a-strip

utorak, 28.02.2006.

Hulk

evo ništa. samo jedna sličica iz Hulk stripa na koji sam jučer naišao. Wolwerine je rezrezao Hulka no ovaj će tek krenuti u akciju.

Image Hosted by ImageShack.us

- 14:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 25.02.2006.

Bone

Naljepša stvar koja mi se dogodila ove godine u svezi stripa je kompletan strip ep u jednoj knjizi vrijednoj 300 kuna i stvarno se ne mogu sjetiti kad sam posljednji put na nešto ovako dobro potrošio 300 kuna. Strip je to u biblijskom formatu od 1332 stranice, a bome je i biblijski (ako se smijem tako izraziti) težak. Vidi sliku.

Image Hosted by ImageShack.us

Jedan od rijetkih stripova koje sam zaista pratio i za njih se zanimao upravo je Bone. Tu su još i Hulk, Spawn, nekad je bio Zagor i Spiderman, zatim Alita i još poneki. Problem u Boneu je bio samo to što nikad nisam imao strpljenja čekati sljedeću knjigu i nebrojeno sam puta u gradskoj knjižnici posuđivao i iščitavao prve tri epizode iščekujući nastavak. Ove zime ušao sam u More comics ne namjeravavši ništa kupiti. A onda sam vidio ovo izdanje. U džepu sam imao 400 kuna. Nisam se trudio razmišljati. Bio je to kairos. Uzeo sam strip, usput i posljednja dva broja oživljenog Endema i započeo čitati kompletnu priču. Trebalo mi je tjedan dana.

Evo kratke radnje stripa ako slučajno ne znate priču. Nakon što su istjerani iz Bonevillea, tri bratića, Fone Bone, Phoney Bone i Smiley Bone nalaze se izgubljeni u pustinji koje nema na karti. Stigavši do ruba ponora preko njih je preletjela skupina komaraca i bratiću su se izgubili. Jedan po jedan tražili su put iz šume pune strašnih stvorenja u koju su pali. Blizu je bila zima i kad je iznenada stigla, sva su trojica ostala zarobljena u šumi jer se po snjegu ne može izaži van. U tom novom svijetu provest će čitavu godinu i proživjeti veliku i mnoge manje smiješne pustolovine.

Image Hosted by ImageShack.us

Strip Bone osvojio je 9 Harvey nagrada, 9 Eisner nagrada, a imenovan je i najboljim stripom od nacionalnog udruženja crtača stripova, a koje je sve nagrade osvojio nemoguće je na jednom mjestu prikupiti. probajte u Wikipediji.

Strip možda, u manijeri Disneyjevih crtića izgleda kao stvoren za djecu, ali ako ih netko natjera da pročitaju svih 1000 stranica bit će to čudo. Ovo je zabavan strip za sve uzraste i meni je nepojmljivo da se nekome strip ne bi svidio. Raspitajte se. Bone je stvarno super.

- 10:49 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>