. I tak...
----------Pjesnicki kutak----------
A N A
Na istom mjestu svakoga dana
Papirnatim zmajem se igra mala Ana
Visoko ga pusti, pa za sobom vuce
Nek odozgo' vidi sve aute i kuce

Al' jednog joj dana zmaja vjetar uze
Niz Anine obraze potekose suze
"Krenut cu odmah i za njim cu ici
Moram ga uhvatit', moram ga stici"

I skoci na oblak, pa na sunca zraku
Za put pita dugu i zvijezdu svaku
Vec Ana pomisli kako ga stize
A vjetar sve vise i vise ga dize

Umorna napokon kuci se vrati
"Sutra cu ga opet traziti i zvati"
Ugasi svjetlo, zapali svijecu
I plamenu sapnu zelju najvecu;

"Zasto ga uze, da mi je znati
Neka mi zmaja vjetar vrati!"

Po cijelom svijetu svakoga dana
Svog zmaja trazi mala Ana
Skace na oblake i sunca zrake
Zaviruje u skrovite kutke svake

I zato pozorno pratite malu Anu
Danas na ledjima svijet nosi
Sutra ce ga nositi na dlanu!


.....................by Sasa Celinscak
-----------------------------------------
M I R
Mirujem u miru u smiraj dana
U stanu do mene Mirna je sama
Molila je Mirka da se smiri
Htjela je da se s njim pomiri

Mirko je mirno miraz joj vratio
I mirne ju duse onda izmlatio
Za njim samo miris ostade
Mirna se cesto kupa iz dosade

Na rucak tad odem do prijatelja Mire
Mirjana nam servira odreske i pire
Mirta im poslala pismo iz Praga
Trenutno je sluzbenik Mirovnih snaga

Na balkonu sjedim i buljim u Svemir
Daleko je od mene svaki nemir
Mirim se cinjenicom da je zavladala tama
A u stanu do mene Mirna je sama


.....................by Sasa Celinscak
-----------------------------------------
K I S A
Kisa pada i ja padam s njom
Sve brze jurimo ka dnu
Sve vise zurimo razlijepit se o pod

Sad razliveni lezimo na asfaltu
Dok ljudi uzurbano gaze nas
A treba nam samo malo sunca
Da se vratimo natrag u nebo


.....................by Sasa Celinscak
-----------------------------------------
P I T A M S E
Svaki je dan najgori dan
u mom zivotu
Svako je lijepo sjecanje
izgubilo svu svoju ljepotu

Pitam se bi li moje misli
istu bacale sjenu
Kad bi netko pustio svjetlost
na povrsinu njenu

Imaju li svrhu
moja nijema usta
Pa i kad se smijese
na upiranje prsta

Ja vidim buducnost,
nadolazece dane
I jednak ovom danas
sutra ce da svane

.....................by Sasa Celinscak
-----------------------------------------