a-strip

subota, 26.11.2005.

Spawn 150

Nemojte me krivo shvatiti. Imam 21 godinu i rado čitam stripove, pogotovo Spawna od kojeg imam cijelu kolekciju, tj. više njih budući da postoji više Spawn strip serijala. Originalni Spawn prije oko mjesec dana proslavio je svoj 150 broj. O samom Spawnu ću pričati neki drugi put jer bih želio napisati ozbiljniji i sadržajniji tekst. Ovog puta samo predstavljam svečani 150 broj koji ponovno zaokreće priču o Spawnu i navodi čitatelje da ne prestanu pratiti priču. Broj 150 sadrži duplo veći broj stranica od obične epizode, a sadrži čak i prolog koji zumira Spawnovu priču i podsjeća nas na kratku povijest Spawnovih pustolovina. tako, za one koji će ovdje po prvi put vidjeti Spawna bit će to dobra prilika za početak čitanja. Za jubilarni broj, vidim da su uposleni i novi crtači jer nekoliko novih stilova crtanja prikazuje Spawna koji ozbiljiniji nego ikad čvrsto slijedi svoj put kojem ne zna svrhu. Epizoda radi veliki zaokret u priči i uopće ne znam kako će se nastaviti.

Image Hosted by ImageShack.us
(Spawnova priča)

Spawn je moralno, etički i religijski vrlo zagonetan strip i mnogi mi govore da bi me kao katolika trebala peći savjest što čitam priče o čovjeku koji se vratio iz pakla da bi postao čudovište koje nema poštovanja niti prema paklu niti prema raju. Možda. I znam da me ne opravdava to što u posljednjim epizodama Spawn postaje sve humaniji.

Radnja epizode 150, kao i obično, ne može se sažeti niti razumjeti bez svog nastavka jer mnoge stvari ostaju nejasne. Uglavnom Spawn ima problem, a čini se i da jedan mali klinac neće uspijeti spasiti svijet. Evo samo dvije sličice iz posljednje epizode da vam probude maštu.

Image Hosted by ImageShack.us
.
Image Hosted by ImageShack.us

- 22:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>