Bol

20 studeni 2008

Bol.
Kod nekih jača , kod nekoga manja .
Prisutna je kod svih.
Držiš je duboko u sebi ,
ne puštaš je van .
Ali ona postane dio tebe .
Bol sada jača od tebe samog.
Do kada je držati u sebi ?
Do kada se zavaravati da je sve dobro , a nije ?

Omraženi

16 studeni 2008

Sjedio je za starim prašnjavim stolom i čistio svoj revolver . Sa krpom u ruci brisao ga je snažnim gotovo luđačkim pokretima . Ali nije mogao sakriti apsolutno ništa na toj staroj ruzinavoj napravi . Na vrata je zakucala gazdarica tražila je lovu za stanarinu , vrata nije otvorio jer više ionako ništa nije imao a pa tako ni novca .
Već mjesecima je to planirao , ubiti ga . Ubiti čovjeka koji mu je oduzeo sve , djecu i ženu koje je izgubio jer nije mogao platiti liječenje , na poslu je postao višak , uglavnom ostao je bez svega što je volio i do čega mu je bilo stalo .
Mora platiti , platit će . Ubit ćeš ga ti govorili su mu ''prijatelji'' na tajnim sastancima . Nije znao mnogo o svojim prijateljima ali znao da su oni jedini s kojima je mogao pričati i koji su mu plaćali njegove beskrajne runde pića .
Dali su mu i taj stari revolver da napokon osveti sve ono što je izgubio . Morao ga je ubiti , tako su mu rekli , tako je i on osjećao u sebi , ta neopisiva mržnja izjedala ga je svaki dan najviše na tim sastancima . Govorili su mu da će mu pomoći , da će ga osloboditi patnje .
Odlučio je da će to biti baš danas na jedan sasvim običan hladan i tmuran dan .
Uzeo je pištolj , skrio ga pod svoj kaput te se uputio na glavni trg .
Na trenutak se izgubio u mnoštvu ljudi koje su slušale cilj njegova napada omraženog čovjeka koji mu
je sve oduzeo .
Ponovo je na bini odjeven u sjajnu uniformu punu odlikovanja pričao o nekakvom blagostanju , o svojim sjajnim postignućima .
Opijen sada još jačom mržnjom probio se do čovjeka sa uniformom u ustrijelio ga sa tri metka .
Osjećao se nekako čudno bilo je prvi put da je ubio čovjeka . Ispunio je svoj cilj ubio ga je , odveli su ga do policijske stanice . Ništa ga nisu pitali samo su ga tukli . Bacili su ga u tamnicu , sljedeće jutro sudac mu je odredio jedinu kaznu koja postoji za takav zločin , smtnu . Nitko mu nije došao na pogreb , zašto i bi kada je on bio omraženi . Omraženi ubojica .

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.