Poveznice
Blog.hr

Solus Catholicus
Pavle Primorac, duša katolička, velečasni

Naš Hans
Ivan Merz, čovjek-katolik, genijalac katoličke misli

Utemeljitelj Djela Božjeg
Svetac svakodnevice

Dnevna štampa:
Donosi vijesti
Ubili ga! Svaka neovisnost se plaća.
Glas Slavonije, ali i Baranje
Čitajmo na večer
Čitajmo u jutro

Svu svoju mladost, nisam tebi ja dal:
Bivša Croatija
Mamić United

Kukci:
Buba Mara Komunjara

Štrumpf!

19.08.2014., utorak

Rušenje mamićevog hrama



Raduju se neki da bi naš GNK Dinamo mogao ispasti iz europskih natjecanja, misleći pritom na kraj mamićeve vladavine u istom. Neće to izgledati baš tako, iako mrzitelji, tobože BBB, samoprozvani pravovjerni dinamovci upravo to žele radi tzv. „spasa kluba“. Kao da je Mamićev kraj u Dinamu, novi početak za Dinamo kao klub poslije njega. Proizvođači kaosa uvijek žele huškati Hrvata na Hrvata, katolika na katolika, al' nikada svetosavca na Srbina, komunjaru na jugoslavena, munđosa na bošnjaka. Ovo moje stajalište je na tragu onoga da narod samo protestira na ulicama kada je HDZ na vlasti, kada je ministar obrazovanja hadezovac, samo onda djeca i unuci komunizma na fakultetima izvode performanse i igraju se revolucije. Ova vlast samo unosi razdor i nemir, te huška huligane koje ne želi strpati u zatvore, nego ih još potiče da rad kaos u i oko Dinama. Srećom, redarstvene snage primirile su huligansku bagru, pa je više nema organizirano na stadionima, nego virtualno divlja i obijesno smišlja apokalispu Dinama.

Ako GNK ne prođe Rumunje, ostaje borba za prvenstvo i Kup, te obećanje desetoljetke Zdravka Mamića o deset naslova prvaka za redom. Mamić ima svu vlast u Dinamu, relativno sigurne izvore financiranja da može plaćati sebi odane ljude, skupština je bratska i svi su na 'ljubavi', 'dragi', 'mili' i 'anđele' što je samo tepanje ZM onima koje je kupio i okrenuo na svoj stranu. Istina ima onih koji su bili u Dinamu, te nismo htjeli slušati njegovo „kraljevanje“, al' ti su morali otići. Puno je loših stvari oko Dinama, ali ni tovari, ni huligani, ni klupski izdajnici-4 jahača dinamove apokalipse nisu sreća i budućnost Dinama. Jednostavno takve skupine neprijatelja i rušitelja Dinama nemaju plan ni viziju, a nevaljali Zdravko Mamić barem nešto ima, kao i Bandić koji od sebe napravio zagrebačkog faraona, al' nikako ne može od sebe napravit gradonačelnika Hrvatske. Srećom. I jedan i drugi „junak“ kupili su i zaveli maloga čovjeka i mafijaša, te stvorili simbiozu i začarani krug gdje svatko dobiva svoj postotak, kao u organiziranom kriminalnu gdje, vozač, portir hotela, sobarica, zaštitnik i dogovaratelj susreta kurve i klijenta, svako ima svoj udio koji je plaćen, ali samo mora poštovati jedan uvjet da ne dovodi „božanstvo“ velikog vođe ili šefa u pitanje. Nešto slično je pošlo za rukom našim „junacima“. Ljudi se sa pravom bune protiv toga, ali ne smije se uklanjajući kukolj pokositi žito, jer se tu radi o ljudskim sudbinama i egzistencijama, a klub kao kolektiv otišao bi u propast.

Antimamićevici su zeloti, fanatici koji vjeruju čvrsto u svoje „pravovjerje“ i svakoga tko drugačije misli proglašavaju „mamićevcem“, jer eto nitko drugi ne smije skretati sa linije mišljenja partije. Opirem se i protiv takvom načinu stvarnosti, jer kao vjernik i kršćanin, slušam samo Jednoga i ljudski autoriteti mi malo znače. Bitno mi je da sam na liniji i pravcu Dekaloga u cijeloj mojoj stvarnosti, nego da slušam i kao ovca biram strane, dal' ću za ovim ili onim ovnom. Tako postupam i kada se radi o našeg nogometu i navijanju za Dinamo. Neki bi zamjerili što se stalno pozivam na kršlanstvo, Crkvu i Krista, te bi to dovodili u pitanje, ali međutim ti i takvi mi nisu bitni, jer je Krist istina, a sve ostalo oko katolicizma je crno, kako veli naš blaženik doktor Ivan Merz(po svetosavcima ideolog ustaštva, primjer ludog naroda koji je više pleme, nego sve ostalo više od toga...).

Stoga, neprijatelji i prijatelji GNK Dinama ne moraju se brinuti, naime neće Dinamo tako brzo otegnuti papke, nego će se svima silama boriti da ostane na razini na kojoj je sada. Novinari su začuli da Dinamo ima troljetku, odnosno neki trogodišnji plan u kojem želi ostvariti određeni pomak, te sačuvati momčad na okupu koja je spremna za takav jedan poduhvat. Nešto kao prezimljavanje u Europi ostalo bi u klupskoj povijesti kao bitan detalj djelovanja ove uprave kluba. Znači, Dinamo još uvijek ima financijskih sredstava i apsolutnu vlast u klub da može raditi što ga je volja, ne mareći na pljuvanja njegovih neprijatelja. Čak se i dio gledatelja počeo polako vraćati, nakon što su huliganske bande protjerane sa istoka, te nema više onog degutantnog vrijeđanja. Nažalost, mi mali i normalni navijači nemamo pravo glasa i nećemo ga imati u neko dogledno vrijeme, jer naše financiranje klupske blagajne nije nešto krucijalno u poslovanju kluba da bi isti mario previše za nas, bez obzira bio Maminjos na vrhu kluba ili prodavao stiropor na stadionu. Tu treba tražiti zašto je Mamić mogao od Dinama napraviti vlastitu krčmu i zašto je preveslao malog navijača Dinama. Kako god bilo Dinamu za koji dan, ostaje klub tamo gdje je, sa ili bez Mamića.

Dok je srca, bit' će i Kroacije!


- 19:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< kolovoz, 2014 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Svibanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (2)
Siječanj 2015 (3)
Prosinac 2014 (1)
Studeni 2014 (1)
Listopad 2014 (2)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (1)
Lipanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (3)
Travanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (3)
Prosinac 2013 (6)
Listopad 2013 (1)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (2)
Lipanj 2013 (1)
Travanj 2013 (2)
Veljača 2013 (3)
Siječanj 2013 (1)
Studeni 2012 (2)
Listopad 2012 (3)
Rujan 2012 (2)
Srpanj 2012 (2)
Svibanj 2012 (2)
Travanj 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Siječanj 2012 (1)
Studeni 2011 (2)
Kolovoz 2011 (2)
Srpanj 2011 (1)
Opis bloga
Jedostavno. Štrumpfoanaliza.
Pratim ih...
Kolege:
Pero Panonski-Panonija
Opet Pero
Kralj blogera i bloganja

Paragovac-Antikomunist
Zanimljivo, ali ponekad inkriminirajuće. Potreban oprez!

Bitke davne i daleke
Nema samoreklame, nema politike, nema pristranosti. - relativno neaktivan

Braća po vjeri:
Dva brata latinaša
Tradiconalisti

Croatian Chestertonians
"Apostolu zdravog razuma"