Kronike horror kulture

03.03.2006., petak

BEETLEJUICE (1988)

Show time! Vidi-vidi. Komentirao sam već toliko naslova, a da ni jedan jedini put nisam spomenuo Tima Burtona. Vrijeme je da ispravim i tu nepravdu. Dakle, mr. Burton – prvi put. Čovjek bujne mašte, malo naglašenije mračne strane, prije osamnaest je godina snimio horror komediju koja i danas može nasmijati publiku, na trenutke je i preplašiti, a svakako vizualno zadiviti. Krenimo redom.

Barbara i Adam Maitland (Geena Davis i Alec Baldwin) mladi je bračni par, koji nesretnim slučajem pogine netom poslije vjenčanja. Njihovi duhovi počinju «živjeti» u kući koju su ranije kupili i sve je u redu, iako su, jebi ga, mrtvi. No, ne može sve teći tako glatko ni u smrti. Uskoro im se useli iritantni bračni par s kćeri-darkericom Lydiom (Winona Ryder) i prisiljeni su pozvati Beetlejuicea (nenadmašni Michael Keaton), zločestog duha, svojevrsnog antipoda istjerivačima duhova, koji je zadužen za plašenje živih. Urnebesne situacije su neizbježne.

Crno-humorna horror komedija naučila nas je kako se smijati mrtvima, smrti, umiranju i ostalim povezanim pojmovima. Burton je zasluženo dospio u središte pažnje, Keaton zaradio ulogu u "Batmanu"u filmu je čak i najstariji brat Baldwin bio podnošljiv, a i Geena Davis manje iritantna. A mi smo upoznali Winonu, tada slatku curicu, koja će kasnije izrasti u sociopatsku kleptomanku.
- 19:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Strah je iskonski osjećaj. Bez njega ljudi bi bili neoprezni i zato ga se ne treba bojati. Ovo je mali dnevnik mojih opažanja o jednom žanru vezanom baš uz ovaj osjećaj. Horror filmovi, knjige, stripovi i svi ostali segmenti horror kulture ... sve to pronaći ćete ovdje.

Linkovi

Blogosfera

Free Site Counter
Free Site Counter

ARHIVA